Tarif odepis a volne minuty

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Dave.6 6. 4. 2006 22:01

Ahoj vsem. Hodne pisu smsky a tak jsem si s pritelkyni poridil prave tento tarif. Je hezke ze k tomu mame jeste 40 volnych minut. jen by me zajimalo zda se to da nejako sledovat? V netove samoobsluze to neni (jako u tarifu naplno) a pres pocitadlo v mobilu to neni moc spolehlive(muzu zavolat nekam jinam, nebo muzu s pritelkou mluvit jen par vterin ale zapocita se me cela minuta) Jak to resite vy? dekuji
Sony Ericsson W810i + 4 gb karta Memory Stick PRO Duo
Dave.6
Junior

Odeslat příspěvekod CrazyKid 6. 4. 2006 22:10

špatný, za ta leta mě nenapadlo nic lepšího, než si počet zbývajích volných minut psát do poznámek. Za ta leta jsem si zvykl,takže přehled mám poctivý...ale pokud je lepší fígl, rád bych o něm věděl....
CrazyKid
Junior

Odeslat příspěvekod dejww 6. 4. 2006 22:15

Bohužel u odepiš se volné minuty nedají zjistit...Doporučuji pouze nastavit buď to flexi kredit či flexi strop který ti pomůže při rychlích prstících... Hlída za tebe kačky aby tvuj účet nedosáhl maximalně zavratných částek... ... Nebo nastav počítadlo a pavidelně jej na začátku úč. měsíce nuluj... hodně štěstí... PS:dobrá volba! Ušetříš dost!
***Nepsání čárek je moje Image a pokud to nepřekousneš tak to jednoduše nečti! Jak banální rozhřešení..*** :-)
Jen mé a mé a mé názory a poznatky tvé si přečtu a budu reagovat. ! :) !
dejww
Junior

Odeslat příspěvekod goob 6. 4. 2006 23:54

Zapisuji si provolané minuty do SMSky v telefonu. Takže vždy vím, kolik přesně mi zbývá a Vodafonu nedám víc, protože pak volné minuty nepřetáhnu :-) Používám Odepiš v druhém tel., takže mne to zapisování tak neobtěžuje, protože to je jen občas..
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Well-being 7. 4. 2006 05:02

Volné minuty sleduji zásadně na počítadle odchozích hovorů, je velmi spolehlivé a přesné (alespon u mé Nokie 5510). Do jiných sítí z tohoto tarifu nevolám. Je třeba jen počítat s tím, že hovor kratší než 1 minuta je započítán jako 1 minuta (proto kratší hovor než 1 min. neuskutečňuji).
Naposledy upravil Well-being dne 7. 4. 2006 11:04, celkově upraveno 1
~ dubium est initium sapientiae ~
Well-being
Junior

Odeslat příspěvekod Koumeles 7. 4. 2006 05:43

Aktivuj si u operatora sluzbu AOC (nebo tak nejak) a pak si nastav telefon(vitrualni credit) je to docela presne, kdyz moc nevolas na jine site
Koumeles
Junior

Odeslat příspěvekod daniel.pirkl 7. 4. 2006 05:50

Řešíme to tak, že Odepiš máme pouze jako doplňkový tafir, a používáme jej pouze na volání do sítě Vodafone. A za těchto podmínek je na ohlídání volných minut nejlepší služba AoC. Službu ti na požádání aktivují na infolince. Služba funguje na stejném principu, jako počítání kreditu u Go s tím rozdílem, ze cenu impulsu a výši kreditu si na mobilu nastavuješ sám po zadání PIN2. Cena impulsu je 0,10 Kč a výši kreditu je dobré nastavit na 240 Kč (tj. 6 Kč/min * 40 min). Velkou výhodou této služby je právě to, že pokud trvá hovor méně než minutu, tak se ti strhne 6 Kč odpovídající jedné minutě, zatímco počítadlo hovorů by ti napočítalo jen několik vteřin.
daniel.pirkl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petrB 7. 4. 2006 05:53

v adresáři telefounu mám jméno:

VOLNÉ MINUTY

a místo tel. čísla stav minut, po každém hovoru jen uberu
petrB
Junior

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 7. 4. 2006 07:42

Ja si na zacatku kazdeho uctovaciho obdobi vynuluju odchozi hovory. Nevim jestli je to teda stoprocentne spolehlive ale me to staci
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SmartBOY 7. 4. 2006 09:41

Vodafone bohuzel prehled volnych minut nenabizi- drive dost neferove u Flexilimitu tvrdil, ze u Dohody a Slysim Vas sluzbu z duvodu "rozdilneho uctovani ve spicce a mimo spicku" nejde umoznit.

Opak je pravdou, sluzba jde u vsech tarifu, jen neni v zajmu Vodafonu ji u tehle tarifu nabizet. Pokud mas napr. znameho u Vodafonu, je Ti schopen rict presny pocet provolanych minut atd.
SmartBOY (KIN.G) // Take it easy. :o)
SmartBOY
Junior

Odeslat příspěvekod viper.aa 7. 4. 2006 10:49

Tarif Odepiš používám roky a za tu dobu se mi nestalo,snad jen jednou že bych přesáhl volné minuty. Prostě si to pamatuju a když přesně nevím tak radši nevolám,protože po provolání volných minut jsou sazby dost velké tak používám T-M twist kde jsou ceny výhodnější nebot téměř všichni příbuzní mají T-M
Motorola Amio--> C35i--> S45--> Samsung SGH A800--> CX70 fw56 --> se uvidí ... od 15.7.2006 SE K750i
už nikdy víc Motorolu
přešel jsem po 7 letech k SE z důvodu zániku Siemense,zatím spokojenost a doufám že to tak zůstane :-)
viper.aa
Junior

Odeslat příspěvekod Michal P 7. 4. 2006 13:29

Jednoznačně nejlepší pro odepiš je AoC máme to doma oba se ženou a funguje to přesně narozdíl od počítadla minut. Jak už psal daniel.pirk nastavit cenu za jednotku na 0.1kč , na začátku zůčt. období nastavit kredit 240 kč a bude se to chovat podobně jako předplacenka. Jen pozor na volání do jiných sítí.
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sir_richard 7. 4. 2006 13:48

urcite AoC, ale ja davam prednost pocitani min, jak napsal Michal P neni to tak presne ale ten rozdil cca 2min kdyz presahnu mi nevadi,nastavim 0,0167 jednotek a pocita mi minuty,mam odepis uz dost dlouho a tato metoda mi vyhovuje,jen je nutne pamatovat si , kdyz clovek vola do jine site!
sir_richard
Junior

Odeslat příspěvekod Frenky 7. 4. 2006 14:07

Já si píšu provolaný čas po každém hovoru do smsky ale někdy jsem překvapen jak mne Vodafone šidí,nedávno jsem měl provolaných 8 minut a ve vyúčtování mi Vodafone napočítal 15 minut a nějaké sekundy,nestalo se mi to poprvé co mi kdysi Oskar napočítal špatně minuty ale ještě se nestalo aby mi překročil mých ostře jlídaných 40 minut,to už bych hned volal na infolinku
Frenky
Junior

Odeslat příspěvekod sir_richard 7. 4. 2006 14:11

aha, a nezapomnel jsi si treba nekdy ty minuty napsat,to se mi prave stavalo celkem casto,takto mam pokoj ;)
sir_richard
Junior

Další stránka