nejlevnější operator a tarif na volání na slovensko

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod tommy:-) 5. 8. 2006 08:41

Mig_all: seš docela mimo.. on je v Čechách a potřebuje na Slovensko volat!
když dva dělají totéž, není to vždy totéž.
made by EUROTEL, fucked by O2
aneb každá bublina jednou praskne
tommy:-)
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 5. 8. 2006 22:40

Nebo odepis od vodafonu. Tam je volani na slovensko mimo spicku za 3,50 (mam dojem ale ze bez dph).
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod jojak 6. 8. 2006 12:15

http://www.smartcall.cz/

volání na slovenskou pevnou 2,4k min
jojak
Junior

Odeslat příspěvekod tommy:-) 6. 8. 2006 15:23

jojak: pokud čtu dobře, psal, že není u počítače :D že potřebuje z telefonu ;)
když dva dělají totéž, není to vždy totéž.
made by EUROTEL, fucked by O2
aneb každá bublina jednou praskne
tommy:-)
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dolnajs 10. 10. 2011 11:03

Ahoj, obnovím několik let staré téma.

Řeším teď něco podobného. V poslední době hodně volám a cestuji po SK a tím pádem mi u mého operátora razantně narostly faktury. Převážně volám z CZ do SK (na mobilní telefony). V roamingu mě to až tak nebolí, protože tam převážně hovory přijímám a data už jsem si taky v roamingu konečně pořešil.

Mám operátora Vodafone a z ČR do SK má teď do 31.10.2011 sazbu 5,50,-/min. a poté to asi zvednou zpět na 7 Kč (nebo kolik to bylo). Dále nabízí balíček My EU za 100,-, kde sleví sazbu na 4 Kč.

Otázkou zůstává, zda mi je některý z operátorů schopen nabídnout něco levnějšího, než nabízí VF. Koukal jsem u TM i O2, ale nějak moc rozumný z toho teda nejsem.

A ještě jeden dotaz, který řeším už dlouho (a bohužel i operátoři na infolince se liší v odpovědích). Jak je to v roamingu s telefonními sazbami? Pokud jsem v SK a volám do SK, jde to přes ČR a platím sazbu jakoby odchozí hovor z ČR do SK? Nebo platím nějakou místní sazbu zahraničního operátora?
dolnajs
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Snekac 10. 10. 2011 11:49

Jsi-li s českým číslem v SK a voláš na SK číslo, platíš roamingové ceny. Tedy Eurotarif cca 10,30 Kč za minutu.

Jinak volání z ČR na Slovensko má Vodafone asi opravdu nejlevnější.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dolnajs 10. 10. 2011 12:43

Slováci právěže mají třeba "partnerské sítě", kdy třeba T-Mobile SK nabízí nějakou službu, že voláš v síti T-Mobile CZ jako doma. :( U nás si asi o něčem takovém můžeme nechat akorát zdát.

Jinak lepší cenu než má VF jsem právě taky nenašel. A to ani u IP operátorů. Na mobily se všechno pohybuje okolo 7,- Kč/min. :(

Asi časem pořídím nějakou předplacenou kartu na Slovensku, ale tomu jsem se chtěl vyhnout, protože se mi nechcou tahat 2 telefony.
dolnajs
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tiashwer 10. 10. 2011 12:49

Takze jinak kdyz si na Slovensku a volas na SK cislo tak platis odchozi hovor do CR+mezinarodni hovor do SK
tiashwer
Junior

Odeslat příspěvekod paolous 10. 10. 2011 15:11

paolous
Junior

Odeslat příspěvekod Petr T. 10. 10. 2011 18:52

tiashwer píše:Takze jinak kdyz si na Slovensku a volas na SK cislo tak platis odchozi hovor do CR+mezinarodni hovor do SK

To samozřejmě není pravda. U roamingových hovorů se cena řídí vyšším z pásem, v němž se volající a volaný vyskytují. V tomto případě je volající i volaný v 1. pásmu, tedy platí cena volání do 1. pásma, což je např. s Eurotarifem cca 10.30 Kč/min., jak už psal Snekač výše.
Petr T.
Junior

Odeslat příspěvekod tiashwer 10. 10. 2011 19:27

Pokud vím tak alespoň u VF je to tak jak píšu navíc jsem volal na infolinku, kde mi to potvrdili
tiashwer
Junior

Odeslat příspěvekod Petr T. 10. 10. 2011 20:35

Hmm, tak se omlouvám a jsem lehce v šoku ... V cenících O2 i TM lze poměrně rychle najít, že se roamingové hovory účtují tak, jak jsem napsal. Na webu VF jsem to ale marně hledal asi půl hodiny, všude se mluví jen o volání ze zahraničí, ale nikde se neříká, jestli se tím myslí jen volání ze zahraničí do CZ nebo do stejné zóny apod.

