Vodafone - náležitosti a možnosti platby faktury

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Aleš P. 23. 3. 2007 19:48

osobne : Běž do internetové samoobsluhy -> Vyúčtování -> Jednorázový SMS servis -> klikni na Platba převodem a všechno ti přijde v SMS na mobil.
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod osobne 23. 3. 2007 20:03

ales76: Dík.
"osobne" je o5 z5 ... a s ním přichází i zákon !!!
osobne
Junior

Odeslat příspěvekod osobne 27. 3. 2007 14:12

ales76 píše:osobne : Běž do internetové samoobsluhy -> Vyúčtování -> Jednorázový SMS servis -> klikni na Platba převodem a všechno ti přijde v SMS na mobil.M/quote]

Tak jsem to teď zkusil a zjistil jsem, že když si nechám poslat na mobil tu SMS na platbu převodem, tak mi to napíše platbu na jiné číslo účtu (117292/5400) než na které mám povolenou inkasní platbu (117399/5400). Nebude to něčemu vadit? Co když budou očekávat platbu na tom jednom účtu pro inkaso a já jim to zašlu na ten druhý účet pro platbu převodem?
:hm :hm :hm
osobne
Junior

Odeslat příspěvekod esquire 27. 3. 2007 14:41

osobne: Ano, je to tak. Oni mají odlišné účty pro platby inkasem a platby převodem. Je to správně.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod snowboarder 27. 3. 2007 14:45

a z úplně jiného účtu zas peníze posílají (117248). No, AMRO BANK se musí nějak uživit :-))
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod osobne 27. 3. 2007 21:21

A co když zaplatím platbu převodem na ten účet, co se platí inkaso?
osobne
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 27. 3. 2007 21:31

nevidím k tomu důvod, ale jestli máte na vyhazování, směle do toho ;-) nevím, proč bych měl posílat peníze jinam, než mi bylo řečeno.
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod osobne 27. 3. 2007 21:41

snowboarder píše:nevidím k tomu důvod, ale jestli máte na vyhazování, směle do toho ;-) nevím, proč bych měl posílat peníze jinam, než mi bylo řečeno.b/quote]

No jde přeci o to, že mám ke svému tarifu povolenu inkasní platbu, takže operátor již několik let každý měsíc inkasuje z mého účtu na svůj účet č. 117399/5400 finanční částku. A teď najednou zničeho nic bych mu poslal převodem finanční částku na účet č. 117292/5400. Co když operátor nebude na tomto účtu očekávat peníze ode mě, ale bude je naopak očekávat na tom účtu, kde platím inkasem?
osobne
Junior

Odeslat příspěvekod speedy 27. 3. 2007 21:58

Tak toho bych se nebal. Ja mam aktivovane platby inkasem, ale uz nekolikrat jsem VF poslal penize pres IB predem. Platba se v bance jako prevod penez neuctuje, je to zdarma.
Penize dorazily vzdy ok a vyuctovani se hradilo z preplatku, ktery tim vznikl. Ja jsem usetril za poplatek za inkaso v bance, ale bonus od VF za inkaso jsem ziskal.

Penize jsem tedy posilal na jiny ucet nez inkasni, ale jako variabilni symbol se uvadi telefonni cislo, podle ktereho VF platbu identifikuje.
Tak už je doma Nokia E51 a je moc pěkná :-)
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod osobne 27. 3. 2007 22:12

speedy píše:Penize jsem tedy posilal na jiny ucet nez inkasni, ale jako variabilni symbol se uvadi telefonni cislo, podle ktereho VF platbu identifikuje.

Takže myslíš, že mám jako variabilní symbol napsat mé telefonní číslo? To se mi nezdá, protože jako VS by se mělo dát číslo faktury a to se každý měsíc mění. Když dám jako variabilní číslo své tel. č., tak se může klidně stát, že mé tel. č. je zároveň v tom okamžiku stejné jako číslo faktury někoho úplně jiného, a tím bych vlastně zaplatil za někoho úplně jiného.
osobne
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 27. 3. 2007 22:53

osobne: prosimte, co mas za banku? proc nedas v bance proste "mobilni platby - vodafone - platba predem, nebo platba faktury?" staci ti cislo a castka. Nevím o bance, která by to neměla, mám to v GE i ve spořce, od pondělka to má prý i Komerčka. ČSOB snad není pozadu.
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod speedy 27. 3. 2007 23:27

osobne píše:Takže myslíš, že mám jako variabilní symbol napsat mé telefonní číslo? To se mi nezdá, protože jako VS by se mělo dát číslo faktury a to se každý měsíc mění. Když dám jako variabilní číslo své tel. č., tak se může klidně stát, že mé tel. č. je zároveň v tom okamžiku stejné jako číslo faktury někoho úplně jiného, a tím bych vlastně zaplatil za někoho úplně jiného.
:hm :hm :hma/quote]

Nevim co resis. Pises, se ti mas nastavene inkaso, tak v cem je problem...

To co jsem ti psal byla zalezitost, ze pokud mas nastavene inkaso, tak ze se to vyuctovani da uhradit platbou predem. Presne jak pise snowboarder.

Promin, ale neda mi to. Tvoje starosti na mou hlavu, kdyz mam aktivni inkaso, tak je necham, at si strhnou castku samy nebo jim to uhradim podle navodu snowboarder. Ale abych nejak experimentoval kdyz nemam co delat...
Tak už je doma Nokia E51 a je moc pěkná :-)
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pan Y. 28. 3. 2007 00:15

osobne:
1) Jednoduchý a ověřený postup poukázání platby předem je prostřednictvím bankomatu podle tohoto návodu.
2) Další jednoduchou možností poukázání platby předem je použít menu SIM Plus karty (viz část Vodafone platba).
3) Podobně jednoduše to jde prostřednictvím internetového bankovnictví větších bank, viz příspěvek snowboardera.
4) V poukázání platby na účet VF (117292/5400) by také neměl být problém, pro přesný postup ohledně variabilního symbolu apod. doporučuji kontaktovat operátora. Když jsem ještě neměl účet ve FIO, kde je (nejen) inkaso z účtu zdarma, měl jsem tento postup někde uložený, bohužel už jsem ho vymazal.

Více info o různých možnostech plateb za služby Vodafonu zde.

osobne píše:Když dám jako variabilní číslo své tel. č., tak se může klidně stát, že mé tel. č. je zároveň v tom okamžiku stejné jako číslo faktury někoho úplně jiného, a tím bych vlastně zaplatil za někoho úplně jiného.i/quote]
Toto bude mít Vodafone z důvodů existence plateb předem ošetřeno. Navíc čísla faktur (variabilní symboly) jsou u VF, pokud vím, jen osmimístná.

iquote="osobne"]A co když zaplatím platbu převodem na ten účet, co se platí inkaso?n/quote]

K tomuto bodu (protože inkasní účet bych vážně nedoporučil pro platbu předem použít, i když by se ty peníze jistě neztratily) jen malý tip pro všechny:
Pokud se vám někdy stane, že vám neprojde na účtu inkaso od VF a zjistíte to včas (např. týž den), nebojte se zadat příkaz k úhradě ve prospěch inkasního účtu 117399/5400 a jako VS použijte číslo faktury. Platba v pořádku uhradí vyúčtování jako by inkaso prošlo a vyhnete se tak poplatku za neuskutečněné inkaso ve výši 30 Kč.
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod osobne 28. 3. 2007 06:45

speedy píše:Nevim co resis. Pises, se ti mas nastavene inkaso, tak v cem je problem...
No problém je v tom, že se mi to inkaso díky poplatkům bance moc nevyplácí. Raději bych zaplatil určitou vyšší částku předem, aby potom několik měsíců, či let, inkaso neprobíhalo. O to mi jde.

hquote="neser"]Pokud se vám někdy stane, že vám neprojde na účtu inkaso od VF a zjistíte to včas (např. týž den), nebojte se zadat příkaz k úhradě ve prospěch inkasního účtu 117399/5400 a jako VS použijte číslo faktury. Platba v pořádku uhradí vyúčtování jako by inkaso prošlo a vyhnete se tak poplatku za neuskutečněné inkaso ve výši 30 Kč.u/quote]
Pokud to je pravda, tak to znamená, že by pro mě byl asi ten převod peněz jistější na účet určený pro inkasní platbu a ne na účet určený pro platbu převodem. Kde jsi tuto informaci zjistil?

//ales76: Příspěvky sloučeny. I po odeslání příspěvku ho můžete Obrázek
osobne
Junior

Odeslat příspěvekod speedy 28. 3. 2007 07:57

Doma jsem nasel stary uizvatelsky manual jeste z dob Oskara. A v nem se pise. Pro platbu predem nasledujici.

cislo uctu: 117292/5400

VS: 59XXXXXXXX (telefonni cislo bez prvni 7 nebo 6. Napr cislo 777 123 456 bude ve tvaru 5977123456)

SS: zakaznicke cislo

castka: jakakoliv

Predpokladam, ze to bude plne funkcni, jelikoz v tom prehledu kam co posilat (platba predem, zaloha na roaming, inkaso) je cislo napr. inkasa stejne jako dnes.
speedy
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka