Proc Vodafone CZ nevysila zadne informace z bunky?

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tweak 22. 2. 2006 01:22

Docela by me to zajimalo. Ja bych uvital, kdyby to fungovalo jako u Eurotelu -> zobrazeni aktualni polohy.

P.S. Bavime se o cell info na 50. kanalu

P.P.S. Nevite, jestli Vodafone CZ vubec neco vysila? Pokud ano, na jakych kanalech?
In Trance We Trust
Nokia 6700 Classic Black / T-Mobile CZ
Tweak
Junior

Odeslat příspěvekod Martas06 22. 2. 2006 01:25

Tweak píše:Docela by me to zajimalo. Ja bych uvital, kdyby to fungovalo jako u Eurotelu -> zobrazeni aktualni polohy.

P.S. Bavime se o cell info na 50. kanalu

P.P.S. Nevite, jestli Vodafone CZ vubec neco vysila? Pokud ano, na jakych kanalech?

Pokud vim tak tuto sluzbu CellInfo dle BTS provozuke pouze ET.....
Martas06
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tweak 22. 2. 2006 01:28

Je mi to jasny, ze to provozuje pouze ET. Zajima me proc to neprovozuje Vodafone CZ a jestli ma o to zajem v budoucnu.
In Trance We Trust
Tweak
Junior

Odeslat příspěvekod Jerry 22. 2. 2006 01:50

No to by ses asi mel ptat spis Vodafonu, proc to nemaji. Pokud se jich budes ptat, tak se taky zeptej na AGPS, to zase chybi mne... :)

Nicmene podle me jsou dva duvody proc to ma jen Et. Je to stara vec a tezko lze ocekavat, ze to ted bude Tm nebo Os dodelavat. Druhy duvod mi prijde zasadnejsi, sluzba nejde poradne zpoplatnit.

Navic reseni Eurotelu je taky dost odbyte, zatimco v jinych statech maji nekteri operatori kanalu celou radu s ruznym obsahem, Et oficialne ma 50 na kterem je nazev znacici polohu (jeste je jedno cislo, ktere uz nevim a na nem je nejaky cislo, asi BTS).
Jenze Et zrejme obcas udaje nejakterych BTS pronajme, takze doma uz asi pul roku vidim napis "Vyhodny internet zde.", coz me vzhledem k moznostem pripojeni (ADSL pry neumi mistni ustredna) docela dokaze rozcilit....
Jerry
Junior

Odeslat příspěvekod Tweak 22. 2. 2006 02:51

Rad bych se na to zeptal primo Vodafone, ale jak? Zavolat na infolinky, aby mi slecna rekla ze o tom nema info........

CellInfo nemuze byt zpoplatneno. Pokud to ukazuje kde se prave nachazim je to moc dobra vec, pokud nemam mapu v ruce a cestuji.

Treba Vodafone DE vysila na 50. kanalu (+ T-Mobile DE + O2). V Polsku vysili IDEA a PLUS a ERA takze vsichni.

P.S. Co je to AGPS?
In Trance We Trust
Tweak
Junior

Odeslat příspěvekod paja3 22. 2. 2006 07:36

jezis to jsou debaty naprosto o nicem! Jak asi ma nekdo vedet, proc jisty operator nema nejakou sluzbu??? Tak si jim napis email, oni ti odepisi, ze o zavedeni sluzby budou uvazovat a tim to konci! Takovyhle sluzby nikoho nezajimaji, obzvlast Oskar s nulovym vykrytim mimo mesto...a v kterym meste jsem , myslim, ze poznam i bez telefonu.
paja3
Junior

Odeslat příspěvekod andre (novy) 22. 2. 2006 07:56

jak si prisel na to, ze Vodafone ma nulove vykriti mimo mesto ? No povidej, to by me docela zajimalo jak si na tuhle vec prisel ?

Jinak vim, ze tato sluzba je skoro k nicemu, akorat to vetsinou otravuje reklamou v obchodnich centrech. To si radsi poridim GPS nebo mapu a budu jisteji vedet kde jsem.
,,The World is not Enough"

Blackberry 9700 Bold
andre (novy)
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Švejk (novy) 22. 2. 2006 09:55

Já sám bych tuto službu uvítal. Kamarád u Eurotelu má s aktuální polohou docelá humornou záležitost. Doma mu v obyváku ukazuje ET na displayi "Chodov", ale uz na wc chytá signál z dálnice D1 :D
Švejk :lol: :tleskani :hm
Co blázníte, vždy? jsou tady lidi!
Švejk (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod krtenek 22. 2. 2006 10:47

Stejně to jen zvyšuje spotřebu energie :?. Což je v době současných technologií displejů a baterií s mizernou výdrží aktuální.
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Já Osobně 22. 2. 2006 12:06

andre píše:jak si prisel na to, ze Vodafone ma nulove vykriti mimo mesto ? No povidej, to by me docela zajimalo jak si na tuhle vec prisel ?
Protože to je starý známý zabanovaný eurotelmilující flejmař paja1 = minolta1 :mrgreen:

Taky by se mi to líbilo, ale co se dá dělat, Oskar o tohle zájem neměl, VF se na to IMHO taky vyprdne :wink:

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Wolfov 22. 2. 2006 12:13

Pokud vim,tak aGPS funguje jen v UMTS.Coz VF zati nema.
Pravda má jednu velkou výhodu: člověk si nemusí pamatovat, co řekl.

>>>>-- N E50--<<<<
Wolfov
Pokročilý

Odeslat příspěvekod polda 22. 2. 2006 13:08

A k čemu ti to na N6230i bude,když budeš mít display v neaktivním stavu pouze s hodinama?? To si pak jako odemkneš klávesnici,zjistíš kde jako jseš a klávesnici zase zamkneš ?? :) Ne u všech vysílačů ET taky toto funguje.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod andre (novy) 22. 2. 2006 14:14

ja byvh rekl, ze to funguje navetsine vysilacu, ktere eurotel ma.

jinak je jasny, ze na teleonech se sporicem obrazovky je to celkem zbytecna vec.

kazda bts u kazdeho operatora umi tuto sluzbu, ale jen et ji zobrazuje na displeji
,,The World is not Enough"

Blackberry 9700 Bold
andre (novy)
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dejvidek 22. 2. 2006 14:54

Oskar ani T-Mobile o této službě neuvažovali a neuvažují ani dnes. Deklarovali to už kdysi, když to Eurotel zaváděl.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod michalreznar 22. 2. 2006 15:25

Tuto službu provozuje v Česku pouze Eurotel a jiný operátor ji nechystá ani spustit. Vím, že třeba v Polsku to provozují téměř všichni 3 operátoři, stačí se v Polsku zaregistrovat do jejich sítě a zapnout Zprávy sítě na kanál 50 či 472 (číslo buňky)
michalreznar
Pokročilý

Další stránka