Vodafone tarif Odepiš

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod 5uch 16. 7. 2022 16:27

OK. Ceny se budou řídit podle
https://www.vodafone.cz/volani-do-zahra ... ni-volani/

Na slovenská čísla je to 5.65 Kč/min (paradoxně méně, než stojí volání do CZ mimo Vodafone s Odepiš).
Jestli konkrétně u Odepiše stále platí nějaká jiná cena pro volání na Slovensko proti této "oficiální"... se už nedá zjistit. Ale počítal bych s touto, a v případě nějaké vyšší ceny případně reklamoval s poukazem na nedohledatelnost jiné ceny volání u Odepiše.

Pokud voláte cizinci se zahraničním číslem pobývajícím dočasně na Slovensku, bude se cena řídit zemí toho cizince.
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod dayslypper 16. 7. 2022 21:27

Roamingová kalkulačka u mého čísla s Odepiš ukazuje pro EU stejné ceny, jako do jiných sítí v ČR.
Tedy dle https://www.vodafone.cz/pece/tarify-slu ... ek-odepis/

SMS do ostatních sítí v ČR 1,82 Kč
Volání do ostatních sítí v ČR 12,10 Kč
dayslypper
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 16. 7. 2022 21:41

Maximální ceny mezinárodních hovorů v rámci EU je regulovaná, platí co psal 5uch.
https://www.mpo.cz/cz/e-komunikace-a-po ... i--246132/
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod 5uch 17. 7. 2022 02:02

dayslypper píše:Roamingová kalkulačka u mého čísla s Odepiš...

SMS do ostatních sítí v ČR 1,82 Kč
Volání do ostatních sítí v ČR 12,10 Kč

To je ale roaming a to je něco jiného než volání do zahraničí - tyhle věci mají rozdílné ceníky.

Pro pořádek:
- Jsem se svým CZ číslem v CZ a volám CZ číslo +420 => domácí volání bez ohledu na to, v které zemi volané číslo je
- Jsem se svým CZ číslem v CZ a volám zahraniční číslo s jinou předvolbou než +420 => zahraniční volání bez ohledu na to, v které zemi volané číslo je (klidně může být vedle mne, ale je to pro mne zahraniční volání, protože CZ síť musí nejprve oslovit zahraniční síť, a ta volané číslo najde a spojí)
- Jsem se svým CZ číslem v zahraničí a volám nebo přijímám hovor => roaming, moje číslo roamuje (potuluje se) v cizí síti

Jo, a pokud se nepletu... ještě jedna pikantnost:
pokud jsem v EU roamingu, tak volání do exotičtějších zemí roamingové zóny 2 a 3 vyjde výrazně, ale výrazně levněji, než kdyby se ta samá země volala z CZ přes zahraniční volání - z roamingu je to za 7.47 Kč/min, z domova až 42.35 Kč/min
A s většinou tarifů (výjimkou je třeba ten Odepiš) v EU roamingu vyjde levněji i volání do všech EU zemí (tedy do CZ, do EU země, ve které se nacházíte... a vlastně i do všech ostatních):
z EU roamingu volání za ceny jako domácí volání do sítě jiného operátora (uplatní se volné minuty, neomezené volání...), z domova za 5.65 Kč/min.

Viz ceník zahraničního volání: https://www.vodafone.cz/volani-do-zahra ... ni-volani/
a roamingového volání: https://www.vodafone.cz/roaming/world-r ... %20K%C4%8D
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod hauzz 18. 7. 2022 00:39

No a to je přesně paradox který vyvolala regulace EU roamingu - protože zahraniční volání (z domácí sítě na zahraniční prefix) není regulováno tak to pěkně Čecháčkům vosolíme. Sice o něco později přišli opové s hybridem net call který byl levnější pro mezinárodní hovory ale i tak buď volné minuty do zahraničí v tarifu (VDF) nebo VoIP.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 18. 7. 2022 06:18

V rámci EU mezinárodní volání regulováno také je, viz můj předchozí příspěvek.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hauzz 18. 7. 2022 10:58

Jenže to se jedná o mezinárodní volání v rámci roamingu. A souhlasí to přesně s mým předchozím příspěvkem stačí číst ;-)
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 18. 7. 2022 12:45

Cituji:
"Od 15. května 2019 začne v rámci Evropské unie platit nový cenový strop pro všechny mezinárodní hovory a SMS v rámci EU. To znamená, že lidé budou při volání ze své země do jiného státu EU platit nejvýše 19 centů za minutu hovoru. Zaslání SMS zprávy je přijde na maximálně 6 centů. Obě ceny jsou bez DPH."

To není o roamingu.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hauzz 18. 7. 2022 13:48

Aha nepochopení z mé strany. A skutečně čeští operátoři účtují za volání na zahraniční EU čísla jen 19 centů jako maximum?

-- 18. 7. 2022 13:56 --

Tak to čumím u Téčka pro všechny tarify volání do EU zemí 5,66/min. a SMS 1,78 (takže Twist až na Twist plus má taky levnější SMSky na EU čísla). Tak to mi úplně uniklo. Takže i u odepiše bude levnější volat třeba na slovenskou O2 kartu kterou má sousedka ;-)
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 5uch 18. 7. 2022 15:44

hauzz píše:Takže i u odepiše bude levnější volat třeba na slovenskou O2 kartu kterou má sousedka ;-)

To ano. A u Odepiše to tak bylo i v minulosti - dohledal jsem starý ceník, kde u Odepiše byla jiná tarifikace a cena volání na Slovensko než u ostatních tehdejších tarifů:

ceník z března 2005 píše:Odepiš do Slovenské republiky ve špičce 10.59 Kč a mimo špičku 4.17 Kč (tarifikace 30+1)
U jiných tarifů: Slovensko, Rusko, Ukrajina - 8.33 Kč (tarifikace 60+1)
Region 1 - 11.31 Kč
Region 2 - 11.31 Kč
Region 3 - 29.75 Kč
Region 4 - 35.00 Kč

Odepiš na Slovensko (a vlastně i do regionů 0,1 a 2) vycházel i ve špičce o fous levněji, než volání do cizí sítě.
A na Slovensko mimo špičku levněji než volání do vlastní sítě po vyčerpání volných minut.
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod hauzz 18. 7. 2022 16:43

Jen na Ukrajinu je do odvolání cena u Téčka 2kč/minutu nebo SMS.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 5uch 18. 7. 2022 22:39

Dočasná nabídka VF pro Ukrajinu je velkorysejší:
Každý zákazník má automaticky k dispozici 100 minut měsíčně zdarma pro volání z území ČR na Ukrajinu. Za volání nad rámec volných jednotek Vodafone účtuje 1 Kč/min (včetně DPH). Platí do odvolání.
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod hauzz 19. 7. 2022 07:46

Tak hlavně aby byli velkorysí pro původní obyvatele této země.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSSJS 28. 1. 2023 09:40

Na cca 53 Kč měsíčně.
SSSJS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jenik3 28. 1. 2023 11:07

Lze tento tarif jeste sehant, nove aktivovat?
jenik3
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka