Vodafone a jejich nedostatky

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod packy 3. 9. 2013 20:40

Já jsem také zhnusen chováním Vodafonu ke stálému zákazníkovi - začínal jsem s Oskarem, výborná platební historie i když ne příliš vysoká vyúčtování (cca 600 - 700Kč).
Na jaře (před zavedením nemezených tarifů) jsem si vzal dotovaný telefon (poprvé v životě) - všude reklamy jako: "stálý zákazník má nárok po dvou letech na odměnu" a když jsem chtěl onen neomezený tarif, tak na mě vyrukovali s cenou tarifu 930 (nebo kolik to bylo).
Na retenční lince jsem si předtím naštěstí vydindal dost minut, sms a internetu tak mě to tak nebolí, ale i tak by se ten neomezený tarif hodil (hlavně s ohledem na internet).
Když jsem se pídil po tom, jak se z dotovaného telefonu vyvázat, řekli mi, že musím zaplatit 17x477Kč zbývající měsíční plnění, abych pak mohl platit 699 měsíčně za neomezený tarif.
Tady přestávám chápat jejich logiku - chci se zavázat měsíčně platit víc a za to si mám ještě připlatit? Děkuji za nový zákon o mobilních komunikacích - jakmile ho VDF zapracuje do svých podmínek, rád zaplatím pokutu ve výši 1/5 zbývajících měsíčních plnění a mých 699 měsíčně už neuvidí. Já vím, že to není mnoho a VDF to nepoloží, ale odejde se mnou i celá rodina ...
Takhle se oplácí za věrnost ... (nehledě na to, že před zavedením RED tarifů byly i dotované telefony pro nové zákazníky levnější než pro ty "věrné".
Fuj a hanba Vodafone :pozor
Packy
Geomatika for ever...
packy
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 3. 9. 2013 21:09

packy píše:Děkuji za nový zákon o mobilních komunikacích - jakmile ho VDF zapracuje do svých podmínek,..

Sest mesicu, ktere maji nasi operatori na zapracovani, jednak obsahuje vanocni nabidku (a vykonostni odmeny ;)) a take je to spousta casu pro jejich zmoudreni. I ta nejhorsi rozhodnuti potrebuji cas, aby se ukazaly jejich dopady.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod M4Touch 9. 9. 2013 13:20

Lupa: Změny v mobilní přenositelnosti: ze zkrácení je u Vodafone naopak prodloužení

To je hnus, velebnosti.. :-!
A to jsem tohoto operátora považoval za "nejmenší zlo"..
Naposledy upravil Fíla dne 9. 9. 2013 16:32, celkově upraveno 1
Důvod: doplněn popis odkazu
https://youtu.be/q6gophrddCc?t=59s
M4Touch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod M4Touch 18. 9. 2013 08:21

Tak dnes pro změnu zase není signál (Plzeňský kraj). Neřeknu, kdyby to bylo jednou do roka (viz T-Mobile předevčírem), ale ono je to 3x a víc.. :tleskani
https://youtu.be/q6gophrddCc?t=59s
M4Touch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod paty07 18. 9. 2013 20:17

To je ten důvod proč se mi nechce k virtuálům pod Vodafonem. Nechci zažívat časté výpadky a jejich řešení problémů mě taky odrazuje.
paty07
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod copper 18. 9. 2013 21:04

Vodafone = nejhorsi pokryti hlasove site (gsm), nejhorsi pokryti rychle datove site (HSDPA).
Vyhled do budoucna: nejhorsi. Vzhledem k budoucimi sdileni udrzby a vystavby siti dua O2+T-M, bude VF jistojiste za touto dvojkou zaostavat.
copper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod evilda 9. 10. 2013 10:25

VF se předvedl. K 4.9. mi začínalo další fakturační období a zároveň se měla ukočit stávající SIM VF a aktivovat SIM u jiného operátora. Co jsem nečekal, že na konci měsíce mi přijde faktura s plným paušálem. Máte někdo s tímto taky zkušenost?
evilda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Smells 9. 10. 2013 13:10

To je běžná VF praxe.Taky jsem asi před půl rokem odcházel od VF a za dva dny jsem zaplatil plnej kotel.Jedině zkusit zavolat na tu jejich slavnou linku a zkusit je trošku zdrbat,možná to pomůže.
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak.
Smells
Junior

Odeslat příspěvekod radim 9. 10. 2013 13:33

jj, taky jsem četl, že stížnost na infolince pomohla k tomu platit jen poměrnou část paušálu. Za pokus to stojí.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ziki 9. 10. 2013 15:01

Nechci se zastávat Vodafonu, ale co se týče špatného pokrytí Vodafonu GSM signálem, tak by se nemělo zapomínat, že Vodafone a před nim Oskar Mobil (Český Mobil) je síť stojící hlavně na pásmu GSM1800 (proto Oskar nikdy neměl v nabídce neduální telefony např. Nokii 5110, která frčela ve Twist nebo Go sadách). A v pásmu 1800 MHz se signál šíří o něco hůře než v pásmu 900 MHz a také maximální vyzařovaný výkon mobilních telefonů v pásmu 1800 MHz je jen 1 W oproti 2 W v 900 MHz.
A co se týče 3G sítě Vodafonu, tak pokud někde zrovna má pokrytí, tak bych řekl, že u Vodafonu je nejlepší, poněvadž začal s pokrýváním asi jako poslední, tak už rovnou začínal minimálně s 3.5G (HSDPA). S obyčejným 3G jsem se tedy u Vodafonu osobně nikde nesetkal.
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Junior

Odeslat příspěvekod D.roak 9. 10. 2013 15:29

no nedostatek viidim v intrnetu v mobilu, ktery je dazsi a po fup nepouzetelny narozdil od O2 ktera po fup spomali http na 160 kbit co je pouzitelne.U Vodafonu ne. Intrnet od vodafonu leda snad zadarmo.A kde bych 3G poteboval ho nema narozdil od O2 a TM.
D.roak
Junior

Odeslat příspěvekod nigi 9. 10. 2013 15:47

K internetu... ono procentuální pokrytí má vodafone asi horší, ale když už má, tak je často nejlepší. Já nedávno uvažoval o přechodu k TM nebo O2 s tím, že všude slyším jak TM má nejlepší datovou síť a narazil jsem. Zkoušel jsem v místě svého bydliště a zaměstnání (tudíž kde se pohybuju 95% času) napřed O2, signál celkem ok (na edge padal málokdy), ale rychlost nic moc. TM propadl úplně, 3G připojení neustále padá a to i na volném prostranství. Zato VDF stále H a většinou i H+ a to i ve většině budov drží (i když ne plný signál). Rychlost skvělá vždy. Mluvím o celkem malém 12-tisícovém městě na Moravě. Takže tím chci říct, že je potřeba si operátora vyzkoušet na místech, kde se člověk často pohybuje, někdy je ten nejhorší nejlepší. Jinak rychlost po vyčerpání fup je u VDF fakt hnus :-! net většinou nejde použít na nic. A vlastně i edge celkově u vdf je skoro to samé jako žádné připojení :roll:
nigi
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 10. 10. 2013 09:36

Prosím o vyjádření někoho z Vodafone:
Při změně na Kartu pro partu není nikde v samoobsluze možnost nastavit ty čtyři levnější čísla.
Takže ta karta je na nic :D
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Zafata 10. 10. 2013 10:35

Bydlim v Ove a pracuji v casti Vitkovice a tam kde mam praci nechytam ani Edge takze asi tak s tim slavnym pokrytim Vodafonu. Nerekl bych ani slovo bydlet na okraji mesta nebo ve meste cca 20 tisicovem ,ale ve tretim nejvetsim meste u nas a jeste v casti kde se denne pohybuje tisice lidi to je az smesne. Venku jeste mam Edge a unvitr budovy tak leda gprs a obcas to skoci na Edge. Kde uz nemam signal tam kolegove stale maji jak Tecko tak Ocko a je jedno na jakem telefonu uz jsem mel 4 za tu dobu a porad o nicem.
Zafata
Junior

Odeslat příspěvekod pedro-81cz 10. 10. 2013 13:03

Zjistil jsem (nemile) Vodafone Karta pro partu, první nastavení je zdarma, každá další změna je za 20 Kč za každé telefonní číslo.

Taková zajímavost, co se týká produktového názvu.

V roce 2003 tehdejší Český Mobil (Oskar) měl: Oskarta Parta. :-)

Našel jsem srovnání z roku 2004 na MM:

http://www.mobilmania.cz/clanky/go-oska ... fault.aspx
pedro-81cz

Předchozí stránkaDalší stránka