O2 - hrubé osekání prémiových bodů u BENEFIT

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Aleš P. 10. 9. 2006 18:38

Aloha : Tak si zavolej *11 a optej se operátora a uvidíš,že mám pravdu :wink:
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod esquire 10. 9. 2006 18:44

FrantaVazoun: To je tedy opravdu výhodné. Za utracených 10 tis. získám 100 bodů. A to se vyplatí.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod FrantaVazoun 10. 9. 2006 18:57

Esquire jde o to delat s kreditkou normalni bezne nakupy a penize na ni zase vracet a ono bodiky pribyvaji a pribyvaji....Stejne musis nakupovat potraviny a ruzne veci nebo ne? Tak proste platis kreditkou!!!!!
FrantaVazoun
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rada 10. 9. 2006 18:59

ales76 píše:Aloha : Tak si zavolej *11 a optej se operátora a uvidíš,že mám pravdu :wink::/quote]

Když už jsme u té *11...v pátek jsem se dotazoval na nový benefit program a operátor vůbec nevěděl, že proběhly nějaké změny.
Volal jsem tam kvůli zapojení internetu...a ten mi mimochodem nezapnul. Ještě že jsem pro jistotu včera zavolal na infolinku...jinak bych dnes datoval a platil za každý kilobajt.

Jestli ten program platí od 1. 9., je podle mě docela amatérismus, že 8. 9. pracovník infolinky nejen že neví jaké jsou přesně podmínky, ale dokonce ani netuší, že k nějaké změně došlo.
Rada
Junior

Odeslat příspěvekod esquire 10. 9. 2006 19:04

Rada: Ono se ani není čemu divit. Ta změna proběhla úplně v tichosti bez jakékoliv informace. Kdyby to tu neobjevili aktivní čtenáři, dodnes bychom to asi nevěděli. Čili se ani nedivím, že to operátoři na infolince nevěděli.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rada 10. 9. 2006 19:06

FrantaVazoun píše:Esquire jde o to delat s kreditkou normalni bezne nakupy a penize na ni zase vracet a ono bodiky pribyvaji a pribyvaji....Stejne musis nakupovat potraviny a ruzne veci nebo ne? Tak proste platis kreditkou!!!!!

Bavíte se o té kreditce od City bank, která stojí 1 000 Kč ročně nebo 2 500 Benefit bodů?
Spočítal jsem si, že se mi vyplatí tak max. první rok kdy je bonus za aktivaci a první nákup. Pak už ne. Musel bych přes ní protáhnout kolem 10 tis. měsíčně aby se mi benefit body zaplatil roční poplatek.
Rada
Junior

Odeslat příspěvekod FrantaVazoun 10. 9. 2006 19:09

Rada tech bodu je 2000 rocne tedy ne 2500 ale i tak prece nemas co ztratit! Me se ta karta libi! Mam s ni zdarma urazove pojisteni a dalsi vyhody ale nechci delat reklamu. Nikomu ji nevnucuji.
FrantaVazoun
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod esquire 10. 9. 2006 19:13

FrantaVazoun: Čili těmi nákupy vlastně "vyděláváš" na provoz té karty. A za 100 Kč 1 bod, no nevím, jestli se vůbec dá za rok "vydělat" 2000 bodů, aby se aspoň zaplatil provoz té karty. No a i kdyby, tak už ti nezbydou žádné body na odměny. Takže je vlastně velmi nevýhodná a drahá.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Aljosha 10. 9. 2006 19:24

FrantaVazoun píše:pro Patenta: Ja si myslim ze Eurotel krediteka City bank je vyhodnejsi nez normalni City kreditka,protoze se s ni daji prakticky neomezene nasbirat benefit body. Za kazdych utracenych 100 korun je 1 bod, staci jen utracet kartou a do 50 dnu tam penize vratit a je to bez uroku a benefit je doma!!!!!

No to ani náhodou. :pozor2 Dřív si ověř podmínky, kolik musíš měsíčně kartou zaplatit, abys měl její provoz zadara a zjistíš, že Eurotel City je výrazně nevýhodnější. Nepočítej ale první rok s kredity navíc, na to lákají krátkozraké hlupáčky, počítej souhrn benefit bodů i s voláním druhej rok, bez těch mimořádnejch benefitů, co Ti cpou k aktivaci karty prvním rokem. Budeš se divit. :twisted:

//edit: Ještě mě napadá, že ta obyčejná Citibank karta je navíc embosovaná, s možností vlastní fotografie a podpisu jako bezpečnostních prvků.
Aljosha
Junior

Odeslat příspěvekod esquire 10. 9. 2006 19:43

Aljosha: To souhlasím. Ten první rok se možná ještě dá ten provoz karty zaplatit, ale ty další už jen prodělává. Ani "nevydělá" sama na sebe, je to tragédie. Asi opravdu podlehl těm příjemným slibům od operátora infolinky, když mu ji nabízeli.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lukas063 10. 9. 2006 20:10

A je je , zase jedna špatná zpráva....
Lukas063
Junior

Odeslat příspěvekod FrantaVazoun 10. 9. 2006 20:19

Pro studenty ta karta zrovna vyhodna neni ale ja utratim mesicne i s benzinem do auta kolem 20 tisic a jsem spokojeny.
FrantaVazoun
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rada 10. 9. 2006 21:22

FrantaVazoun píše:Rada tech bodu je 2000 rocne tedy ne 2500 ale i tak prece nemas co ztratit! Me se ta karta libi! Mam s ni zdarma urazove pojisteni a dalsi vyhody ale nechci delat reklamu. Nikomu ji nevnucuji.

Roční poplatek za Benefit Citi kartu, kód odměny 1111, 2 500 bodů.

Ta karta je nevýhodná nejen pro studenty, ale pro většinu lidí. Kolik procent lidí je podle tebe schopno protáhnout přes kartu přes 10 tis. měsíčně (což je jak už jsem psal přibližně částka při které se karta zaplatí)? Průměrný plat je cca 20 tis., což je cca 15 500 Kč čistého měsíčně. Tohoto platu nedosahují dvě třetiny pracujících. 10% lidí je nazaměstnaných a spoustu lidí je nevýdělečných (mladí co ještě nevydělávají, ženy na MD, důchodci).
Protáhnout přes kartu 10 tis. je pro mě docela potíž. Kartou nelze platit: nájem, energie, nákupy na dobírku (většinu zboží kupuji přes internet a platba kartou přes internet mi nepřijde moc bezpečná), nelze s ní platit ve většině hospod, v diskontních prodejnách atd. atd. Platím kartou vše co mohu a protáhnu přes ní max. 3 tis. měsíčně.

A že nemám co ztratit? Karta co mě stojí třeba 1 500 benefit bodů ročně není ztráta?

Pojištění si mohu sjednat ke kreditce kterou mám od České spořitelny. Ta mě v prvním roce stojí 0 Kč, v dalších letech 120 Kč ROČNĚ (a to ještě často to bezplatné období prodlužují).
Rada
Junior

Odeslat příspěvekod Vladco 11. 9. 2006 08:18

Aljosha píše:[No to ani náhodou. :pozor2 Dřív si ověř podmínky, kolik musíš měsíčně kartou zaplatit, abys měl její provoz zadara a zjistíš, že Eurotel City je výrazně nevýhodnější. Nepočítej ale první rok s kredity navíc, na to lákají krátkozraké hlupáčky, počítej souhrn benefit bodů i s voláním druhej rok, bez těch mimořádnejch benefitů, co Ti cpou k aktivaci karty prvním rokem. Budeš se divit. :twisted:

//edit: Ještě mě napadá, že ta obyčejná Citibank karta je navíc embosovaná, s možností vlastní fotografie a podpisu jako bezpečnostních prvků.v/quote]

A to navíc "obyčejná" kreditka Citi bank nestojí ročně 1000 Kč, ale jen 500, a když je na ní roční obrat aspoň 36000, tak je poplatek dokonce 0 Kč.!!!
Takže ta co-brandovaná kreditka s O2 se fakt "vyplatí". :D :D :D
OxidVodný
Vladco
Junior

Odeslat příspěvekod tommy:-) 11. 9. 2006 12:47

Benefit by měl být stanovený na útratu, nebo jiný pohyb.. třeba moje kamarádka utratí měsíčně 830Kč vč. DPH a nemá z toho ani bod. Protože má už 3 roky neomezené připojení přes GPRS. Doted sice s 60ti volnými minutami, které ovšem vzhledem k neustálému připojení neprovolá. Prostě se tam může dostat někdo s téměř nulovou útratou a ten kdo platí téměř litr ne, protože nevolá.. :-(
když dva dělají totéž, není to vždy totéž.
made by EUROTEL, fucked by O2
aneb každá bublina jednou praskne
tommy:-)
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka