Tomasek píše:Stačilo, kliknout v Můj Vodafone na zobrazení OKU kódu a za pět minut mi přišla SMS s návrhem nové nabídky
tak posílám pro ukázku.
To vypadá na základní tarif Start 130, co je normálně za 326 Kč (fyzické osoby), resp. 407 Kč (právnické osoby) - sleva 62%, resp. 70%.
V rodině máme jeden podobný (navíc neomezené SMS, které ale nevyužíváme... jde o tarif pro seniora). Celkem za 162 Kč (sleva 50%). Tohle nám ve stejné vlně jako probíhá ukončení Odepiš a Nulových tarifů vnutili místo Start 100 (cenu zvedli o 8 Kč). Nicméně tu slevu na 162 Kč jsem musel vyhádat, normálně by dali slevu menší - bez vyjednávání zněla automatická nabídka na něco přes 200 Kč.
Volná minuta vychází přibližně na korunu + k tomu jsou nějaká data... to není úplně špatné.
Otázka je, zda těch 130 minut bude dnes člověku hlavně volajícímu stačit. Dřív jsem na klasickém Odepiš musel vydržet s 40 minutami a jen do vlastní sítě. Dalo se to zvládnout, ale bylo to se skřípěním zubů (které vyrovnal dobrý pocit, že volná minuta je bezkonkurenčně levná).
Proč to píšu... tady je jasně vidět, jak velká "vata" je v těch oficiálních ceníkových cenách.