Vodafone Live! Už i v normálním mobilu... - pěkná kravina...

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Vlk 1. 9. 2006 09:07

Myslíš paušální tarif, že jo?
To nelze vyloučit, ale nevím, proč by to dělali...
Vlk
Junior

Odeslat příspěvekod Vlk 1. 9. 2006 09:17

No, je to divný. Mně prostě .com nefunguje, ale .cz mi jede zdarma, takže neřeším a nepřepínám :-)
Vlk
Junior

Odeslat příspěvekod Vlk 1. 9. 2006 09:27

Ale mě se data neúčtují. Možná jsem to špatně napsal.
live.vodafone.com mi nejede vůbec = error,
live.vodafone.cz mi jede zadarmo,
No, a pak se v tom vyznejte :-)
Vlk
Junior

Odeslat příspěvekod Vlk 1. 9. 2006 09:50

Mám Philips 755, dost okrajovej model, uznávám :-)
Vlk
Junior

Odeslat příspěvekod CZEcheRRy 1. 9. 2006 14:06

To s tím IMEI nemusí být špatná domněnka, osobně si ale myslím že v tom roli nehraje. Samotná adresa .cz a .com nepozná jak ti to má účtovat. Podle mě záleží na tom přístupovém bodu, což je data.vodafone.cz, protože na normální surfing je ten bod internet a za ten se platí vždy, v tom je asi i ta taxa, wap je jinak, web je jinak i live je jinak :hm
Nokia 5110 >> Nokia 3310 >> Nokia 3330 >> Nokia 6230 >> Nokia 6230i >> Nokia 6300 >> LG-P500 Optimus One <<
[U Vodafone od 25.9.2001]
CZEcheRRy
Junior

Odeslat příspěvekod Mario 1. 9. 2006 14:15

Já jim taky v té reklamaci žádal mimo jiné ať placenou adresu zablokují nebo případně nechají přístup z obou adres zdarma... Já si to přepnul na .com když mi to řekl operátor. Ten mi sdělil že live telefony používají .com a že v tom je chyba... Teď už mi to funguje, tak snad...
Nedělám to ale znám to, možná bych to dokázal provést...
Mario
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vlk 1. 9. 2006 14:18

IMEI určitě síť umí zjistit, ale taky nevím, jestli v tomhle případě tak postupuje.

Jak jste přišli na to data.vodafone.cz? Ve standardním nastavení je (o)wap, případně na web (o)internet. Já jedu zadarmo přes owap. Jinak je to dobrej nápad, že takhle by to mohlo fungovat, ale...
Vlk
Junior

Odeslat příspěvekod CZEcheRRy 1. 9. 2006 14:46

Ten přístupový bod sdělil sám operátor jednomu uživateli tady po reklamaci a žádosti o laskavé sdělení nastavení, podrobnosti jsou na stránce č.3 :wink:
Nokia 5110 >> Nokia 3310 >> Nokia 3330 >> Nokia 6230 >> Nokia 6230i >> Nokia 6300 >> LG-P500 Optimus One <<
CZEcheRRy
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 1. 9. 2006 15:11

Vlk:
Vrať se v diskusi kousek zpět a najdeš citaci mailu, který mi poslali z Vodafonu (služba "Ptejte se") jako odpověď na to, jak správně nastavit VF live!. Tam se výslovně uvádí APN: data.vodafone.cz a url: live.vodafone.com.
Tak jsem to tak nastavil a funguje mi to, takže též neřeším a nepřepínám (tedy přepínám - když potřebuji z wapového prohlížeče jet někam jinam - to si přepnu na profil s http protokolem a APN: internet) :).

Jiné APN se používá podle mého názoru právě pro odlišení účtování od běžného wapu. Je zřejmé, účtování je závislé nejen na APN, ale i na URL (stránky VF live zdarma, ostatní jako APN: WAP, OWAP).
A je téměř jisté, že se implementace způsobu účtování liší pro tarify a předplacenky. Dost možná, že účtovacímu systému u předplacenek stačí detekovat pohyb po URL live.vodafone.com a/nebo live.vodafone.cz (a na APN pak už nezáleží) a je to zdarma, u paušálů to může být jinak.

