Vlk:
Vrať se v diskusi kousek zpět a najdeš citaci mailu, který mi poslali z Vodafonu (služba "Ptejte se") jako odpověď na to, jak správně nastavit VF live!. Tam se výslovně uvádí
APN: data.vodafone.cz a
url: live.vodafone.com.
Tak jsem to tak nastavil a funguje mi to, takže též neřeším a nepřepínám (tedy přepínám - když potřebuji z wapového prohlížeče jet někam jinam - to si přepnu na profil s http protokolem a APN: internet)

.
Jiné APN se používá podle mého názoru právě pro odlišení účtování od běžného wapu. Je zřejmé, účtování je závislé nejen na APN, ale i na URL (stránky VF live zdarma, ostatní jako APN: WAP, OWAP).
A je téměř jisté, že se implementace způsobu účtování liší pro tarify a předplacenky. Dost možná, že účtovacímu systému u předplacenek stačí detekovat pohyb po URL live.vodafone.com a/nebo live.vodafone.cz (a na APN pak už nezáleží) a je to zdarma, u paušálů to může být jinak.
Ale to jen tak hádám.
Mario:
S tou reklamací to může být pikantní.

V podmínkách služby se uvádí v bodu 3.:
Službu lze využívat i prostřednictvím některých jiných než Vodafone live! telefonů, v případě přístupu na portál Vodafone live! prostřednictvím takového telefonu se pak na zákazníka vztahují tyto podmínky stejně jako na Vodafone live! zákazníka včetně podmínek účtování a cen služby kromě nabídky dle bodu 6 níže.
Ok. Jen že místo bodu 6. tam má být napsáno 7. (zvláštní nabídka na měsíc live zdarma pro ty, kdo si pořídí live telefon...). Jinak ten odkaz na bod 6. nedává moc smysl, tam žádná nabídka není. Chybička se vloudí.
Ale pozor - v bodu 4. se praví:
Vodafone zaručuje možnost využívání služby v plném rozsahu pouze v případě použití Vodafone live! mobilních telefonů zakoupených u Vodafonu.
Pod to se může schovat i to, že když nemáš VF telefon, tak ti nezaručují, že to bude fungovat správně dle bodu 3, tedy včetně účtování.

Tak jsem zvědav, jak uspěješ.
P.S.:
Na "Ptejte se" jsem si posteskl, že je divné, že nastavení pro Live! nelze normálním způsobem zjistit. Odpověděli něco v tom smyslu, že o tom budou uvažovat, ale možná to je jen ukázka diplomatického chlácholení.