od F430 Spider F1 21. 9. 2006 03:40
Určitě si teď na všechno nevzpomenu, ale pár věcí bych měl:
TM - nepřevádí volné minuty vůbec, VF je převádí pouze napolovic, O2 a LVBC převádí minuty správně.
VF a LVBC - nemají věrnostní program vůbec, TM má věrnostní program až u vyšších tarifů, O2 má věrnostní program u všech tarifů, ale jen za splnění určitých podmínek (3x50 minut).
O2 i TM - věrnostní program se více-méně vztahuje pouze na provolané minuty a ne na utracené peníze - př.: člověk, který prodatuje a proeSMSkuje ranec, nedostane ani bod a člověk, který provolá více minut (i v rámci akcí po třetí minutě zdarma atd.) a zaplatí méně peněz dostane bodů mraky - víte jistě jak to myslím (CDMA vs. Individual + Top Pevná, apod.).
TM a O2 nemá přehled o provolaných penězích v průběhu zúčtovacího období, LVBC má přehled jenom polovičatý, VF má přehled dost dobrý.
VF - drahé volání do vlastní sítě.
O2 - v poslední době začíná najíždět na "zajímavé" účtování 60+30 - tarify Simple a nové Go tarify, ovšem konkurence nespí a taková Dohoda s VF 60+60 je ještě horší a TM pevná plus (snad se nepletu, jestli ano, tak se omlouvám) 120+60 tak to už snad ani nezasluhuje komentář.
TM (O2) - buďto HIT (MAX), nebo dotovaný telefon - jsou sem tam promo akce, že lze mít oboje dvoje, ale běžně to nejde.
TM a O2 - úpis na telefon 2 roky - proč nejde menší sleva - kratší úpis.
VF nepochopitelné podmínky přechodu karta -> tarif a možnost dotovaného telefonu. Př.: Mám VF kartu několik let (útrata třeba i 3.000,- Kč měsíčně), přejdu na tarif a než si mohu vzít dot. tel. musím počkat až zaplatím první fakturu a pak si teprve tel. objednat a ještě složit vratnou zálohu - proč? Mám snad špatnou platební historii (3.000,- Kč/měsíčně)? Nový zákazník dostane telefon hned a složí stejnou zálohu a nemá žádnou platební historii. - To je podle mě fraška. Ještě horší situace nastane, pokud máte kartu třeba jen půl roku (a taky třeba vysoké účty - zjistíte, že tarif bude výhodnější) a telefon si k tarifu můžete vzít až za 18 měsíců (24 měsíců od vzniku předplacenky) - to už je podle mě Kocourkov.
VF - oproti konkurenci neuvěřitelně přehnaně zvýhodňuje nové zákazníky, před těmi stávajícími.
TM - nemá SMS bránu - velká chyba, O2 ji má alespoň na 60 znaků (dá se v pohodě použít), VF ji má bezkonkurenčně nejlepší, to je bez debat.
VF - Nabito - pouze SMS a volání - při tak dobré kontrole účtu (chytrý přehled) by se tam mohlo počítat všechno (MMS, data, ...), člověk by vždy věděl, kolik mu zbývá kreditu a je přece jedno za co utratil již vyčerpanou část kreditu.
VF - minimální plnění se musí plnit výší tarifu (dříve pouze počtem minut) - dnes poměr SMS a minut, u konkurence se může minimální plnění utratit za cokoliv.
dříve ET - nemožnost přechodu z tarifu na předplacenku - to bylo taky dosti divné???
Všichni - jakoukoli nevýhodu (zdražení) prezentují jako neuvěřitelnou výhodu.
VF - omezená (jednou ročně zdarma) možnost přechodu na nižší tarif. Konkurence může kdykoliv nahoru i dolu bezplatně.
TM a O2 - u normálních tarifů zbytečně drahé SMS.
Operátoři zatajují (neukazují) věci, které by mohli zákazníkovi ušetřit peníze - balíčky, atd. Viděli jste snad někdy reklamu na Top SMS, nebo Odepiš? Já teda ne.
Neúplné reklamy: Volejte zdarma - to že je tam měsíční poplatek už v reklamě není. Sleva 20% - a že tam není vyúčtování a za hovor s opem se platí už v reklamně neřeknou - bohužel to mnohdy neřeknou ani zákazníkovi na infolince či na prodejně.
TM - Balíčky (levné volání na pevnou a do vlastní sítě) až po provolání volných minut - buďto využiji slevy až na konci měsíce, nebo propálím volné minuty za pár dní a potom sice využiju balíček, ale zase za volání jinam platím jak mourovatej.
Na víc jsem si momentálně nevzpoměl a taky už jdu spát, ale od toho jste tu Vy, aby jste to doplnili. Obhajovači jednotlivých opů, zde opravdu nemusí psát přispěvky typu jak je super, že se nepřevádí volné minuty, jak je super volání do všech sítí za stejnou cenu, atd. Pokud jsem zde uvedl nějakou nepravdu, tak to nebylo úmyslně a budu velmi rád, když mě opravíte.
O2 KO
T-Mobile KO
Vodafone KO
LVBC OK