Vodafone a jejich nedostatky

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod 2jery 3. 11. 2006 10:13

Jinak ke kustomizaci,já osobně ji nemusím.U TM mě dost vadila.U VF zatím nemám zkušenost.
2jery
Junior

Odeslat příspěvekod tommy:-) 3. 11. 2006 11:28

jak to muzes rict? customizace k310i u vf je priserna. kontextove tlacitko live, nalepka na telefonu vodafone, do prohlizece se dostat s jinou simkou nutno 6x kliknout. fakt hruza.
když dva dělají totéž, není to vždy totéž.
made by EUROTEL, fucked by O2
aneb každá bublina jednou praskne
tommy:-)
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vlk 3. 11. 2006 11:34

Mně se to líbí víc než to zastaralé menu SE.
Kontextové tlačítko live! - no pravda, mohlo by to jít změnit,
nálepka - je pěkná,
s jinou simkou - to jsem nezkoušel, proč taky, když si kupuju mobil u VF, mám zřejmě simku VF.
Vlk
Junior

Odeslat příspěvekod Vlk 3. 11. 2006 13:49

Tu záměnu kláves na červené a zelené a sluchátko jsem nebiděl, ale většina telefonů to tak má, tak bych to snad neviděl tak tragicky.
Menu SE jsem viděl mnohokrát a nepřipadá mi, že by VF verze byla horší.
Vlk
Junior

Odeslat příspěvekod jannnn 3. 11. 2006 14:51

Promazan OT ohledne pravipisu.
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kefak 3. 11. 2006 15:27

souhlesim s Fílou ... je to vec nazoru me se to nelibi vubec a urcite nejsem prvni ani poledni

jsou lidi kteri ani nevedi ze maji customizovany telefon, protoze nevedi jak vypada normalni
kefak
Junior

Odeslat příspěvekod standys 3. 11. 2006 19:48

kadol píše:Na VF mi nejvíc vadí jejich předražený datový tarif a malé pokrytí EDGEm a jeho pomalé (nebo spíš téměř žádné) rozšiřování! Jinak bych neměnil (je relativně nejlevnější)r/quote]

s tebou souhlasím na 100%!!! Datový tarif je strašný...
Tohle měl Vodafone změnit hned jak koupil Oskárka
standys
Junior

Odeslat příspěvekod Mario 3. 11. 2006 21:01

Spolupracuji s VF, a tak by mně spíše zajímalo (dotaz především na spokojené zákazníky TM a O2) co by musel pro Vás VF udělat, aby jste k němu i se svým číslem přešli. V případě, že víte, že Vám na něm chybí něco, co Vám dát nemůže, co by měl udělat pro to, aby Vám tuto "újmu" vynahradil...?
Ke customizaci: Někteří z vás jsou s takovým telefonem spokojení, někteří ne... Bylo by pro Vás řešením, kdyby VF nabízel standardně necustomizované telefony a vedle nich customizované třeba o 100Kč levněji (resp. originály o 100Kč dráž)?
Nedělám to ale znám to, možná bych to dokázal provést...
Mario
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mario 3. 11. 2006 21:51

2 Fíla: Ty mobily, uvidíme, navrhneme... Problém spíš bude ve složitější distribuci. Samozřejmě jestli by byl zákazník ochoten si za originál připlatit, náklady by se pokryly. Otázkou je, kolik je takových zákazníků kterým customizace natolik vadí, že by si za orig. připlatili. A tím pádem zda se vůbec vyplatí se tímto zabývat...

Ke službě EDGE: Náklady na rozšíření pokrytí se VF nevrátí, důležité je, že mimo EDGE funguje alespoň GPRS. Mimochodem EDGE je stará technologie do které se už nevyplatí příliš investovat. Efektivní bude výstavba sítě nové generace ve spolupráci s TM, a na tu je teď nutné se zaměřit. Je nutné investovat do nových, a ne zastaralých technologii...
Naposledy upravil Mario dne 3. 11. 2006 21:57, celkově upraveno 1
Mario
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mario 3. 11. 2006 22:02

To ne, ale snahou operátora je poskytnout vám takový přístroj, kterým jste mu schopni generovat co největší tržby. Proto je snahou prodávat telefony které umožňují využívat co nejvíce pro vás zajímavých placených (a pro operátora ziskových) služeb... Prodávat telefon bez Live je s nadsázkou totéž, co prodávat telefon neumožňující odesílat sms...
Naposledy upravil Mario dne 3. 11. 2006 22:08, celkově upraveno 2
Mario
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod standys 3. 11. 2006 22:03

[quote="Fíla";standys: Pouzival jsi nekdy neomezena data od VF, kdyz tvrdis, ze jsou tak strasna?
[/quote]
Používám je už od jejich spuštění ještě za Oskara. Běží někdy o něco rychleji než u O2 data nonstop, ale ta cena oproti konkurenci. Jinak v regionu ve kterém bydlím běží jen GPRS a na EDGE můžu zapomenout, i když mám telefon, který je podporuje. Kde bydlím zjistíš v mém profilu :-)
standys
Junior

Odeslat příspěvekod vodafone-maniak 3. 11. 2006 22:09

Nevíte náhodou, v jaké fázi je jednání mezi T-Mobilem a Vodafonem? :D
vodafone-maniak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mario 3. 11. 2006 22:14

2 standys: Není v zájmu VF konkurovat O2 a TM datovými přenosy. Tento tarif tady je proto, aby uspokojil zákazníky kteří data "občas" také potřebují. Kdo potřebuje datové služby už je má, pravděpodobnost že by se náklady na zkapacitnění sítě vrátily je velmi malá... Data vám VF vynahradí až s TM společně uvedou síť nové generace... Jen do ní se především bude investovat (mimo GSM)
Mario
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vodafone-maniak 3. 11. 2006 22:14

fíla: Tak to si ještě počkáme, a kdo ví, jestli je vůbec dočkáme, že?
Nevíte, kdy VF spustí Passport - v plánu je na duben 2007.
vodafone-maniak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 3. 11. 2006 22:15

martinz01 píše:No jasně, customizace nemusí vadit, ale nic se nemá přehánět. To co předvádí Vodafone je moc. Kromě customizace softwarove dělá i hardvare (K800 a zelene/červené tlačítko). A další.
Např. T-mobile upraví pár ikonek pro přístup na t-zones, což chápu, schvaluji a vůbec mi to nevadí. Naopak bych si i takový mobil koupil, když umí vše, jak má a má v menu má přístup na t-zones. Ale mobil od Vodafonu je nepoužitelný. Tam je všechno jinak. To je vlastně krabička, která vypadá jako původní mobil, nese správnou značku, ale software je cizí. Ten s mobilem už nemá nic společného, je to takový virus. Možná by tam mělo být upozornění, že výrobce mobilu neodpovída za sofware, který byl vytvořen třetí stranou. Ta customizace ničí to co se snaží výrobce mobilu zlepšovat a zkrášlovat. Prostě vir.
Fido+
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka