Vodafone - jak nastavit tarifikaci u tarifu Odepiš

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod zacatecnik1 13. 2. 2007 16:20

Ahoj lidičky,
rád bych vás poprosil jestli by mi někdo pomohl jak mám nastavit tarifikaci u tarifu odepiš u tohoto tarifu je 4Omim. do vodafonu. V jedné diskuzi bylo uvedeno, že stačí zadat za jednotku 0,16 a za min. 1. U operátora jsem si nechal aktivovat odhad ceny Aoc a ono to ukazuje cenu hovoru v jednotkách, ale nevím jak mám nastavit limit abych těch 40 min nepřesáhl. Dřív mi tel. ukazoval délku odchozích hovorů teď ukazuje tel. jednotky jinak mám sim v MT5O. Poradí někdo jak to mám nastavit.
Díky :hm
zacatecnik1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pan Y. 13. 2. 2007 17:21

Lze to nastavit buď tak, že zbývající kredit bude ukazovat počet zbývajících minut k provolání (měna = minuty) nebo částku k provolání (měna = Kč). Podrobné info najdeš na http://diag.webpark.cz/

Pozn.: Některé telefony (většinou starší) Tě při vyčerpání kreditu odstřihnou, jiné (většinou novější) ne, takže je třeba zbývající kredit kontrolovat.
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zacatecnik1 13. 2. 2007 18:02

prosím pomůže mi někdo jak mám to mám nastavit na mt50 podle tabulky jsem to asi zcela nepochopil v menu jsem našel položku seznamy -poplatky nastavení -měna tam jsem zadal kc v položce osobní konto- za jednotku mám zadat 0,122 nebo 0,0167 a v položce na za min mám zadat 1 nebo 0,0167 v položce poplatky limit jsem zadal kon. zap. kredit 2400 jedn. a v položce doba poplatky, zbývající kredit mám 2400 jedn. a 292,800 kc a to se mi nezdá, podle tabulky by mělo být zbývající kredit 252kč s dph a to mi nesouhlasí může mi prosím někdo pomoci kde dělám chybu.
Díky :hm
zacatecnik1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Michal P 13. 2. 2007 19:23

http://mobilforum.mobilmania.cz/viewtop ... 370#352370
http://diag.webpark.cz/
doporučuji nastavit 0.1kč za jednotku, nastavit na kredit na 2400 jednotek = 240kč, což je virtuální kredit ( 40 min. x 6kč )
Telefon pak neukazuje délku hovoru ale jeho cenu (1min.=6kč)
Všechny údaje jsou bez dph ale je to jedno, je to přehlednější a stačí si pamatovat že do Vodafonu mám k dispozici 240kč.
Na MT50 to funguje dobře a přesně, manželka ho na odepiš používala a štvalo jí že jí to ustřihlo uprostřed hovoru když provolala volné minuty.
Na účtě od VF měla pak provolané minuty: 39:59 :)
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod radim 13. 2. 2007 19:52

Jednotky žádné nenastavuj. Nastav pouze měnu. název měny Min, a účtování 0,0166666 (kolik šestek ti to dovolí). Limit zadej 40. Nezapomeň si ale nastavit zobrazování ceny hovoru v měně, ne v jednotkách.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zacatecnik1 14. 2. 2007 19:10

všem děkuji za pomoc :lol: :lol: :lol:
zacatecnik1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petrmor 23. 4. 2007 09:19

Kdyz se na to takhle divam, uctovani je 60+1......takze kdyz zavolam 10vterin...tak se mi odecte deset vterin ne minuta! a na displeji pak mam odlisne udaje, neni tomu tak? :shock:
petrmor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lovo 23. 4. 2007 10:00

Ne, není tomu tak. U Odepiš je shodou okolností účtovací jednotka rovna jedné vteřině. Pokud si tedy nastavíš na display každý měsíc 2 400 jednotek - a ne výše uvedené nesmysly s ve skutečnosti neexistujícími korunami - budeš mít na displayi počet volných vteřin. Při spojení hovoru se odečte šedesát jednotek (volných vteřin) a po minutě se bude každou vteřinu odečítat jedna jednotka. Přesné a hlavně přehledné účtování. :-)
Lovo
Junior

Odeslat příspěvekod radim 23. 4. 2007 12:07

No čoveče nevím, co je přehledného na tom dělit třeba 1578 šedesáti. Já mám na displeji zbytek volných minut na dvě desetinná čísla a nemusím nic nikde dělit. 8) Impulsy odesílá ústředna a při zahájení hovoru se vždy odečte najednou jedna minuta, ať trvá hovor jakkoli dlouho (do jedné minuty). Tu první minutu vlastně počitadlo stojí (s již odečtenou minutou hned v první sekundě), začne se to hýbat až potom. Dříve jsem míval na odepiších 240 jednotek, ale strašně mě sralo furt něco dělit. Změnil jsem si to na minuty a naprostá spokojenost.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod loupoocko 23. 4. 2007 13:47

zdravím, můžu se optat, funguje tento postup i u samsungu e250, či jak na to? ráda bych taky věděla kolik mi ještě zbývá volných minut, než si to pamatovat či počítat :(
loupoocko
Junior

Odeslat příspěvekod pan Y. 23. 4. 2007 14:06

loupoocko: V anglickém manuálu k E250 na str. 40 vidím Call costs (Menu 1.7), takže by to mělo fungovat.
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod loupoocko 4. 8. 2007 11:28

Tak jsem tu opět tady :D a chtěla bych se zeptat, zda se ted nějak změnila tarifikace u služby Aoc, když vodafone ted upravoval cenik na ceny s dph, nebo vše zůstava stejné?? či to nějak operátor poupravil? jako jestli stále je jednotka 0,1 a vlastně přepočet na 240 Kč ??? dík
loupoocko
Junior

Odeslat příspěvekod esquire 4. 8. 2007 11:48

loupoocko: Ceny byly upravovány jen pro Nabité tarify, u starších tarifů a tarifů, které se již nenabízí, se ceny nezměnily.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pan Y. 4. 8. 2007 16:09

Mimochodem, cena jednotky (jednoho tarifikačního impulsu) zůstane stále 0,1 Kč i po případné změně minutových sazeb. Změnil by se jen počet těchto impulzů za minutu (tím pádem i celkový počet volných impulzů v rámci paušálu), aby součin počtu impulzů a ceny impulzu dal dohromady novou cenu za minutu.
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod renčam 17. 10. 2007 18:16

Aktivovala jsem AOC na SE K610 i. Kredit jsem nastavila 40, tarif na měnu = min a hodnota 0,01. Ukazuje mi to počet provolaných minut. Jeden a půl minuty jako 1,5 (tedy ne 1 a 30). samozřejmě první minuta se odečte celá hned.
renčam
Junior

Další stránka