Vodafone tarif Odepiš

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Aleš P. 28. 6. 2006 10:42

A ještě otázečka..
Jak už bylo řečeno,mám u Vodafone zálohu 1000kč.V samoobsluze jsem si nastavil způsob vrácení "Do vyúčtování" a chci se zeptat:
Když během těch 6ti měsíců nepřekročím částku 120kč (např. 6 x 12kč = 72kč + 6kč mám poměrnou část za první účovací období = 78kč),tak mi to pak odečtou z té jistiny převedlé jako přeplatek.
Dík za info,mám snahu se s tim co nejméně otravovat..
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod speedy 28. 6. 2006 10:46

Ano, jak už bylo řečeno. Fakturu do 120Kč nemusíš platit. Pokud ve vyúčtování budeš mít přeplatek, tak se ti z něho strhne každá čáska na faktuře i kdyby to bylo jen těch 12Kč.
Tak už je doma Nokia E51 a je moc pěkná :-)
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Aleš P. 28. 6. 2006 10:50

pro speedy : Mě jde o to,že bych za toho 1/2 roku než se mi převede jistina do vyúčtování nemusel nic platit..a pak by ten "dluh" kterej se mi za du dobu nastřádal byl zaplacenej z jistiny.
Takže to není problém?
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod speedy 28. 6. 2006 11:19

Přesně jak píšeš, tak to bude fungovat. Jen se ti na nějakém vyúčtování nebo dohromady nesmí objevit oněch "magických" 120Kč :-). Ale předpokládám, že ti SIM bude ležet v šuplíku, takže to nejspíš nehrozí.
Tak už je doma Nokia E51 a je moc pěkná :-)
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Aleš P. 28. 6. 2006 11:31

pro speedy : Kdepak :pozor2 - včera už jsem z ní 1/4 hodiny provolal..A dnes ji také zapojím..No za těch 6kč (poměrná část prvního účovacího období) těch 40minut stoji :wink:

A teď jsem si vzpoměl na ještě jednu věc..
Kdy (pokud vůbec) mi na té kartě půjde aktivovat roaming?Teď mi to v samoobsluze říká,že bych musel složit zálohu 3 táci..Sice ji nehodlám nikde v zahraničí použít,ale jen tak informativně..
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 28. 6. 2006 11:37

Jo s tou zalohou to tak asi bude, ja mam odepis asi 3 roky ale byla nejaka akce, ze sem si mohla roming aktivovat bezplatne tak sem to stihla ale jinak to myslim musi byt se zalohou, coz si myslim je trapne :?
Alcatel wap -> Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230 -> Nokia 5800 -> Samsung galaxy S III NEO -> LG G6
Mischelinka.OK
Junior

Odeslat příspěvekod speedy 28. 6. 2006 12:20

ales76 píše:A teď jsem si vzpoměl na ještě jednu věc..
Kdy (pokud vůbec) mi na té kartě půjde aktivovat roaming?Teď mi to v samoobsluze říká,že bych musel složit zálohu 3 táci..Sice ji nehodlám nikde v zahraničí použít,ale jen tak informativně..j/quote]

Po 6 měsících od aktivování tarifu a dobré platební morálky (což znamená to, že když tam bude 120+Kč, takže to stihneš zaplatit v řádném termínu splatnosti) půjde roaming aktivovat zdarma bez zálohy.
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Aleš P. 28. 6. 2006 12:25

pro Mischelinka.OK : Jo,je to trapné,ale pokud mi to jak říká speedy (díky za info) po 1/2 roce dobré platební morálky aktivují i bez zálohy,tak to chápu..
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod speedy 28. 6. 2006 12:30

pro Mischelinka.OK: Vem si příklad: Někdo si u nich vezme nejdražší paušál (aby měl co nejlevnější telefon). Hned co vše aktuvuje, odjede do zahraničí, udělá utratu jak ***. Potom se vrátí, nahlásí, že mu mobil ukradli (i když neukradli) a řekne, že fakturu nezaplatí. Pro VF je lepší než se soudit, zabavit dotyčnému 3tis. ze zálohya hotovo. To víte, Češi to je chytrý národ :-)
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radim 28. 6. 2006 12:37

No nevím, jestli by to tak šlo, telefon ti dovolí volat jen do výše té zálohy, takže neprovoláš více než ty 3000. Jinak dobrou platební morálku může být u Odepiš problém splnit. Za dobrou platební morálku považují uhrazené 2 faktury nad 120 Kč, u jednoho z mých Odepiš jsem se tak k záloze dostal až za rok a půl, prostě přes to nejel vlak. Ale u jiných to nechtěli a za 9 měsíců byly peníze doma. Na vrácení mají 90 dní a rozhodně s tím nespěchají, je to pro ně bezúročná půjčka. To bylo u prvních paušálů Slyším Vás, u Odepiš už to pak později stáhli na zhruba 7 měsíců.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Deny 2. 8. 2006 18:06

Lidi , chápu dobře že na tomhle tarifu nemůžu provolat víc jak 120KČ měsíčně??? Chtěl bych na to přejít z VF karty a tohle mě celkem dost vzalo :-(
One toutch - 5110 - A50 - 3100 - E700 - 6230i - MDA Compact II - K510i - 6300 - W910i - N70 - N95 - Innov8 - 5530 XM - N73
Deny
Junior

Odeslat příspěvekod Brůča (novy) 2. 8. 2006 21:42

Můžeš provolat klidně víc,přečti si to tu celé a pak pochopíš,proč je tu zmínka o 120kč. :wink:
SE K750i + Motorola E398
Brůča (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Michal P 3. 8. 2006 11:00

Je to tak nějak naopak pokud provoláš míň jak 120kč nemusíš platit a převede se to do dalšího období. Jakmile ti to dá dohromady víc než 120 musíš teprv zaplatit.
U ET mám Tarif TIP Relax a musím platit i při faktuře na směšné 2kč.
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod radim 3. 8. 2006 11:10

No aspoň máš více ze života.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod montycz 3. 8. 2006 11:19

ales76 píše:[u]Tak po strastiplném a chaotickém prodraní se k operátorovir/u] - fakt jsem tam 15 minut tápal - nevím jesli je to zvykem (už mám Eurotel 5 let) ale fakt se mi zdá,že ET má nejpřehlednější a nejlogičtější strukturu Infolinky - a ty kecy u Vodafone - nevím o co se snaží ? být vtipný ? - u]mi šislavý operátor nastavil Odepiš.i/u]

no a není po ověření jednodušší stisknout * a 0?
Když musíš, tak musíš...
montycz
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka