Vodafone tarif Odepiš

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod monikash 28. 5. 2024 18:08

Vycházela jsem z informace 1,50 Kč/měsíčně a minimální fakturovaná částka 120,- Kč, což je 80 měsíčních neplateb a děleno 12, tak mi vyšlo 6,66... let. Ale teď se dívám, že ta 1,50 je roční poplatek. Tak to jsou fakt trochu jiné počty...
Sony RX100/7, A6600, A7III

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Junior

Odeslat příspěvekod Tomasek 28. 5. 2024 18:17

Tak jo, už jsem objednal SIMku od Kaktuse, tak to bude rychlý přechod. Nevidím důvod zůstávat. Opravdu rušení tarifu nikde nemám oznámeno, jen SMS a zpráva v moje Vodafone o změně tarifu.
Momentálně počítače už nejsou to nejhlavnější co by mě živilo a bavilo :-) Ale snažím se být stále v rámci možností v obraze :-) A stále tvrdím, že složit a opravit PC je pro děcka :-)
Tomasek
Junior

Odeslat příspěvekod Tomasek 28. 5. 2024 19:19

Stačilo, kliknout v Můj Vodafone na zobrazení OKU kódu a za pět minut mi přišla SMS s návrhem nové nabídky ;) tak posílám pro ukázku.
Přílohy
IMG_20240528_191418.jpg
Tomasek
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 28. 5. 2024 19:45

Jen bacha pokud objednáte od Kaktusu SIM zdarma tak tam úvodní bonus kredit 10Kč platí 60 dní. Placené mají úvodní bonus kredit na rok. Nicméně u všech jejich SIM se dá platnost prodloužit za 50 v apce na dalších 12 měsíců.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomasek 28. 5. 2024 19:51

Díky za info, vzal jsem tu jejich SIM s kreditem 100 Kč/1GB, teď to mají za 50Kč i s poštovným, tak to trochu vyzkouším.
Momentálně počítače už nejsou to nejhlavnější co by mě živilo a bavilo :-) Ale snažím se být stále v rámci možností v obraze :-) A stále tvrdím, že složit a opravit PC je pro děcka :-)
Tomasek
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 28. 5. 2024 20:55

Kdo chce Kaktus kartu využít jen pro levné zaparkování čísla, tak tomu může být jedno, jestli platnost bonusového kreditu je 2 měsíce nebo 12 měsíců. Důležitá je platnost SIM karty, která je u všech Kaktus karet 12 měsíců :-)
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mirek.P 28. 5. 2024 21:31

Ja bych potreboval ulouzit kartu na 12 let a ne na 12 mesicu - kdyz uz se teda bavime o "parkovani" :-) Ty soucasne mam "ulozene" uz asi 23 let. Jeden rok me opravdu nevytrhne.
Mirek.P
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 28. 5. 2024 21:52

Však po roce si tu Kaktus kartu jednoduše dobiješ za 50Kč a prodloužíš tím její platnost o 12 měsíců. A toto můžeš opakovat každý rok, klidně po dobu 20 let (pokud Kaktus bude tak dlouho existovat) :-)
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hauzz 29. 5. 2024 01:43

Navíc pokud se ten kredit nenechá propadnout (pokud se bude vždy do 12 měsíců dobíjet 50Kč) tak ten nastřádaný kredit se dá po přenosu čísla jinam zase vrátit ;-). Třeba po 10 letech si nechat vyplatit 5kilo přenosem na SIM zdarma od konkurence a pak zase hurá ke Kaktusu :-)
PS jen ten úvodní bonus kredit propadne.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 5uch 29. 5. 2024 02:09

Tomasek píše:Stačilo, kliknout v Můj Vodafone na zobrazení OKU kódu a za pět minut mi přišla SMS s návrhem nové nabídky ;) tak posílám pro ukázku.

To vypadá na základní tarif Start 130, co je normálně za 326 Kč (fyzické osoby), resp. 407 Kč (právnické osoby) - sleva 62%, resp. 70%.
V rodině máme jeden podobný (navíc neomezené SMS, které ale nevyužíváme... jde o tarif pro seniora). Celkem za 162 Kč (sleva 50%). Tohle nám ve stejné vlně jako probíhá ukončení Odepiš a Nulových tarifů vnutili místo Start 100 (cenu zvedli o 8 Kč). Nicméně tu slevu na 162 Kč jsem musel vyhádat, normálně by dali slevu menší - bez vyjednávání zněla automatická nabídka na něco přes 200 Kč.

Volná minuta vychází přibližně na korunu + k tomu jsou nějaká data... to není úplně špatné.
Otázka je, zda těch 130 minut bude dnes člověku hlavně volajícímu stačit. Dřív jsem na klasickém Odepiš musel vydržet s 40 minutami a jen do vlastní sítě. Dalo se to zvládnout, ale bylo to se skřípěním zubů (které vyrovnal dobrý pocit, že volná minuta je bezkonkurenčně levná).

Proč to píšu... tady je jasně vidět, jak velká "vata" je v těch oficiálních ceníkových cenách.
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod komplik 29. 5. 2024 07:17

Retenční ceny jsou standardně zhruba na polovině ceníkových cen.

Ale taky i na tomhl epřípadě jde vidět, jak navýšili příjem z klienta o víc jak 100% a to je primární cíl, zbavit těch, kteří jim nepřinesou žádné peníze.
Daily driver: Macbook Pro 14" M1 Pro, backup: MacMini M2
Gadgety: Galaxy Tab S8+, Galaxy S23 Ulta, GW4 Classic, iPhone 13 mini, iPad 9.gen, AW3
Gaming: Desktop PC (5800x3D, RTX3060Ti). XBOX Series S
komplik
Junior

Odeslat příspěvekod Tomasek 29. 5. 2024 14:23

Tak ještě další zajímavost. Volala mi paní z Vodafone, na základě vygenerování OKU kódu. Řekl jsem jí, že se mi jejich chování nelíbí, SIM téměř posledních 10 let nevyužívám a tak nechápu proč to ruší, když mi je nový tarif k ničemu, což by měli vědět, dle mých výpisu. A že, jejich předplacenka je nevýhodná. Paní se na minutu odmlčela, a pak mi řekla, že když budu chtít, tak mi tarif Odepiš za 53 Kč nechají, protože jsem u Vodafone dlouho (18 let), že si to mám rozmyslet a dát vědět :-) Prý to ve výjimečných případech nechají, záleží na jak dlouho.
Tomasek
Junior

Odeslat příspěvekod Mirek.P 29. 5. 2024 14:38

Ano, resilo se to tu, ze od ruseni nulovych tarifu a tarifu Odepis ustoupili - zrejme teda jen u tech, kteri vyjadri nesouhlas. Mne dokonce po prechodu na "novy " tarif vratili zpet Odepis a na druhou SIM nulovy tarif (po zobrazeni OKU).
Mirek.P
Junior

Odeslat příspěvekod monikash 29. 5. 2024 14:41

Mě to převedli zvýhodněný IoT Start tarif, když jsme se domluvili, že to mám jen na sms z banky a přijímání hovorů.
Sony RX100/7, A6600, A7III

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 29. 5. 2024 15:31

Muzu potvrdit, predevcirem zobrazeni OKU a pred chvili telefonat z retencniho a nulovy tarif zustava dal.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka