Informace o buňce (CB)

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Hejduk 30. 3. 2005 09:17

Na Eutotelu je na řadě telefonů možno získat krátké informce o místě (CB) - místo event. vysílač - existuje něco podobného na T-Mobile?
Hejduk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dejvidek 30. 3. 2005 09:42

Hejduk píše:Na Eutotelu je na řadě telefonů možno získat krátké informce o místě (CB) - místo event. vysílač - existuje něco podobného na T-Mobile?o/quote]

T-Mobile ani Oskar Cell Broadcast nepodporují, tehdy ještě Paegas s tím laboroval, ale do života to neuvedl.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ryba 30. 3. 2005 13:35

dejvidek píše:
Hejduk píše:Na Eutotelu je na řadě telefonů možno získat krátké informce o místě (CB) - místo event. vysílač - existuje něco podobného na T-Mobile?o/quote]
T-Mobile ani Oskar Cell Broadcast nepodporují, tehdy ještě Paegas s tím laboroval, ale do života to neuvedl.
dejv
/quote]

Jo jo, tohle má jen Eurotel. Ale u smartfounů s OS Symbian se tohle dá vyřešit pomocí aplikace CellTrack - ukazuje vám podle databáze přesnou polohu vysílače.

Ryba
<*)(((<
Ryba
Junior

Odeslat příspěvekod standys 30. 3. 2005 16:38

Dokud jsem měl ET tak jsem informace o buňce rád využíval.Škoda, že to ostatní operátoři nedali do provozu :arrow: :roll:
standys
Junior

Odeslat příspěvekod Petr_Novak 30. 3. 2005 19:13

Škoda, že to podporuje jen Eurotel - za dob, kdy jsem u něj ještě byl jsem měl tuto službu aktivovanou - i když jsem věděl, kde jsem :)

Pro někoho z vás může být zajímavost (pro jiné žádná novina), že tato služba je mezinárodní - když jsem cestoval, měl jsem na mobilu např. London, Luxembourg, Bologna atd... :wink:
Petr_Novak
Junior

Odeslat příspěvekod pma 30. 3. 2005 20:41

Hmm, super. Nejlepsi je kdyz jdu v Praze kolem Centra Černý Most a zobrazí se mi: Kenvelo dzíny od 399 - to me fakt dostane.
pma
Junior

Odeslat příspěvekod Ryba 30. 3. 2005 20:47

Však "Zadarmo ani kuře nehrabe". Přece to Eurotel nedělal jen kvůli toho, abyste věděli, kde zrovna jste (což stejně víte). Právě tohle je způsob, jak na této službě vydělávat.

Ryba
<*)(((<
Ryba
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 30. 3. 2005 22:21

Ja si tohle u ET nemuzu vynachvalit. Zejmena kdyz prijedu do mesta, kde to neznam a hledam urcite misto. Podle CB aspon vim, v ktere mestske casti se zrovna nachazim. To je hodne uzitecna informace, protoze jinak nema clovek sanci se to dozvedet. Jak vypada znaceni v cesku vime vsichni.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod andre (novy) 30. 3. 2005 22:32

jo jo tohle je sluzba, ktera je hodne vyuzivana...Fakt skvela, dost casto se hodi.
,,The World is not Enough"

Blackberry 9700 Bold
andre (novy)
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Já Osobně 31. 3. 2005 19:38

A to jste ještě asi neviděli CB polské sítě ERA (polský T-Mobile) :) Nejpřesnější jaké jsem kdy viděl (samozřejmě tam, kde to jde zajistit=ve městech), což představuje nejen město a městskou část, ale i ulice :tleskani Vím, že něco podobného má semtam i ET, ale Era to má i v menších městech... BTW zprávy CB mají všichni tři polští operátoři:!:

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jajar 31. 3. 2005 20:12

Hm, tohle jediný mě u T-Mobilu mrzí, taky by se mi to hodilo :? .
Sony Xperia Z1 Compact
Dell Latitude E6540
Jajar
Junior

Odeslat příspěvekod MITA 31. 3. 2005 20:21

Ryba píše:
dejvidek píše:
dejv
/quote]

Jo jo, tohle má jen Eurotel. Ale u smartfounů s OS Symbian se tohle dá vyřešit pomocí aplikace CellTrack - ukazuje vám podle databáze přesnou polohu vysílače.

Ryba
MITA
Junior

Odeslat příspěvekod Ryba 31. 3. 2005 20:41

Jo, to je ono. A funguje to teda zhruba stejně jako v Polsku, taky tam máte kromě města většinou i ulici nebo nějaký objekt, na kterém je vysílač umístěný. Tohle je myslím ještě lepší než CB, ale zase jen pro Symbian.

Ryba
<*)(((<
Ryba
Junior

Odeslat příspěvekod Já Osobně 31. 3. 2005 21:29

Ryba píše:A funguje to teda zhruba stejně jako v Polsku, taky tam máte kromě města většinou i ulici nebo nějaký objekt, na kterém je vysílač umístěný. Tohle je myslím ještě lepší než CB, ale zase jen pro Symbian.a/quote]
Já Osobně na CellTracku nevidím teda nic lepšího (co se využití pro netechnoidy týče). Musíš mít Symbian, musíš mít CellTrack, musíš mít databázi a navíc ti to neukazuje kde jsi ty, ale kde je BTSka :arrow: nevidím výhodu :mrgreen:

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryba 31. 3. 2005 22:20

[quote="Já Osobně"tJá Osobně na CellTracku nevidím teda nic lepšího (co se využití pro netechnoidy týče). Musíš mít Symbian, musíš mít CellTrack, musíš mít databázi a navíc ti to neukazuje kde jsi ty, ale kde je BTSka :arrow: nevidím výhodu :mrgreen:

Já Osobně 8)l/quote]

Jasně, ale CB ti neukazuje, kde zrovna jsi, ale právě že taky polohu vysílače. Já CB nezavrhuju, ale výhoda CellTracku je v možnosti využití u všech operátorů a navíc bez reklam. CB má určitě taky své výhody, jen jsem chtěl nabídnout alterativu a možné řešení pro zákazníky T-Mobile a Oskara.

Ryba
<*)(((<
Ryba
Junior

Další stránka