Druhym, nezbytnym krokem je aktivace BIS, tedy hostovaneho reseni sluzby.
Nabizeji se nam tyhle moznosti:
1/ primo od T-mobile
bohuzel do teto chvile se me jichepodarilo "zlomit" a nejsem schopen prohlasit, ze me to aktivovali. Co je nejhorsi, vladne totalni chaos a nikdo me nevi rici, jestli poplatek 711,62 Kc s DPH je jen za hostovane reseni a APN BB se pripocitava, nebo uz je v nem zahrnuta APN BB. Z vyjadreni operatoru vsach vychazi, ze pravdepodobne jsou to 2 nezavisle poplatky, coz razem nici pouzitelnost sluzby pro fyzicke osoby.
Tuto otazku by me meli zodpovedet v pondeli, resp. v utery, pak sem doplnim info. V kazdem pripade je nutne zavazat se na 12 mesicu k odberu sluzby!
2/ u spolecnosti Avalanchenet ktera hostovane reseni spolu se spolecnosti TMO-CZ pripravuje.
podrobne informace i cennik (narozdil od T-mobilu ho netaji) je na strankach
http://www.eoutlook.cz
konkretni cenovou nabidku mam prislibenou na pondeli rano. Opet plati, ze je nutne zavazat se na 12 mesicu.
3/ rozhodl jsem se pro test sluzby
http://www.mail2web.com a jeji BIS reseni pro BlackBerry za nejakych 10 dolaru mesicne...
http://www.mail2web.com
adresa, kterou zikate je ve formatu ~user@mail2web.com a zaroven je loginem do weboveho rozhrani MS Exchange
Prvni orisek pro popelku nastal jak zaplatit poplatek za prvni mesic, resp. jehto pomernou cast. Bohuzel moje virtualni VISA karta odmitala transakci provest, tak jsem zvolil nouzove resni, skusil jsem pro to pouzit klasickou Embossovanou kartu, ktera ma ale zakazane pouziti pres net a tohle je vysledek:
reseni me na zbytek mesice stalo:
543402*******980 18.02.2007
00:49 78,52 CZK SOFTCOM TECHNOLOGY CON
TORONTO, CA
ano, vidite dobre, 78,52 Kc za 4,26$, to znamena, ze mesacny poplatok bude pod 200 Kc za 9,95$ pri platbe kazdy mesic...
po zadani aktivacneho e-mailu a hesla BB prijalo kniznice pro synchronizaci a tu zahajilo
diky me chybe jsem musel 3x prerusit inicializaci, tentokrat je uz vse v poradku a spoustim finalni inicializaci. Pro takovy pripad je tam moznost RESEND ACTIVATION PASSWORD
inicializace se zasekla na 11 procentech, ale po cca 20 minutach se rozbehla a zacali se ve web rozhrani outlooku objevovat prvni zaznamy z handheldu
po cca 30 - 35 minutach je inicializace dokoncena, sychronizovane se vsemi soucasti outlooku vsechno, natahnute do web rozhrani
TESTY:
po odeslani e-mailu je tento cca do 6 vterin dorucen do schranky @mail2web.com a v prubehu 2-3 vterin na zarizeni, z 50 sprav, odesilanych i z freemailov, ale i z firemni adresy, nebo z lastni domeny dorazilo 35 do 10 vterin, 10 do 15 vterin a jen 5 to trvalo dele
po doplneni schuzky do kalendara, nebo kontaktu, pres web rozhrani se tahle v 20 z 25 pripadu objevila do 6 vterin i na zarizeni. ODSTRANENI se projevilo az cca po minute jak u kontaktu, tak u schuzky v kalendari.
praca s web rozhranim je v zavislosti od rychlosti pripojeni, disponuju 4/1 Mbps, jde to celkem svizne, obcas to na chvili zatuhne, ale pak funguje dal. Vetsina z nas ale i tak nebude moc pouzivat web rozhrani. Jestli je mozn synchronizovat i primo aplikaci Outlook 2003 z PC zjistim, jestli jo, bylo by to skvele, ale vzhledem na cenu nepredpokladam. V aplikaci se vyskytuji reklamne bannery, ktere docela spomaluji praci, je mozne je za poplatek cca 2 $ mesicne vypnout. K dispozicii je nekolik jazykovych mutaci web rozhrani pro eOutlook, vratane cestiny.