Ale to jen tak hádám.

Mario:
S tou reklamací to může být pikantní. :? V podmínkách služby se uvádí v bodu 3.:
Službu lze využívat i prostřednictvím některých jiných než Vodafone live! telefonů, v případě přístupu na portál Vodafone live! prostřednictvím takového telefonu se pak na zákazníka vztahují tyto podmínky stejně jako na Vodafone live! zákazníka včetně podmínek účtování a cen služby kromě nabídky dle bodu 6 níže.

Ok. Jen že místo bodu 6. tam má být napsáno 7. (zvláštní nabídka na měsíc live zdarma pro ty, kdo si pořídí live telefon...). Jinak ten odkaz na bod 6. nedává moc smysl, tam žádná nabídka není. Chybička se vloudí.

Ale pozor - v bodu 4. se praví:
Vodafone zaručuje možnost využívání služby v plném rozsahu pouze v případě použití Vodafone live! mobilních telefonů zakoupených u Vodafonu.

Pod to se může schovat i to, že když nemáš VF telefon, tak ti nezaručují, že to bude fungovat správně dle bodu 3, tedy včetně účtování. :o Tak jsem zvědav, jak uspěješ.

P.S.:
Na "Ptejte se" jsem si posteskl, že je divné, že nastavení pro Live! nelze normálním způsobem zjistit. Odpověděli něco v tom smyslu, že o tom budou uvažovat, ale možná to je jen ukázka diplomatického chlácholení.
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod speedy 10. 9. 2006 16:35

CZEcheRRy píše:Taky mám 6230i a když si to správně nastavíš tak to musí šlapat. Už to tu bylo, takže to zkus takto:
Zvol v nastavení telefonu osobní konfigurační nastavení, založíš si osobní konto, název dej třeba Vodafone live!
domovská stránka je
b]http://live.vodafone.com[/b]
jméno uživatele eb]wap[/b]
heslo wap
použít přednostní místo přístupu
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod esquire 10. 9. 2006 18:12

speedy: Samozřejmě, že to je a bude zdarma.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod CZEcheRRy 10. 9. 2006 21:51

No jistě že to bude zdarma, nejdřív otestuju než napíšu návod. Tak si o něco znalejší zas :wink: Jejich telefon není žádnej zázrak, to jen ta reklama má udělat z lidí blbce :D
CZEcheRRy
Junior

Odeslat příspěvekod ondrej.peroutka 12. 9. 2006 15:54

Vodafone ať jde se svým Live! do háje. Za prvé tvrdí, že si musíme koupit nový mobil a ještě tak hnusně pozměněnej!!! No prostě třeba na O2 active se dostaneš odkudkoliv. Aspoň s tim O2 ani T-Mobile nedělaj tolik caráty.
Sony Ericsson K750i; O2 Pohoda Simple
ondrej.peroutka
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 12. 9. 2006 16:05

ondrej.peroutka:

Pokud si přečteš předchozí příspěvky, tak poznáš, že si upravený telefon kupovat nemusíš. Jinak VF live hodnotím jako použitlenější než bývalo ET live (zdarma se lze dostat nejen do menu, ale i ke stručným informacím + přijatelná tarifikace za placené informace). Možná, že je to na O2 Active nějak vylepšené, ale odhaduji, že spíše ne.
Na druhou stranu má u mne VF mínus za tutlání informací o přístupu k portálu (mně je zveřejnil na požádání).
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod czbird 5. 10. 2006 14:07

nake navrhy jak to zprovoznit na PDA?
live.vodafone.com se nechyta vubec
live.vodafone.cz me presmeruje na normalni stranky VF
czbird
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka