Čtvrtý operátor začne v létě, říká si U:fon

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Vendalin 19. 6. 2007 11:32

a má to uz vůbec někdo ? Teoretických úvah už jsem četl spoustu, ale praktickou zkušenost od " normálního " uživatele nikdy žádnou. ( pouze nějaký test od redaktorů ). Jinak si myslím , že pokud se něco zásadního nezmění , tak dlouhou životaschopnost nepředpokládám.
Vendelin
Vendalin
Junior

Odeslat příspěvekod Thomyy 19. 6. 2007 18:41

Zrovna včera mi volali z U:fona a snažili se mi vnutit tu jejich pevnou linku a pořád vyrukovali s tím, že je volání v jejich síti zadarmo, a když jsem říkal, že je to hezký, ale kolik lidí tu pevnou linku má:D Tak mi na to řekl, že už maj přes 2000 zákazníků...
SE KW800i, Samsung i900 Omnia -> O2
N1600 -> VF
Thomyy
Junior

Odeslat příspěvekod Michal P 20. 6. 2007 10:51

XX Teens: Ufon ještě pořádně nezačal působí sotva pár týdnů.
Na nějaké hodnocení je příliš brzy, počkal bych až spustí to opravdovou mobilní síť a ten systém bezdrátových vysílaček.
Zatím má jen lokální pokrytí a telefonní služby jež jsou spíše podobné VoIP než mobilní telefonii.
A nabídku připojení k netu myslím taky časem upraví.
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod alexxx 15. 7. 2007 09:22

No prozatím je nabídka spíše zklamáním víc jsem čekal hlavně od internetových tarifů. A ty vysílačky budou normálnímu uživateli k ničemu použitelný to bude spíš pro velký firmy než pro jednotlivce.
...Vy se mi smějete že jsem jiný???...
...Já se směju vám že jste všichni stejný!!!...
alexxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Obyvatel 15. 7. 2007 16:33

Ta nabidka mobilniho internetu je bohuzel zatim zcela nekonkurenceschopna, jak pokrytim (chapu, zacinaji) tak cenou a podminkami. Predevsim chybi predplacene tarify (viz T-mobile s GPRS/4G http://t-mobile.cz/Web/Business/Interne ... ebook.aspx). Stejne tak nabidka hardware je pro mobilni pouziti nevyhovujici, ocekaval bych PCMCIA a ExpressCard kartu. Nejaky trcici predmet z USB je dost nesikovny a jako varianta "pevneho" pripojeni to stejne nebude pouzitelne nikdy.
Obyvatel
Junior

Odeslat příspěvekod SmartBOY 16. 7. 2007 07:40

Tiskova zprava hovori od srpna o upravach, jako je FUP apod. na zaklade pripominek zakazniku a nezakazniku. Doufejme, ze se zvysi i rychlost na nejakou primerenou, pripadne snizi cena u fofru. Snizuje i VF svuj neomezeny tarif.
SmartBOY (KIN.G) // Take it easy. :o)
SmartBOY
Junior

Odeslat příspěvekod Obyvatel 17. 7. 2007 12:45

SmartBOY píše:Tiskova zprava hovori od srpna o upravach, jako je FUP apod. na zaklade pripominek zakazniku a nezakazniku. Doufejme, ze se zvysi i rychlost na nejakou primerenou, pripadne snizi cena u fofru. Snizuje i VF svuj neomezeny tarif.
Zajimaji me dve zakladni veci:
- budou i predplacene tarify ?
- bude PCMCIA karta ?
Obyvatel
Junior

Odeslat příspěvekod cvp 23. 7. 2007 15:44

Jak je to s temi vysilackami? Mam o ni velky zajem...ale jaksi formular na ufon.cz vubec nefunguji :tleskani
Volat jsem nezkousel a zkouset jeste nebudu....snad si ten binec na webu uklidi co nejdriv. :hm
Meteorologie, předpověď počasí, informace o počasí a plno odkazů. Vše o počasí -> e-pocasi.cz
cvp
Junior

Odeslat příspěvekod cugek21 30. 7. 2007 19:44

Mám ho doma téměř od vzniku (telefon s internetem)a je to v pohodě... Doma funguje jako levnější varianta pevné linky (je potřeba, neřešte proč) a zároveň jako alternativní přístup na internet (spíš na mail) o víkendech.

Adsl nechci, protože za přístup na mail a menší drobnosti o víkendech nebudu platit 400,- + další love za pevnou, gdyž za 400,- můžu mít oboje.

Jinak problémy s voláním byly asi 4 dny po aktivaci, ale asi způsobené jen pomalou aktivací služby. Od té doby je to OK.

A net je opravdu pomalý, reálná rychlost je 30-60kb/s, ale místy se dostanu až k maximální hranici 150kb/s, jednou dokonce na necelých 300kb/s (nevím jak, když modem má úvajně podporovat jen 156kb/s) Všeobecně rychlost dost kolísá a není stabilní. Opravdu na serfování moc není je jen o něco málo rychlejší než dial-up. Divné je, že upload se pohybuje na dvojnásobných hodnotách než download. Mobilní není ani omylem, pokud nechcete tu krávu tahat sebou a ani výdrž baterie by asi nebyla to nejlepší, ale o to ufonovi zatím ani moc nejde. FUP je nastaven reálně vzhledem k rychlosti. Abyste ho překročili musíte se opravdu hodně snažit...

Jediným, avšak dočasným problémem, je občasné vypadávání připojení, gdy na displeji telefonu bliká Ukončit volání a po chvíli se opět připojí. Divné ale je, že stahování atd. se sice zastaví, ale neukončí a po připojení opět pokračuje... Tento problém je podle vyjádření Ufona způsoben špatným kabelem (nevím jak za to může kabel), kterej prý Ufon vymění (zatím nevyměnil a asi dlouho nevymění, protože to vypadá, že ani jinej nemá), ale pozitvní na tom je, že po dobu než ho dostanu neplatím paušál za net (asi 100,-) a záruka spokojenosti je prodloužena na 30dní po obdržení kabelu (takže pár měsíců)
cugek21
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod m.cut 31. 7. 2007 09:14

Tata mel taky problem s internetem,tak jsme na antenu dali 2 metry dratu a chodito jak vino.Sila signalu se da zjistit zadanim ##9999 a pak si najit nejlepsi misto se silnym signalem.Taky nam poslaly dopis o vadnym USB kabelu. :)
HTC Desire | ROOT | ROM: AuraxTSense v8.0 HTC Sense 2.2 |

T-Mobile G1 white | T-Mobile G1 black | HTC Magic | Samsung Spica | HTC Desire ......
Twitter: m_cut
m.cut
Junior

Odeslat příspěvekod Snekac 4. 8. 2007 17:18

Do měsíce se zvýší FUP na 10 GB, u Fofr internetu.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod snowboarder 8. 8. 2007 07:10

u:fon spouští svoji síť

po tříměsíčním pilotním provozu u:fon spouští síť v ostrém provozu, hlas pokrývá 75% populace a internet 50%.

u fofr internetu se zároveň zvyšuje FUP ze 2GB za měsíc na 2GB týdně (tedy týdenní limit jako u O2)

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/index_ ... ?id=265586
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod SmartBOY 8. 8. 2007 08:05

No a co snizeni ceny u fofru??
SmartBOY (KIN.G) // Take it easy. :o)
SmartBOY
Junior

Odeslat příspěvekod Snekac 16. 11. 2009 22:41

U:fon zatím Pentě těžce prodělává

"Mobilkom loni prodělal 727 milionů korun. Výrazně tak prohloubil ztrátu z roku 2007, která činila 382 milionů korun. Tržby firmy přitom dosáhly 278 milionů korun."
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod GymmiCZ 16. 1. 2016 15:16

Operátor Air Telecom se chce odtrhnout od virtuálních operátorů a stát se plnohodnotným síťovým operátorem. Informace o tom uvedl portál Tarifon.cz. Přesto si myslím, že nyní do aukce vstoupí více mobilních operátorů.
GymmiCZ
Junior

Předchozí stránka