Výpověď smlouvy s operátorem

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 30. 5. 2016 13:14

Nedávno jsem tam rušil datovou SIM, taky to trvalo tak nějak, asi těch 42 dní.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 1. 6. 2016 13:45

aje1 píše:U O2 je vypovedni lhuta 42dni. Staci ji podat telefonicky, oni posilaj do tydne kod ( nejedna se o CVOP) kterej je pote nutne znovu telefonicky nahlasit. a tim potvrdit vypoved. Je do na hlavu ale takto to maji.

Já jsem nahlásil výpověď telefonicky a přišlo mi za tři dny domů ČVOP. Takže nepředpokládám, že bych musel ještě někde něco potvrzovat, ČVOP mám v ruce a nic dalšího předpokládám nepotřebuju.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aje1 1. 6. 2016 14:55

treba u netu zadny CVOP neni. DO tydne me prisel dopis s kodem kterej jsem musel nahlasit a tak potvrdit vypoved. zde to je napsane: https://www.o2.cz/osobni/197133-stavaji ... luzby.html

Jak potvrdím ukončení služby ověřovacím kódem?

Pokud uplatníte požadavek na zrušení služby telefonicky, následně obdržíte dopis s ověřovacím kódem. Poté prosím postupujte podle instrukcí v něm uvedených, tj. zavolejte nám kód zpět na bezplatnou linku a zrušení služby potvrďte. Uveďte současně číslo služby, kterou požadujete zrušit.
Jestliže během výpovědní lhůty nedojde k ověření kódem, budeme považovat telefonickou žádost o zrušení služby za neplatnou a ke zrušení služeb nedojde.
aje1
Junior

Odeslat příspěvekod vpe 13. 6. 2016 10:52

Mozna zalezi, zda ukoncuje anebo prechazi, protoze draty jsou vzdy O2 (resp. dnes jeji divize)... Nevim jak dnes ale drive neumeli alternativci pri LLU (pronajmu mistni smycky) zridit vedeni... Druha varianta je preprodej, pokud alternativec nema v miste DSLAMu svou technologii.

okolo37 píše:Zdravím,

dostala jsem lepší nabídku na pevný internet. Teď mám 20 mb a můžu mít 40 za stejnou cenu. Smlouvu mám do 17.6.2016. Bohužel u O2 mi každý operátor dá jiné informace.:-/ Máte s tím někdo zkušenost? Jak probíhal tento proces u vás?

1) 1. operátor tvdil, že je nutné jen podat písemnou výpověď k určitému datu a tím je vše vyřízeno. O výpovědní lhůtě nemluvil.

2) 2. operátorka (údajně z oddělení rušení služeb) mi sděllila, že mi běží výpovědní lhůta 42 dnů. To už nějak přežiju... Nicméně mi sdělila, že je nutné zaslat mi (kvůli ověření?!) ČVOP. Následně si mám zavolat a potvrdit to. Měla jsem za to, že ČVOP je jen u hlasových služeb.

Když jsem se dotazovala na možnost dojít si na pobočku, tak mi řekla, že se stejně musí někam volat.:-D

Předpokládám, že jde o retence, nikoliv o ověření. Zajímavé. Doposud se ani nikdo nezeptal, proč odcházím. Teoreticky se dorovnání nabídky o nich nebráním, ale to jednáné mě vytačí.

Perlička na závěr: Při zavádění smlouvy bylo zkomoleno přijmení. 6x proběhla urgence na změnu. Změna proběhla po 7 letech. :-D

Díky.

Vypovedni doba byvala u o2 6 tydnu a je vhodne ji podat presne 6 tydnu pred obnovenim smlouvy, kdyz to bylo drive, byla pokuta a kdyz pozdeji, tak uctovali v mezidobi plnou cenu (tehdy silenych 7xx mesicne)...

Hlavne se podivej do modemu, na jake teoreticke rychlosti se tvuj modem dokaze spojit (obvykle v polozce Attainable speed), pricemz pak skutecna rychlost dosazena pri realnem spojeni muze byt na dsl vrstve o 5-10% nizsi (protoze se zvysi snr) a na linkove vrstve pak o dalsich 5-10% nizsi (z tohoto duvodu je na fyzicke dsl vrstve sync speed 44 a ne 40 mbit).

To, ze ti obchodnici rekli (az) 40 jeste neznamena, ze se na te rychlosti realne spojis, muze to byt cokoliv od 20-40 Mbit. Obchodnik ti vetsinou nakeca cokoliv.

A ktery operator ti dal lepsi cenu smlouvu nez o2? Na o2 se da 20 mbit pod 400 a 40 mbit pod 500 kc s dph. Mozna uz i min... Lepsi nez dratem do oka a nez se dohadovat s alternativnim, proc to nejede... Zda LLU anebo preprodej.
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod Martas12 13. 6. 2016 20:21

Zdravím,

chtěl bych se zeptat, jak mám správně postupovat pokud chci odejít od vodafone? Nemám s operátorem uzavřenou smlouvu. Kdy správně podat výpověď a kam, děkuji
Naposledy upravil seterwohipikule dne 13. 6. 2016 20:28, celkově upraveno 1
Důvod: přesunuto do vhodnějšího tématu
Martas12
Junior

Odeslat příspěvekod radek_03 14. 6. 2016 06:26

Když nemáš smlouvu tak jaká výpověď? Nechápu co myslíš. Chceš jít k jinému operátorovi? Chceš zrušit číslo? Zajdi ie stánku VF, měli by ti poradit. Každopádně budeš muset doplatit dosavadní útratu.
radek_03
Junior

Odeslat příspěvekod Tiskové oddělení Vod 14. 6. 2016 06:47

Martas12 píše:Zdravím,

chtěl bych se zeptat, jak mám správně postupovat pokud chci odejít od vodafone? Nemám s operátorem uzavřenou smlouvu. Kdy správně podat výpověď a kam, děkuji

Dobrý den,

ve vašem případě nám stačí zavolat přes *77, zadat heslo a stisknout 0 pro přímé přepojení na operátora. Také nám můžete napsat přes http://tam.je/formular. Kontakt vám zařídíme. Tomáš
Tiskové oddělení a péče o zákazníky Vodafonu
Pro řešení konkrétních požadavků nás můžete kontaktovat přes ikonku webu.
Tiskové oddělení Vod
Zástupce operátora

Odeslat příspěvekod Letadlo 16. 6. 2016 17:04

Byl už někdo řešit výpověď tarifu s úvazkem s odportováním telefonního čísla od kmenového O2 z důvodu změny podmínek využívání internetu po vyčerpání dat (zrušení FUPu)? Potřeboval bych nějak poradit příbuznému, co má dělat, ale nevím, jaký nejlepší postup je třeba zvolit. Zvláště když se Kyslík vyjadřoval, že toto není důvod k předčasnému vypovězení smlouvy, tj. že se budou kroutit.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod ingi88 18. 6. 2016 07:31

Ahoj,

budu to řešit taky - chci zrušit paušál a rozhodně se nenechám kecem o tom, že se nejedná o změnu podmínek odbýt. Dle vyjádření ČTÚ se má podat reklamace a dle mého O2 vůbec nemá jasno v tom, zda na to právo mají nebo ne. Každopádně za uvádění zákazníka v omyl jim asi nic nehrozí, takže budou dál tvrdit, že výpověď bez sankce není možná a odpálkujou tak asi většinu zákazníků.

Já se určitě nenechám odbýt touhle frází a budu požadovat výpověď bez sankce pod hrozbou stížnosti u ČTÚ, což podle mě bude stačit k tomu, aby to dali bez sankce. Je sice hezké, že pro operátora je to jen doplňková služba a ne změna tarifu, ale podstatné je, že touto změnou znevýhodňuje zákazníka. Mě to v podstatě podali černé na bílém - kdy mi odepsali, že si musím data buď dokoupit nebo navýšit tarif, tudíž oproti původní smlouvě jsem znevýhodněn a jediná řešení jsou ta, která se mi nelíbí a proto mám nárok na odstoupení bez sankce. I kdybych se s nima měl hádat nevím jak dlouho, nejde mi o ty peníze, ale o princip ...
ingi88
Junior

Odeslat příspěvekod vpe 18. 6. 2016 21:10

Musis v pisemne vypovedi uvest duvod vypovedi = zmenu podminek a v navaznosti na to ukonceni smlouvy bez sankce.

Kde je problem? Dorucil jsi takto formulovanou vypoved a obdrzel jsi na ni jakoukoliv reakci? Pokud ne, tak vypoved uplynutim vypovedni doby je prijata a bez sankce :-)

Mimochodem to co popisujes, tak vodafone delal pred pul rokem, neco s daty menil ve VOP a bylo to duvodem k ukonceni smlouvy bez sankce. Nevim jak to presne bylo ci nebylo, a jak to nyni kdo ma, takze se muze stat, ze ve vysledku prohrajes, ale postupem vyse uvedenym udelas maximum pro to, abys ses pokute vyhnul.
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod General 27. 6. 2016 18:29

Nevite nekdo jak je to se sankcí 1/5 zavazku (Husakova novela) u firemnich zakazniku ? Mam tatif FREE CZ( O2 ) smlouva na 24 mesicu a potrebuju ji vypovedet a operatorka mi tvrdi, ze smlouvu muzu vypoved pouze pokud doplatim zbytek do tech 24 mesicu tedy 11 mesicu. Jak to tedy je ?
Acer Aspire 5672AWLMi
Intel Core Duo T2250 1,73GHz, 1GB DDR2, ATi Radeon X1600 512MB, 120GB Hdd
General
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zivan 27. 6. 2016 19:10

Myslim, ze vysla dalsi novela, ktera tu Husakovu novelu dost oklestila a sankce jen 1/5 zavazku se uz na firmy nevztahuje:
http://www.mobilmania.cz/clanky/o2-neva ... fault.aspx

Zkus si zjistit, jetli by neslo odejit diky zmene chovani po FUPu, tedy pokud se meni i pro firemni tarify.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Levisek 28. 7. 2016 16:31

Jak je to ted s tím ukončením smlouvy z důvodu změny smluvních podmínek u Vodafone? Mohu o to požádat?
Mobilmania: Samsung S21+
Autorevue: Ford Mondeo 2.5 T, 162 kW
Levisek
Junior

Odeslat příspěvekod Lukmic 28. 7. 2016 20:12

Dobrý den,
Dnes jsem byl na prodejně Vodafone a bylo mi sděleno, že to možné je, že mám poslat výpověď, ale že tam musím napsat, že to je na základě změn ve všeobecných podmínkách, a napsat i důvod, proč jsou pro mě nové podmínky horší, než předešlé.
Neříkám, že to tak je, ale takhle mi to sdělili na prodejně.Ještě dodám, že mi řekli, že výpověď musí být doručena nejpozději do data účinnosti změny.
Lukmic
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 28. 7. 2016 21:00

Tak tak učiň a je to.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka