T-Mobile Twin a internet

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod tommy:-) 1. 7. 2006 20:22

Fíla: no ty datové karty je specifikum, musím uznat, že u T-M je to good volba při plnění za 200 je za kačku. A záloha jen litr. Pohoda. Navíc ta akce na data u T-M je do konce července, i na tu kartu za korunu, takže máš čas... jinak u Vodafone chápu, že neslevňuje data kartu k paušálu - přeci jen u Vodafone máš paušál jen hlasový, kdežto u ET a T-M to můžeš to plnění i prodatovat, prostě cokoliv. Nicméně bůra je moc.
když dva dělají totéž, není to vždy totéž.
made by EUROTEL, fucked by O2
aneb každá bublina jednou praskne
tommy:-)
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tommy:-) 1. 7. 2006 20:51

Fíla: jj, a navíc mobil+ jako t-m extra jde u T-M až přesně po 4 měsících užívání, o případné odpojení na prázdniny se smlouva prodlužuje :( u ET to jde jakmile máš tři fakturky :) a pak už u každého čísla kdykoliv - záleží jak máš celý zákaznický účet - třeba dělám mobil+ i tak, že si vezmu rovnou nové číslo a hned na něj mobil+. To je výhoda.

No, to by ti asi nevyměnili :)) Jasný, určitě je třeba počkat na to pokrytí. EDGE od T-M je sice dobře pokrytý, ale přeci jen, ten tok dat není tak stabilní jako u ET :( překvapilo mně to :( a dost to kolísá :(
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tommy:-) 1. 7. 2006 21:19

já doufám, že ET hlavně hne s UMTS. Nadstavba pro rychlá data je HSDPA. No, do 16ého by mohlo být jasněji. Nicméně smlouvy jsou už teď ne na 24 měsíců, ale na 6 a 18. Od 1.7. :) a také slíbili, že bude možný plynulý přechod mezi CDMA a HSDPA atd... horší by to pak bylo se zařízením, to už bys musel mít své.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tommy:-) 1. 7. 2006 21:44

Fíla: taky možnost, pak je možnost smlouvy na 6 (něvím, jak to přesně bude) a budeš dřív free pro HSDPA :)
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tommy:-) 2. 7. 2006 11:22

Fíla: hele já fakt nevím, jak to bude, jedině si zavolat na IL nebo počkat na předělání webu v pondělí ;-)
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tommy:-) 2. 7. 2006 12:02

Fíla: no ET měl smlouvy na 18m i dřív, ale Paegas zavedl na 24, tak se vopičili, mrzáci :))
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tommy:-) 3. 7. 2006 12:15

no to psali dneska i v bleskovce. Mimochodem Pardubky v tom testování nejsou, jen Hradec (protože tam mají callcentrum :))) )
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tommy:-) 3. 7. 2006 13:03

jistěže mají :-)
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tommy:-) 3. 7. 2006 13:18

Fíla: kdybych byl tenhle víkend v PU, tak vezmu modem a vyzkoušíme pokrytí :) stejně si myslím, že by bylo nejlepší CDMA na 6m (jestli to jde) a pak HSDPA... koukal jsem, že ceny teď končí trojkama, ale novej ceník není furt hotovej, jen u nových telefonů :)
Pokročilý

Odeslat příspěvekod csu 3. 7. 2006 13:19

Je blbost, aby tu druhou sim kartu nemohl použivat. To co jsi napsal, že druhá sim karta se nepřihlásí je taky kravina. TWIN kartu už nějakou dobu používám a funguje to následovně. Budeš mít sim kartu A a B. Pokud se přihlásíš do sítě se sim katou A, je to ok. V momeňtě, kdy se přihlásíš se sim kartou B, na sim kartě A se ti utnou všechny aktuální služby, tím mám na mysli, že pokud budeš mluvit, či využívat internet, tak ti to aktuální spojení spadne. Nic ti ovšem nebrání, pokud budeš mít aktivní druhou sim kartu, aby jsi nemohl například telefonovat či využívat další služby. Jenom se nesmí zapomenout na to, že když například napíšeš sms, tak doručenka ti přijde na sim kartu B, se kterou máš možnost začát využívat všechny služby bez omezení (volat, sms i internet). Pokud uživatel sim karty A se znovu přihlásí do sítě (vypxzap telefon), dochází k omezení služeb na sim kartě B.
csu
Junior

Odeslat příspěvekod tommy:-) 3. 7. 2006 13:23

csu: no tak takhle to mám u Eurotelu u DUO karty, ale u Twin karty mi to takhle nefunguje. A na infolince mi sami řekli, že to tak je správně. Že jedna se musí odhlásit, aby se druhá mohla přihlásit. Rozdíl je mezi GSM a UMTS-TDD sítí. Tam fungují obě naráz.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tommy:-) 3. 7. 2006 13:25

Fíla: taky jsem si všiml, že jsme jedna z mála zemí, kde současně běží UMTS a CDMA. A navíc obojí jen u jednoho OPa :))) Vlastně jak CDMA tak kompletní UMTS má jen Eurotel. Karta by byla šikovná, ale asi ne levná :) Navíc CDMA funguje na principu "nahrání čísla do modemu", kdežto k UMTS potřebuješ simkartu.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tommy:-) 3. 7. 2006 13:35

Fíla: ano, dostaneš přidělené číslo 601......, které se přidělí modemu. Dále dostaneš ještě nějaké virtuální číslo pro logování do wifi (protože k CDMA je také neomezený přístup pomocí HotSpotů Telefónica O2 Czech Republic, a.s. - tedy společných Českého Telecomu a Eurotelu, jejichž síť je největší v ČR zatím). A pokud si vezmeš tarif za 999, dostaneš ještě sim (nebo si můžeš zvolit nějakou již stávající), na kterou dostaneš i neomezené GPRS/EDGE/UMTS.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tommy:-) 3. 7. 2006 18:17

no hlavně bacha jestli to není ještě ten starý GTran - toho by se zbavil každej rád :-) pokud modem, tak jen AnyData. GTran ti dám klidně zadarmo bez úvazku :))
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tommy:-) 3. 7. 2006 21:20

Fíla: celkem mně tvé rozhodnutí překvapilo, ale není se čemu divit... Vodafone tohle fakt semílá.. Nevím, co je tohle za strategii. A jejich přístup na infolince je dost povýšený, to mi taky celkem vadilo.
Nedávno se kamarád rozhodl jít k Eurotelu. Vzhledem k tomu, že mu Vodafone schválil přenos 27.6.!!! a přenos mu posunul AŽ NA 16.7.!!!!, což je chování řeznickýho psa, ale zřejmě odchází dost lidí, tak nemají jiné termíny, chtěl jsem mu snížit tarif. Volal jsem za něj na infolinku a požádal o snížení tarifu. Slečna řekla, že je sice tři dny před koncem účetního období, ale že ano a že mu to sníží. Potom se ptala, proč to chceme snížit. V rámci upřímnosti jsem řekl, že číslo se přenáší k jinému operátorovi a že tedy nebude třeba tolik volných minut. Načež odpověděla: tak na to zapomeňte a zavěsila telefon. Toť jednání na VF lince :-(
Ale to je prostě jen jedna věc, chování a loyalty program ke stávajícím zákazníkům je obrovské mínus. ČERVENĚJŠÍ než Vodafone.

jinak pokud je to ten modrý, šel bych do toho, ale pořád ta nejistota, kdy nevíš, jestli bude fachat, když je to z třetí ruky :( GTran ale neber..
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka