Výpověď smlouvy s operátorem

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod xtonda 26. 5. 2025 16:37

Protože mi O2 odmítlo navýšit rychlost nad 20 Mbit, pořídil jsem normální hlasovou mobilní SIM s neomezenými daty (objem i rychlost) pod stejným zákaznickým účtem a ta mi už jede, takže to původní chci rychle zrušit. Přes přenos čísla mě taky napadlo, teď jen rychle sehnat SIM kam to půjde přenést, abych to zadal do konce měsíce pokud by O2 chtělo uplatnit měsíční výpověď, nejrychlejší by byla eSIM, ale nemám vhodný hardware. Takže kdo rychle doručuje nové levné SIMky, poštou bych se nemusel do konce týdne dočkat? Nebo jestli se něco prodává běžně v trafikách apod. i v menších městech.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 26. 5. 2025 16:51

Při přenosu služby/čísla k jinému operátorovi se neuplaňuje měsíční výpovědní lhůta, služba se ukončí ke dni přenosu.
Standardní výpověď u O2 trvá 30 dnů a začíná běžet den po podání výpovědi, nemusíš to tedy stihnout do konce měsíce.

V trafikách koupíš různé předplacené SIM karty, ale žádná nebude zdarma. SIM zdarma se dodávají poštou/přepravcem, trvá to obvykle 3 až 7 dnů. Přenos čísla není možný úplně na všechny předplacené SIM karty, k tomuto účelu bych doporučil bezplatnou SIM kartu Kaktus https://www.mujkaktus.cz/koupit
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hauzz 26. 5. 2025 21:27

V trafice tu nejlevnější předplacenku (mívali třeba Oskarty, pak Sazka mobil blesk mobil mobil.cz....) nebo v Tescu Tescomobile za pár korun.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xtonda 27. 5. 2025 23:14

Koupil jsem dneska SIM Sazkamobil za 50 a hned zadal žádost o převod přes OKU, nejbližší možný termín přenosu mi to nabídlo až 2.6. Ale jestli to k tomu datu u O2 opravdu skončí, tak fajn, lepší než měsíční výpověď.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 30. 5. 2025 17:57

Ano smluvní vztah zaniká dnem přenosu čísla a platí se poměrná část paušálu.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xtonda 30. 5. 2025 20:50

Jo, všechny kroky přenosu v sazka samošce už jsou odfajfkované, takže to vypadá, že to klapne.
  • Vytvořená objednávka na přenos
  • Přenosu byl přidělen kód
  • Kód přenosu byl vytvořen
  • Číslo bylo ověřeno původním operátorem
  • Číslo bylo uvolněno původním operátorem
  • Datum přenosu bylo naplánováno
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod xtonda 3. 6. 2025 13:54

Tak to bez problému klaplo, včera proběhl přenos a zároveň to zmizelo z moje o2
xtonda
Junior