Blackberry u T-mobile CZ, plnohodnotné řešení

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod goob 20. 1. 2009 20:41

No, tak asi mělo. Jde o to, jestli neblokují nějaké porty, jako např. u Surf+, resp. zda nejsou nějaké zpoplatněny. Takže otázka stojí tak, zda mě telefon pustí přes APN Blackberry na všechny služby. Co se týče ceny, počítám cenu bez daně, protože jsme plátci DPH.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod goob 9. 2. 2009 01:43

Chtěl jsem editovat svůj poslední příspěvek, ale nikde tuto volbu nevidím, tak napíši další příspěvek pod svůj poslední. Zkoušeli jste někdo službu BIS i na Windows Mobile zařízení? Stále nad BB přemýšlím a trochu tápu, protože BB telefony nemají dotykový displej, na který jsem si u své P1i docela zvyknul. Třeba taková Xperia je také zajímavý kandidát, ale rád bych znal zkušenosti někoho, kdo zkoušel službu BIS jak na nějakém BB telefonu a na přístroji s Windows Mobile.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod anchantes 18. 6. 2009 13:58

Prosim muzete mi nekdo poradit ? koupil sem si bb 8800g a nevim si rady napr. s gps navigaci kdyz ji spustim tak se mi zobrazi jenom zelena sifrovana pole ale zadne mapy. poradte jak tam dostanu ty mapy,dale sem chtel zeptat jak muzu dostat do bb jiny motiv .dekuju
anchantes
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Arrow79 18. 6. 2009 19:39

Mapy su len online, musis si nastavit internetove APN operatora. Nastavis to v Moznosti > Moznosti upresneni > TCP/IP

Ohladom tem, tie sa povacsine instaluju priamo cez prehliadac, alebo ked ich stiahnes do PC, tak nainstalujes za pomoci BlackBerry Desktop Manager.

Temy najdes napriklad tu:
http://forums.crackberry.com/f128/
iPhone 4 32GB White (iOS: 5) - Orange
Arrow79
Junior

Odeslat příspěvekod goob 1. 7. 2009 11:35

Tak se mi podařilo rozběhat Blackberry na SE P1i přes BB Connect. Zaboha ale nemohu přijít na to, jak donutit telefon, aby se připojil na internet přes APN BB (operátor T-M). Má někdo nějaký tip?
goob B-]

goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Arrow79 1. 7. 2009 19:14

Nijak, nepojde Ti to.
iPhone 4 32GB White (iOS: 5) - Orange
Arrow79
Junior

Odeslat příspěvekod goob 1. 7. 2009 21:22

Nojo, už jsem si to přečetl na fóru telefonů SE. Konečně někdo, kdo je schopen říci něco kloudného ;-) Díky moc. T-M mi nabízí Bolda za 7900 Kč, tak to už je snesitelná cena...
goob B-]

goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Narcissus 20. 11. 2009 12:36

Nazdar lidi, mám dotaz. Chci si pořídit BIS od T-Mobile. Problém je, že jsem u jiného operátora a nechci přecházet zbytečně. Na lince většinou nikdo nic neví, a tak se zeptám tady.
Fungují přes tmobilovský BIS za 300Kč kecálky jako MSN, ICQ, Blackberry Messenger, pak blackberryovské mapy, browser a email klient na Gmail? Jsou u tohoto tarifu nějaké záludnosti které mě teď nenapadají? :-)
Nemám rád angličtinu v podpisech. Nestyďte se za svůj jazyk...
Narcissus
Junior

Odeslat příspěvekod goob 20. 11. 2009 16:41

Asi takhle - pokud si pořídíš BIS, máš veškerá data v telefonu zdarma vyjma streamovaného videa, tj. video na Youtube si nepustíš. To totiž jde přes wapové APN a to bys musel mít ještě další datový tarif. Proč to tak je, to nevím (stejně tak to je i u O2), nicméně není to nic, co by Tě nějak omezovalo. Já si pro jistotu nechal i zablokovat všechna ostatní APN, aby náhodou telefon nechtěl dělat něco, co bych měl zpoplatněné.

Dále ke kecálkům - Přímo od RIMu jsou zdarma ke stažení kecálky pro WLM (MSN), ICQ, Google Talk. BBMessenger je součástí operační systému telefonu. Též jsou pak k dispozici aplikace pro Facebook, Google Maps, WordPress, MobiPocket Reader, atd. Kromě posledních dvou jmenovaných jsou všechny v češtině.

BB má svůj vlastní browser. Není špatný a dokonce v přicházejícím pětkovém OS, na který každý netrpělivě čeká, je prý neuvěřitelně rychlý. Nicméně opět není problém stáhnout si Operu Mini nebo Bolt Browser. Používám všechny tři, každý se hodí na něco jiného (občas člověk něco neotevře přes Operu, tak to jde přes druhý, na stahování je zase potřeba nativní prohlížeč, atd.)

Gmail přímo klienta nemá. Telefon funguje tak, že si na webu uděláš přístup ke své schránce (u BIS můžeš až 10) a okamžitě se Ti vytvoří položka pro tento e-mail v telefonu. Ty pak můžeš mít jednotlivě nebo několik schránek sdružit pod jednu ikonku. Teď mě vlastně napadlo, že pro Gmailové účty se dá stáhnout speciální plugin, který např. sdružuje maily do složek (konverzace nebo jak se to jmenuje), dají se označit štítky, nechat je archivovat, označit hvězdičkou (to jde zatím jen jednostranně - pokud to uděláš v Gmailu, tak se Ti to v telefonu neprojeví).

Tak snad Ti tohle bude stačit pro rozhodnutí :-) Když Tě ještě něco napadne, klidně se ptej ;-)
goob B-]

goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Narcissus 26. 11. 2009 12:29

Dík moc za obsáhlou odpověď :-). Videa na Youtube mě moc netankují, takže mi chybět nebudou. Zbytek je pozitvní.
K tomu BIS - byl jsem rozhodnutý přejít k Tmobile, ale nakonec nic nebude. Na jejich webu jsem si "vyklikal" tarif atd. a nakonec mi vyskočila nabídka smlouvy na 2 nebo 3 roky. Pokud nezvolím, nemůžu jít k dalšímu kroku. Vázat se nikomu nebudu, telefon od nich nechci, takže zůstávám u Vodafone a nějakou dobu vyčkám, jestli neudělají vlastní BIS a pak se zase rozhodnu.
Dost aplikací které chci, fungují i přes přímé TCP, takže zatím nejsem výrazně omezen.
Narcissus
Junior

Odeslat příspěvekod goob 26. 11. 2009 20:09

Tak to je nějaká chyba e-shopu. Tarif si lze vzít normálka bez úvazku...
goob B-]

goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Narcissus 27. 11. 2009 08:43

Jo, včera večer jsem se dostal do značkové tmobilí prodejny a paní říkala, že to jde bez závazku, že je to jen v jejich shopu příliš složité :-). Takže všechno ok, asi půjdu do tmobilího BISu.
Narcissus
Junior

Odeslat příspěvekod goob 29. 11. 2009 11:59

Oni nějak teď ten e-shop předělávali a očividně to spíše zprasili než vylepšili...
goob B-]

goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Narcissus 30. 11. 2009 12:50

Takže BIS se zatím nekoná, dostal jsem od vdf super nabídku na internet, když jsem chtěl odejít. Je to sice standardní internetový tarif, ale s vysokým fupem a relativně nízkou platbou. Takže jako čekací most k vdf BISu je to v pohodě.
Remember: SZ
Naposledy upravil Narcissus dne 30. 11. 2009 16:02, celkově upraveno 1
Narcissus
Junior

Odeslat příspěvekod Remember 30. 11. 2009 15:00

narcissus: konkretne? pochlub se at vim, jestli na ne mam znovu nastoupit :-)
Remember
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka