Jaký tarif pro někoho, kdo ho skoro ani nepotřebuje? :)

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ri.va 15. 2. 2006 19:53

Mám matku, která doteď používala starej blokovanej mobil s předplacenkou od ET, tarif Fun GO. Měsíčně napíše cca 20 SMS a uskuteční maximálně 5 velmi krátkých (max. několikaminutových) hovorů. Jenže mobil zemřel, tak jsme koupili nový, neblokovaný, navíc máme tu přenositelnost, a tak maminka začala přemýšlet, jestli by se nedalo ještě aspoň trošku ušetřit. Ty esemesky za dvě dvacet, to docela ujde, ale hovory skoro za 8 za minutu není žádná láce... Myslíte, že by se něco našlo, nebo to při tom, ehm :), objemu nemá cenu? :mrgreen: Paušál je nesmysl, ještě tak ten za deset korun od Vodoucha, ale i tam jsou sms do jiných sítí prakticky za stejnou cenu jako má teď a volání šíleně drahý. Šla by i kombinace jedné karty na sms a přijímání hovorů a druhé na volání, ale na to už moje kombinační schopnosti nestačí :)
ri.va
Junior

Odeslat příspěvekod Am!go 15. 2. 2006 19:55

No, já bych zůstal u předplacenky, ale nevim
Am!go
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ri.va 15. 2. 2006 20:05

Na tohle by byl ideální tarif s omezením. Jako že SMS za korunu, volání za 4-5 Kč, ale smělo by se poslat jen určité množství SMS a volat dohromady třeba max. hodinu měsíčně. Škoda že to ještě žádného operátora nenapadlo, ale ono by se to asi moc nevyplácelo :mrgreen:
ri.va
Junior

Odeslat příspěvekod Tomáš Jedno 15. 2. 2006 20:43

Na takovém množství se toho moc neušetří. Zkuste Vodafone kartu, SMS jsou sice o 19 % dražší (2,38 Kč oproti 2 Kč u Fun Go), ale volání je levnější, do cizích sítí 7,14 Kč/min a do vlastní polovinu, 3,57 Kč/min, oproti 7,50 Kč všude u Fun Go. Takže záleží, kam by šly ty hovory, čím víc do vlastní sítě, tím více by ušetřila.
Kombinace: Fun Go na SMS a Vodafone karta na volání.
Tomáš Jedno
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalreznar 15. 2. 2006 22:16

Já bych navrhoval zůstat u Eurotelu Go. Ať si bezplatně změní svůj Fun Go tarif na Special Go tarif, změna je možná do konce února a změna na tento tarif i z tohoto tarifu je zdarma i pokud už vyčerpala u Go první změnu tarifu zdarma. Volání u tohoto tarifu stojí do všech sítí 5,50/min. a sms 3,70. Pokud si ovšem zapne balíček s 250ti sms na týden za 50,-/týden do sítě Eurotel, tak může první týden využívat tento balíček bezplatně. Také si může i u tohoto tarifu aktivovat volání po 3. minutě gratis.
Pokud by ji tento tarif nevyhovoval, tak bych doporučoval tarif Eurotel Bronz Max. Volání je levný a sms za 1,19 se závazkem na 2 roky...
michalreznar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vladco 15. 2. 2006 22:26

michalreznar píše:Já bych navrhoval zůstat u Eurotelu Go. Ať si bezplatně změní svůj Fun Go tarif na Special Go tarif, změna je možná do konce února a změna na tento tarif i z tohoto tarifu je zdarma i pokud už vyčerpala u Go první změnu tarifu zdarma. Volání u tohoto tarifu stojí do všech sítí 5,50/min. a sms 3,70. Pokud si ovšem zapne balíček s 250ti sms na týden za 50,-/týden do sítě Eurotel, tak může první týden využívat tento balíček bezplatně. Také si může i u tohoto tarifu aktivovat volání po 3. minutě gratis.
Pokud by ji tento tarif nevyhovoval, tak bych doporučoval tarif Eurotel Bronz Max. Volání je levný a sms za 1,19 se závazkem na 2 roky...j/quote]

S tím Special GO bych i souhlasil, když se to teď dá takto využít, SMS je tedy dražší než u FUN (3.30Kč/SMS), ale pokud o něco víc bude volat než SMS-kovat, určitě se to vyplatí. Paušál ne , při takto malým objemu využitých služeb (do různých sítí, ale to nevím,jestli nevolá třeba jen do vlastní) , se žádný paušál krom Odepiš u VF- jen do vlastní sítě, NEVYPLATÍ.
Naposledy upravil Vladco dne 15. 2. 2006 22:32, celkově upraveno 1
OxidVodný
Vladco
Junior