Tedy jsem také zavolal na infolinku, kde mi slečna nejprve tvrdila, že cena roamingového hovoru se řídí výhradně tím ze které zóny volám, a vůbec nezáleží na tom, do které. Což se mi nezdálo pravděpodobné, tak jsem chtěl vědět, jestli opravdu např. ze Slovenska do Senegalu zaplatím jen 10.30. Tak to už otočila, že to bude (tuším) 90 Kč. Upozornil jsem ji, že mi teď říká něco úplně jiného než na začátku rozhovoru, a ona pravila, že na začátku jsme mluvili o volání na české číslo v zahraničí, kdežto teď mluvíme o volání na zahraniční číslo. Namítl jsem, že to je přece samozřejmé, že když volám na české číslo, tak volám vždy za stejnou cenu, ať je to číslo v Česku nebo v Antarktidě. Souhlasila, a pravila, že tedy např. ze Slovenska do Francie na francouzské číslo nebudu volat za 10.30, ale za (cca) 30 Kč.

Což mi ovšem přijde v rozporu s regulací EU, která (alespoň jsem si to doteď myslel), reguluje roamingové volání v rámci EU, tedy nejen z EU do mateřské země. Na moji námitku rozporu s regulací EU slečna pravila, že se musím obrátit jinam, že ona ty ceny nedělá. Tak jsem jí slíbil stížnost na ČTÚ, ale to jsem jen tak kecal ... Víte někdo (Snekač?), jak je to přesně s tou regulací? Přece O2 a TM by jen tak samy od sebe nezavedli cenu roamingu 10.30 v rámci celé EU, kdyby je k tomu někdo nedotlačil ...

EDIT: Buď se v tom ceníku VF ztrácím nebo jsem úplně blbej, ale pokud jde o Francii, tak tam nic, co by aspoň vzdáleně připomínalo 30 Kč, nevidím. I kdybych sečetl odchozí hovor z SK a mezinárodní hovor CZ -> FR, tak jsem pořád teprve na 21.70 včetně DPH ...
Petr T.
Junior

Odeslat příspěvekod Snekac 11. 10. 2011 06:47

Pokud to není jasné doporučuji: http://www.vodafone.cz/osobni/sluzby_na ... ulacka.htm

Jinak volání ze Slovenska na francouzské číslo je za 10,30 Kč/ min. Cena okolo 30 Kč by snad mohla být jen s VF Passport.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr T. 11. 10. 2011 21:01

Já to vzdávám ... pod tou kalkulačkou je opravdu pro Vodafone World roaming napsáno: Ceny za minutu volání jsou pro všechny typy tarifů stejné a řídí se pouze tím, z jaké země voláte. A skutečně, když např. zadám volání ze Slovenska do Antarktidy, tak to taky ukáže 10.30 Kč/min.

Čili je to totéž, co mi včera zpočátku říkala slečna na infolince, ale když jsem na ni přitlačil, že se mi to nezdá (volat za tuto cenu např. do Senegalu), tak nejdřív začala o tom, že tu vyšší sazbu zaplatí v Senegalu volaný za příchozí hovor. Když jsem namítl, že se senegalským číslem nejspíš za příchozí hovor nic platit nebude, tak začala mluvit o tom, že "to záleží na předvolbách, to volání za 10.30 samozřejmě platí, pokud voláte na číslo s předvolbou +420, když voláte na číslo s předvolbou té cílové země, tak zaplatíte ... (90 Kč, 30 Kč, ...)".

Nezbude, než si zajet na dovolenou na Slovensko a ženu poslat do Antarktidy. :mrgreen:
Petr T.
Junior

Odeslat příspěvekod Tiskové oddělení Vodafonu 17. 10. 2011 11:09

Dobrý den, Petře,
rádi odpovíme. Cena volání ze zahraničí prostřednictvím služby Vodafone World Roaming vždy závisí na zóně, ve které se právě nacházíte. Takže i volání ze Slovenska do Senegalu nebo do Francie bude stát 10,30 Kč s DPH za minutu. Je nám líto, že jste tuto informaci nezískal od operátorky linky Vodafone péče o zákazníky.
Martina
Tiskové oddělení Vodafonu
Zástupce operátora

Předchozí stránkaDalší stránka