od 5uch 11. 3. 2024 13:12
JoKaHo:
Nejvíc mne vytáčí to jejich marketingové ptydepe. "Vylepšujeme tarify!"... Vylepšujeme? Ne. Chceme z vás mít víc, paušální zákazník přece nemůže platit méně než 100 Kč/měsíc.
Samozřejmě, že k té změně nejsou jiné než obchodní důvody. Technicky je ten nově nabízený tarif na stejném základě (volné minuty do vlastní sítě, minutová sazba pro to ostatní). Systém by v pohodě zvládl Odepiš dál a administrativní náklady na jeho údržbu v systému jsou zanedbatelné... (čas od času aktualizace nějakých tiskových šablon, testování funkčnosti a úpravy při změně jádra zákaznického systému...).
Jo, to testování a opravy rozbité Samoobsluhy, kde na všech číslech s Odepiš nešlo zákazníkům nastavovat a měnit většinu služeb... to probíhalo tak, že tu celkem zásadní chybu opravili po dvou letech urgování (!).
Takže místo jednoho exotického a okrajového tarifu Odepiš spustí jiný exotický a co do počtu uživatelů zanedbatelný tarif... VF má teď volání neomezeně do VF jako balíček k předplacené kartě za 119 Kč, teď z toho pro pár lidí udělají s (trochu jinou cenou 114 Kč) a přihozeným balíčkem neomezených SMS do vlastní sítě, a patrně trochu jinou cenou za minutu volání a SMS jinam "moderní" tarif...
400 minut do VF za 53 Kč pro mne bylo prakticky neomezené volání do VF. Typicky jsem provolal tak 200. A v dobách, kdy byl Odepiš za 12 Kč a dával jen 40 minut do VF jsem s ním také nějak existoval. Takže "více" neomezené volání nepotřebuji. Ano, je to "jen" o 60 Kč dražší, ale je to víc než dvojnásobek za něco, co stejně nevyužiji.
Volání mimo VF za 12 Kč/min na Odepiši bylo brutální, ale i na novém tarifu (čekám cenu někde mezi 3 - 6 Kč. Pak bych stejně používal Odorik s cenou volání 0 - 1,18 Kč/min.
Takže se zamyslím, zda neodejdu úplně k Odorikovi i se SIM, nebo zda nevezmu něco jiného (nejspíš už ne od VF).
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45