Čtvrtý operátor začne v létě, říká si U:fon

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Michal P 11. 1. 2007 08:46

radime psal jsem co sliboval Český mobil když usiloval o licenci, nakonec z toho byl tarif Slyším vás.
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod esquire 11. 1. 2007 09:22

V rádiu před chvílí říkali, že v dnešním rozhovoru pro Hospodářské noviny s Pavlem Dvořákem, předsedou ČTÚ, říká, že o čtvrtém mobilním operátorovi vůbec nic neví. Pokud by opravdu vznikl, tak prý bude maximálně poskytovat připojení k internetu, ale i tak to prý hned tak nebude a jeho vstup na trh je nejistý.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ostrava.777 11. 1. 2007 09:32

Však v tom článku bylo jasné napsané, n ejedná se o klasické hlasové služby co má O2 a spol. Ale o technologii na bázi CDMA.
ostrava.777
Junior

Odeslat příspěvekod esquire 11. 1. 2007 09:40

ČTÚ: Čtvrtá mobilní firma je v nedohlednu

praha, 11. 1. 2007

Na čtvrtého mobilního operátora si bude muset Česko ještě počkat. Podle serveru iDnes chce stávajícím třem operátorům konkurovat finanční skupina Penta. "Kdyby tu měl vzniknout čtvrtý plnohodnotný operátor, musel bych o tom vědět," říká šéf telekomunikačního úřadu Pavel Dvořák s tím, že podle zákona by na to musel úřad vypsat řádný tendr.
Penta vlastní firmu MobilKom, která má celoplošnou licenci v pásmech, kde fungují například vysílačky. Podle mluvčí Penty Jany Studničkové technologie umožňuje širokopásmové služby, tedy hlavně připojení k internetu. "Přímou konkurencí dnešním operátorům nebudeme," říká.
Pokud by chtěl MobilKom začít nabízet i telefonování, musel by si nechat vyrobit speciální mobily, nechat je schválit a uzavřít smlouvy se současnými operátory. Ty nemá. (ciz)
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod copper 11. 1. 2007 09:47

Asi tak, je to jenom medialne nafouknuta bublina, ktera velice rychle splaskne. Veta "Česko se dočká čtvrtého mobilního operátora!" ktera zaplavila prvni stranky vsech zpravodajskych serveru je zavadejici, sice je pravdiva, ale spousta lidi ji pochopila prave tak jak nemeli.
~ Carpe diem ~
copper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod esquire 11. 1. 2007 09:51

copper: Tak tak. Tuto bublinu ale nafoukl opět bulvár jménem iDnes a MF Dnes. Ono s takovými titulky jako Exkluzivně apod. se přeci jen podstatně zvýší čtenost zmíněného serveru.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod radim 11. 1. 2007 10:08

Michal P píše:radime psal jsem co sliboval Český mobil když usiloval o licenci, nakonec z toho byl tarif Slyším vás. /quote]

Však já to nijak nerozporuju, kromě Slyším vás volám s bývalým Českým mobilem i 60 minut za pětku. Tj. nejen že slib splnil, ale i překonal.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod goob 11. 1. 2007 10:37

Michal P píše:Goobe 79X XXX XXX má 10 miliónů kombinací :) /quote]

To vím, matiku mám v malíčku ;-) Na webu bylo ale napsáno, že dostal čísla 790 000 000 až 790 999 999. Jak ale říkal tommy, číselné řady se uvolňují postupně podle potřeby.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SmartBOY 11. 1. 2007 11:25

Radeji nez ctvrteho operatora bych preferoval ctvrteho virtualniho operatora...
SmartBOY (KIN.G) // Take it easy. :o)
SmartBOY
Junior

Odeslat příspěvekod esquire 11. 1. 2007 11:33

SmartBOY: To se zřejmě splní, protože GTS Novera chce být virtuálním operátorem. Více informací zde
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Thom 11. 1. 2007 11:34

SmartBOY: ještě nemáme ani prvního virtuála a on už chce čtvrtého :shock: :D
Thom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Thomyy 11. 1. 2007 11:43

Trochu OT: Proč chce GTS Novera spolupracovat s některým ze současných mobilních operátorů k tomu, aby se stal virtuálním opem?? To by se pak mohl stát virutálem i třeba O2, ne??
SE KW800i, Samsung i900 Omnia -> O2
N1600 -> VF
Thomyy
Junior

Odeslat příspěvekod esquire 11. 1. 2007 11:49

Thomyy: Trochu nechápu tvůj dotaz. Virtuální mobilní operátor přece musí spolupracovat se stávajícími mobilními operátory, protože vlastní síť mít nebude a využívá tedy sítě stávajících operátorů. Pokud ho do svých sítí stávajíci operátoři nepustí, nemůže být virtuálním operátorem.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Thomyy 11. 1. 2007 11:51

esquire: To jsem právě nechápal :) Tak proč potom může nabídnout lepší ceny než samotní opové?? Nebo proč se nestane virtuálem sama O2??
SE KW800i, Samsung i900 Omnia -> O2
N1600 -> VF
Thomyy
Junior

Odeslat příspěvekod esquire 11. 1. 2007 11:55

Thomyy: Nižší ceny může nabídnout proto, že nemusí stavět vlastní síť a ušetří tedy spoustu peněz na těchto, jinak nezbytných, nákladech. Ovšem obávám se, že stávající operátoři virtuála do svých sítí nepustí, takže to asi skončí stejným nezdarem jako v případě společnosti Unient Communications, která se již dříve pokoušela o totéž.

Jinak nevím, proč by se O2 měl stát virtuálním operátorem, když je operátorem fyzickým??
esquire
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka