Vodafone 3G: výstavba, zkušenosti

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod fatman 10. 8. 2010 12:37

A už mám s 3G problém. Pokud jsem připojen přes Vf 3G, neaktualizuje se mi počasí v TouchFLO na HTC Touch2. Pokud jsem na WiFi, aktualizace OK, jakmile na 3G, problikne aktualizace a nic. Zkusil jsem vynutit jen GSM/EDGE a aktualizace jde, zpátky na HSDPC ani ťuk. Ostatní služby OK. Co by to mohlo být?
"Věřím v reinkarnaci, jakožto nutnou likvidaci materialisace lidské idealisace, bez vyloučení sensace!"
(J. Váchal, Krvavý román)
fatman
Junior

Odeslat příspěvekod Swejzi 10. 8. 2010 16:06

fatman: Aplikaci neznám a nevím jak funguje, ale pokud třeba zjišťuje tvou polohu podle BTS, tak by mohl být problém v tom, že ji ještě nemají v databázi. V google maps mi zjišťování polohy s 3G taky zatím nefunguje.
Swejzi
Junior

Odeslat příspěvekod networ 10. 8. 2010 17:36

Ještě by to mohl být problém na DNS serverech.
networ
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 10. 8. 2010 19:15

Ano,je to problem novych BTS,ktere rostou jak houby po desti diky rozsirovani EDGE,3G,ktere jeste nema google v databazi.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod fatman 10. 8. 2010 20:50

Aha, to je možné, 3G mi vrací jiný CellID (56631) než EDGE (44901), leč podle souřadnic je oboje věžák ve Švédské. Jestli TouchFLO plugin bere data podle údajú opa, tak možná neví kde je... PhoneAlarm plugin funguje. Nic závažného, jak je vidím z okna a vše ostatní funguje.
"Věřím v reinkarnaci, jakožto nutnou likvidaci materialisace lidské idealisace, bez vyloučení sensace!"
fatman
Junior

Odeslat příspěvekod navratl 15. 8. 2010 12:18

Zdravim,
mam HTC Touch2 od VF z lonskeho podzimu. Bydlim na kraji Ostravy a podle pokryti bych mel mit dostupne 3G taky. Telefon ma zapnute 3G nicmene ani v Brne v dubnu, ani po Ostrave ani tuk porad jen detekce site E. A to jak v centru, tak i v Porube.
Dat to VF na reklamaci, nebo mam zkusit neco jineho.
navratl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pcwifi 15. 8. 2010 12:23

zapni 3G only rezim a udelej rucni prohledani siti...jesi jsi z OVY a nebydlis ve sklepe, melo by to 3G najit u vsech nasich OP. Nenajde li,bud zkusit nejaky tovarni reset a nebo mozna servis...potazmo zkusit zavolat na servis a dotazat se znaji li tento problem...
Asus X550C, Intel i5-3337U 17W TPD ! 12GB RAM, Intel 250GB SSD, Intel HD, DVD-RW ,15,6" matny ,W10P, 500GB USB3,Samsung S21FE 5G 128GB + TM noFUP, Home VDSL Terminator 125/25M, Koss PortaPro, Asus 24" FullHD, MESH TPlink, MiBOXs + IPTV TM full.
pcwifi
Junior

Odeslat příspěvekod fatman 15. 8. 2010 13:30

navratl píše:Dat to VF na reklamaci, nebo mam zkusit neco jineho.

Start-Nastavení-Připojení-Správce komunikace-Telefon - úplně poslední položka je Pásmo - oboje by mělo být nastaveno na Auto - je to tak?
fatman
Junior

Odeslat příspěvekod Lutzi 15. 8. 2010 21:18

To vodafone-maniak: Nechtěl si napsat Brno Žabovřesky?A jak můžeš vědět info ze Žabovřesk?
Lutzi
Junior

Odeslat příspěvekod Swejzi 15. 8. 2010 21:22

Tak konečně mi skončilo FUPko, tak příkládám výsledek testu rychlosti. :-)

Liberec, Vodafone, 3G

Obrázek
Swejzi
Junior

Odeslat příspěvekod morfeus5 15. 8. 2010 22:47

Ode dneška Vodafone 3G ve Zlíně
morfeus5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dadama 16. 8. 2010 16:18

vrátil jsem se z dovolené z Bulharska, kde mimochodem měli 3G snad všude a ejhle, už to máme konečně i v Jablonci. Výsledek z speedmetru od Lupy:

download: 5517 kbps / 689,66 kB/s
upload: 149 kbps / 18,73 kB/s

Jen tak dál...
dadama
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ice22222 16. 8. 2010 16:56

zdravim vsechny. Dnesnim dnem se rozjelo 3G ve Zline a Malenovicich (mozna i Otrokovice a Napajedla jak bylo zminovano, ale tam jsem dnes nebyl) :)
ice22222
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sokolda 23. 8. 2010 15:35

Tak mi dnes také v Příbrami zmizelo z founu GPRS/E a naskočilo H. 1,5/0,6
Pátek 13-tého a hra o G1 ????? JE TAM !!!!
Sokolda
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka