od Strady 5. 4. 2017 20:42
Mám stejný problém a už jsem psal i stížnost na hnusné jednání a tady je odpověď.
Na změnu tarifu jsme Vás upozornili včas ve Vyúčtování číslo ......, kde bylo uvedeno: "Vážený zákazníku, snažili jsme se cenu Vašeho tarifu co nejdéle držet na dosavadní úrovni. Abychom však mohli naše služby i nadále poskytovat v požadované kvalitě, od následujícího zúčtovacího období jsme nuceni ji upravit na 347 Kč vč. DPH měsíčně. I tak Váš tarif zůstane stále výhodnější než naše standardní nabídka. Pokud byste se změnou nesouhlasil, dle § 63 odst. 6 zákona o elektronických komunikacích máte právo k tomuto datu smlouvu s námi bez sankce ukončit. Věříme však, že budete s našimi službami i nadále spokojeni. Pokud máte na svém čísle nastavený FlexiStrop nebo Volací jistinu tak nízko, že bychom vás na nový tarif nemohli převést, navýšíme vám hodnotu těchto služeb tak, abyste se novým tarifem do limitu pohodlně vešli. Váš Vodafone",tím jsme splnili zákonnou povinnost. S ohledem na to, o jak podstatnou změnu se jedná, jsme zvolili zákonem předepsanou formu komunikace, kterou je zákazníkem zvolený typ Vyúčtování. Informaci navíc zákazníci najdou také ve zprávách v naší samoobsluze.
Neposlali ani jednu sms a ani email kde by mě o změně informovali, prostě hnůj! Takže k tvému dotazu můžeš ihned odstoupit od smlouvy, jelikož Vodafone změnil znění smlouvy.