VF:wap vs. internet

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod v6ak 22. 7. 2006 17:20

Jakou má výhodu wap narozdíl od internetu? Internet má menší cenu/kB a umí víc protokolů, ne? Četl jsem něco, z čeho může vyplývat, že internet se účtuje po větších blocích. Je to pravda? Má to další háček?
v6ak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vlk 22. 7. 2006 17:27

Wapové stránky jsou obecně jednodušší, tudíž datově menší.
Myslím, že T-mobile účtuje snad po 5 kB, ale nevím to jistě.
I wap se dá používat za cenu internetu (ono to jinak moc nemá smysl). Ještě ho úplně nezavrhuji, má své výhody, i když mám i Operu mini.
Vlk
Junior

Odeslat příspěvekod v6ak 22. 7. 2006 19:36

Upřesním: Měl jsem namysli připojeník wapu a k internetu, ne wapové a internetové stránky. Mám Vodafone.
v6ak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vlk 22. 7. 2006 19:41

Aha. Tak u připojení není asi žádná výhoda. Jedině snad, že některé stránky jsou blokované na internetové APN, takže musíš použít wapové připojení.
Vlk
Junior

Odeslat příspěvekod Buřinka 23. 7. 2006 23:18

Vlk píše:Wapové stránky jsou obecně jednodušší, tudíž datově menší.
Myslím, že T-mobile účtuje snad po 5 kB, ale nevím to jistě.
I wap se dá používat za cenu internetu (ono to jinak moc nemá smysl). Ještě ho úplně nezavrhuji, má své výhody, i když mám i Operu mini.d/quote]

Jak myslíš wap za cenu internetu? Pokud nemáš např Operu mini, musíš u většiny telefonů použít pro připojení na internetové stránky APN WAP, ale že by šlo nastavit APN Internet pro připojení na wap je nesmysl.
Buřinka
Junior

Odeslat příspěvekod Buřinka 23. 7. 2006 23:56

OK, tak to musim vyzkoušet.
Buřinka
Junior

Odeslat příspěvekod Buřinka 24. 7. 2006 00:04

Myslela jsem, že by to šlo jenom u telefonů s operačním sytémem. A jak si to u těch Nokií nastavil?
Buřinka
Junior

Odeslat příspěvekod Buřinka 24. 7. 2006 00:18

Tak to je asi možný, používám na data T-M a při zvolení jiného přístupového bodu internet se hlásí chyba.
Buřinka
Junior

Odeslat příspěvekod goob 24. 7. 2006 00:25

Buřinka: U T-M se stačí připojit na http://www.konfigurator.cz a nechat si poslat konfigurační SMS jak pro wap, tak pro klasický internet. Pak se nemusíš mordovat s nějakým nastavováním telefonu.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Buřinka 24. 7. 2006 00:30

Nejde o to, nastavit telefon, ale nastavit připojení k wapu přes APN internet. To se hodí tomu, kdo nemá paušál na data a chce mít připojení levnější. U T-M je sazba 0,60 za kB na wapu a 0,07 za kB na internetu.
Buřinka
Junior

Odeslat příspěvekod Buřinka 24. 7. 2006 01:47

internet.t-mobile.cz není možné použít na wap, jenom pro e-mailového klienta a java aplikace.
Buřinka
Junior

Odeslat příspěvekod Buřinka 24. 7. 2006 02:12

Zkoušela jsem to před chvílí na N 6021 s T-M sim - internet se použít nedá. Až se dostanu k sim VF, vyzkoušim to ještě s ní.
Buřinka
Junior

Odeslat příspěvekod v6ak 24. 7. 2006 07:47

Mě se to pořád zdá jako více za méně peněz. Přitom se používá stejná technologie (GPRS), takže důvod nebudou nižší náklady na technologii. Takže jsem se ptal, zda třeba nemá větší minimální jednotku. Doplním: Mám předplacenku.
v6ak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vlk 24. 7. 2006 07:49

On to není problém u wapu 2.0. S wapem 1.2.1 se ještě musí změnit IP adresa a port na nějaké neblokované.
Vlk
Junior

Odeslat příspěvekod PD 24. 7. 2006 12:44

v6ak píše:Mě se to pořád zdá jako více za méně peněz. Přitom se používá stejná technologie (GPRS), takže důvod nebudou nižší náklady na technologii. Takže jsem se ptal, zda třeba nemá větší minimální jednotku. Doplním: Mám předplacenku. /quote]

Wap je blbost. Obsah wapu se nedá s Internetem srovnat a navíc je wap 10x dražší. Myslim, že Vodafone účtuje internet po 1kB. Wap je jenom pro lidi co nemaj webovej prohlížeč.
PD
Junior

Další stránka