Jaký operátor a rychlý internet přes mobil

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Leji 30. 4. 2006 09:17

Ahoj,možná už tu tohle téma bylo ale ja ho nenašel.Používám internet přes Vodafone ale je to strašně pomalé a nedájí se stahovat větší soubory,nebo to i padá :cry: Potřeboval bych poradit jaký je dnes nejlepší internet přes mobil,od jakého operátora a jestli už se dají stahovat i větší soubory(hudba,filmy apod) cena tak do 1000,- Pora%dte mi prosím,zaujal mě net přes PCI kartu do notebooku od T-mobile ale možná že je levnější a snad i kvalitnější Eurotel..u T-Mobile mi nebyli schopni říct rychlost.Bral bych něco jak byl Eurotel Data nonstop,ten byl údajně dostatečně rychlý.Jestli můžete,napište mi prosím i cenu na kolik by mne to vše hned ze startu přišlo.Děkuji moc ůplně všem :wink:
Leji
Junior

Odeslat příspěvekod Aleš P. 30. 4. 2006 09:19

1x ti to tady nestači?Už tak by to tady potřebovalo tak z 60% promazat,jelikož se tady geometrickou řadou množí hloupé a hloupější dotazy..(Tím jsem teď ale nemyslel ten tvůj)
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Leji 30. 4. 2006 09:35

To jsi mi ale moc nepomohl,kdyby jsi alespoň poslal odkaz,byla by Tvá odpověď daleko hodnotnější a užitečnější.Nic ve zlém.
Leji
Junior

Odeslat příspěvekod Aleš P. 30. 4. 2006 09:39

No je jasny že buď se musíš obrátit na Eurotel nebo T-Mobile.Takže co se trochu snažit a podívat se na jejich weby??Podívej se třeba k Eurotelu..
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Leji 30. 4. 2006 09:41

tam jsem se právě díval ale potřebuji znát názor a zkušenost někoho kdo to využívá.I když jsem napsal dotazy k eurotelu,tak byli akorát tak schopni odeslat mi zpět odkazy na jejich stránky.Proto to zkouším tady.
Leji
Junior

Odeslat příspěvekod Aleš P. 30. 4. 2006 09:45

Aha,no psát jim e-maily to je zráta času.Kámoš má od Eurotelu CMDA myslim a je spokojenej.
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod XXTeens 30. 4. 2006 10:30

On se ale ptá na Internet přes mobil. To máš jen 2 možnosti. Buď EDGE u T-Mobile nebo EDGE/UMTS u Eurotelu. Pokud nejsi z Prahy nebo Brna, asi bych volil EDGE od T-Mobile.
XXTeens
Junior

Odeslat příspěvekod Leji 30. 4. 2006 10:37

asi takto,potrebuji rychly internet,ktery muzu vyuzivat na cestach..tak jestli muzete mi napsat to co by pro mne bylo nejvhodnejsi.Diky
Leji
Junior

Odeslat příspěvekod tommy:-) 30. 4. 2006 10:38

no, ale psal, že uvažoval i o datové kartě ;-) zvolil bych buď CDMA od Eurotelu, kvůli pokrytí, které T-Mobile se 4G NEMÁ, nebo pokud jsi z Prahy nebo Brna, tak HSDPA (vysokorychlostní internet přes 3G síť). V tuhle chvíli běží 1024/384, do konce roku má jít na 7,2 mega a ve finále (max do dvou let ) na 14,4, takže to si myslím, že je nejlepší, protože to má jistou budoucnost a zrychlování. Pokud ne kvůli pokrytí, tak to CDMA je v pohodě. No a pokud bys chtěl jedině a jen přes mobil, asi T-Mobile, protože má dobře pokryto s EDGE.
když dva dělají totéž, není to vždy totéž.
made by EUROTEL, fucked by O2
aneb každá bublina jednou praskne
tommy:-)
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Thom 30. 4. 2006 10:40

XXTeens píše:On se ale ptá na Internet přes mobil. To máš jen 2 možnosti. Buď EDGE u T-Mobile nebo EDGE/UMTS u Eurotelu. Pokud nejsi z Prahy nebo Brna, asi bych volil EDGE od T-Mobile.o/quote]

Eurotel má leckde EDGE taky a je (při zavázání se k užívání toho netu) i levnější a pokud je z či blízko velkého města, může mít i UMTS.
Nejdřív bych se každopádně podíval na mapu pokrytí, jestli tam je aspoň EDGE, než bych něco koupil, natož se uvázal.

Jinak používal jsem GPRS u ET, chodilo to dobře, i když pomalu (ještě ani neměli EDGE, je to už víc jak rok).
Thom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tommy:-) 30. 4. 2006 10:40

Leji píše:asi takto,potrebuji rychly internet,ktery muzu vyuzivat na cestach..tak jestli muzete mi napsat to co by pro mne bylo nejvhodnejsi.Diky

tak když na cestách, CDMA je slušnou variantou. Co jsem četl stanoviska ET, zanedlouho chtějí nabídnout možnost z CDMA přecházet na UMTS, takže až bude pokrytí u HSDPA, měl bys pak přechod v poho bez rušení smlouvy.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Thom 30. 4. 2006 10:42

tommy:-) píše:
Leji píše:asi takto,potrebuji rychly internet,ktery muzu vyuzivat na cestach..tak jestli muzete mi napsat to co by pro mne bylo nejvhodnejsi.Diky

z CDMA přecházet na UMTST/quote]

Škoda, že nemají kombinované modemy / Picmic na obojí.
Thom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Leji 30. 4. 2006 10:42

jsem z vyškova...ale jak jsem psal,cestuji..tak prosím ktery..chtel bych to uz rozlousknout..bo ten vodafon je k vzteku...tolik trapeni nez me to nacetlo mobilmanii grrrr :-(((
Leji
Junior

Odeslat příspěvekod tommy:-) 30. 4. 2006 10:43

Thom: to by byla asi hoooodně náročná technologie :-)
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Leji 30. 4. 2006 10:47

ok,dobře zajedu na eurotel a pujdu do cdma.děkuji všem,zkusím si tam jeste zavolat a zjistit kolik a co vse po me budou chtit k podpisu smlouvy a jestli maji nejko akci na modem nebo neco co k tomu budu potrebovat.
Leji
Junior

Další stránka