Odeslat příspěvekod Kvetak 15. 2. 2006 22:28

Nebo si vzit 50 Naplno a udelat si inkaso. Tam je 20 sms zdarma a volani do vsech siti za stejnou cenu.
N 5110=N 3310=Al 501=N 3510i=Al 735=SE K700i=SE W800i=SE J220i=Moto F3=Si A50=N 1600=Si AX75=N N73=N 2600c=Vf 533=LG KC550=LG KM900=N C3-00=HTC WS=SGS3
Kvetak
Junior

Odeslat příspěvekod Vladco 15. 2. 2006 22:33

Ale z toho , co bylo psáno autorem, 50 minut neprovolá ani náhodou, takže asi těžko. :D
Naposledy upravil Vladco dne 15. 2. 2006 22:35, celkově upraveno 1
OxidVodný
Vladco
Junior

Odeslat příspěvekod Majk 15. 2. 2006 22:33

Zalezi na tom, kam ty hovory jdou
stalo by mozna spocitat podle prumernyho rozlozeni SMS a hovoru na kolik by prisel odepis + 20 SMS za inkaso.
Nokia 5110 -> Philips Azalis 288 -> Sam X450 -> Moto V360 -> Nokia N70 -> ZTE Blade -> Huawei G600 -> inew V3 -> Ulefone Be Touch 2 -> LG Flex 2 (+ nokia N3109 a Samsung Galaxy Nexus) -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Honor 8X
Majk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalreznar 15. 2. 2006 22:35

Pokud by ji Special Go nevyhovoval, tak bych ji navrhoval ještě Twist Extra nebo z paušálu Rozjezd Naplno či Eurotel Start s výhodnými sazbami, nízkým paušálem, ale bez volných jednotek.
Naposledy upravil michalreznar dne 15. 2. 2006 22:40, celkově upraveno 3
michalreznar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod goob 15. 2. 2006 22:36

No, co Twist Extra? SMS za 2 Kč, lacinější volání, zvýhodněné volání do vlastní sítě.. Chtělo by to propočítat, zda by se jí to vyplatilo, když se jí měsíčně strhne 69 Kč. Spíš se ale obávám, že při takovém objemu volání může ale klidně zůstat tam, kde je.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kvetak 15. 2. 2006 22:37

r.iva píše:Na tohle by byl ideální tarif s omezením. Jako že SMS za korunu, volání za 4-5 Kč, ale smělo by se poslat jen určité množství SMS a volat dohromady třeba max. hodinu měsíčně. Škoda že to ještě žádného operátora nenapadlo, ale ono by se to asi moc nevyplácelo :mrgreen:e/quote]

Tady to pise! Max hodinu mesicne.
N 5110=N 3310=Al 501=N 3510i=Al 735=SE K700i=SE W800i=SE J220i=Moto F3=Si A50=N 1600=Si AX75=N N73=N 2600c=Vf 533=LG KC550=LG KM900=N C3-00=HTC WS=SGS3
Kvetak
Junior

Odeslat příspěvekod goob 15. 2. 2006 22:43

michalreznar: Myslím, že ta změa na Special Go by vyšla na stejno. Co ušetří na volání, to probendí v SMS. A koupit si balíček 250 SMS jen do jedné sítě za 50 na týden, když napíše měsíčně tak 20 SMS? Hloupost.. I ten paušál je nesmysl. Možná tak Twist Extra, ale i to by bylo nejspíš zbytečné...
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod booroo 15. 2. 2006 23:10

a co zkusit ten special GO a sms posilat pres gimbo,nebo jak se to jmenuje?,jenom jsem o tom cet jsete nezkousel,sms pak vyjde na par haleru ,pokud ma foun s gprs a javou
booroo
Junior

Odeslat příspěvekod Vladco 15. 2. 2006 23:45

booroo píše:a co zkusit ten special GO a sms posilat pres gimbo,nebo jak se to jmenuje?,jenom jsem o tom cet jsete nezkousel,sms pak vyjde na par haleru ,pokud ma foun s gprs a javou

Ale zrovna v případě toho GIBA tam musíš připočíst 100Kč/rok,(dříve 100 Kč napořád), ale jinak je to dobrej program, jeho autor se stará pravidelně i o aktualizace při změnách ze stran opů na svých branách, takže funguje na rozdíl od mnohých ostatních podobných aplikací pořád.
OxidVodný
Vladco
Junior

Další stránka