od goob 19. 5. 2010 10:11
Já vám řeknu co mi vadí. Ale bude to spíše obecně, protože je to nešvar všech operátorů. Sám mám dobrou retenční nabídku a neomezený tarif pro Blackberry za 3 stovky s daní, tak si snad ani nemohu na T-M stěžovat.
Štve mě ta jejich nenažranost. Kdyby taková byla i v ostatních zemích, tak budu brblat méně. Jediný VF má u nás ještě u normálních tarifů 60+1, jinak 60+30 až 60+60. V porovnání s civilizovanými zeměmi, kde působí stejní operátoři jako u nás, člověk dostane i několikanásobně více volných minut, SMS a jako bonus třeba volání večer do vlastní sítě zdarma.
Další tragédie jsou data. T-M a jeho omezení portů a pak především u ostatních cena/výkon v podobě cena/FUP. S 3G přicházejí tak pět let poté, co přišlo do ostatních zemí a ceny jsou stále neúměrně vysoké. Je fajn, že VF snížil cenu plnhodnotného připojení na cenu kolem 530 Kč, ale s FUP 3 GB. A jeho připojení na den? 17 Kč je fajn, ale FUP 5 MB? K čemu mi takové připojení je? Vždyť s tím ani nestáhnu pomalu poštu, když by mi náhodou přišlo pár trochu větších mailů. A zatím to je cena, kterou když vynásobíme počet dní v měsíci, vyjde nám s rozdílem pár korun cena za měsíční připojení, kde ale FUP vychází rozpočítaně na 100 MB na den. Proč tedy připojení na den nemá FUP alespoň 50 - 70 MB? T-M a O2 škoda mluvit. Plnohodnotný internet u předlacenky O2 za 900 Kč? T-M na tom není samozřejmě o mnoho lépe...
Kdy tohle skončí a přestaneme být "specifický" trhem, rozuměj trhem, kde můžeš škubat lidi jak se Ti zlíbí, aby sis mohl hýčkat své zákazníky v jiných zemích?
goob B-]
ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?