šuhaj píše:To jsem jim nabízel postavit na našem paneláku vysílač
To je jistě velkorysá nabídka pro Vodafon, ale ono postavit BTS a obzvlášť na střeše obytného domu není zas taková sranda. Zajímalo by mě (pokud nejste přímo majitel onoho paneláku), co vás opravňovalo mluvit za všechny nájemníky nebo vlastníky bytových jednotek v domě, že jste Vodafonu navrhoval postavení BTS na střeše? Nějaká petice nebo domovní schůze? Co jsem slyšel od jednoho známého, který přímo pro Vodafon stavěl BTS, tak stačí aby se v domě na kterém má budoucí BTS stát vzpříčil jediný nájemník a je problém. A s prominutím, tohle všecko kvůli jednomu ČD tarifu?

Kvůli jednomu zákazníkovi, ale ani celému paneláku operátor opravdu nepostaví novou BTS, protože kdyby ano, tak už je asi kompletně pokrytá celá ČR

. Ale i kdyby se vám nějakým zázrakem podařilo dokopat Vodafon ke stavbě BTS na vašem paneláku, tak vás musím zklamat, protože k lepšímu signálu ve vašem bytě by to pravděpodobně moc nepomohlo, ačkoli byste měl vysílač přímo na střeše. Anténní systém BTS má nějaký vyzařovací diagram, který nepokrývá nejbližší okolí BTS. Jak se říká, pod svícnem je největší tma, tak to platí i u BTS.
Pokud opravdu toužíte po 3G a chcete zůstat u Vodafonu, tak nebude jednodušší než domlouvat stavbu BTS, si pořídit do bytu femtobuňku?
http://www.vodafone.cz/3gzona/ Možná by vám ji Vodafon věnoval i zdarma, poněvadž jej to vyjde o dost levněji, než kvůli jednomu člověku stavět BTS

.