Výpověď smlouvy s operátorem

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod dj.kure 28. 7. 2016 22:18

Já a moje kolegyně z práce jsme použili tento dokument a v pohodě to bylo uznáno a přijato:
https://cl.ly/2n1t373m2U10. Stačí to třeba odnést na pobočku Vodafonu.
Apple iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod andre_fux_911 29. 7. 2016 08:35

Dneska to půjdu také řešit. Tak jsem zvědav jak dopadnu. Jinak zásadní důvod pro vypovězení je následující:

Z nových všeobecných podmínek:

1.1.1 Poskytování služeb na základě smlouvy
.....
Pokud splníte příslušné podmínky, můžete od nás získat služby nebo zboží za zvýhodněnou cenu, dle naší aktuální nabídky. Pokud využije
takovou nabídku, vznikne vám závazek čerpat naše služby ve výši minimální měsíční částky, a to po sjednanou dobu trvání poskytování
zvýhodněných podmínek, která bude, stejně tak jako váš závazek, automaticky prodlužována, pokud nestanovíte jinak.

odkazy
stávající podmínky: http://www.vodafone.cz/_sys_/FileStorag ... web_cj.pdf
nové podmínky: http://www.vodafone.cz/_sys_/FileStorag ... dminky.pdf
Siemens C35i -> Siemens S55 -> Nokia 9500 -> Sony-Ericsson K550i -> Qteck 9100-> HTC TyTn II -> HTC Touch Pro -> HTC Touch Pro 2 -> HTC 7 Pro -> Microsoft Lumia 535 DS
andre_fux_911
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Majkyn 29. 7. 2016 08:52

A jde totéž ještě u o2 nebo ne? Na to přeci musí být nějaká ochranná lhůta :hm
Majkyn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod IWEPro 3. 8. 2016 08:48

Jde to i když jsou i čísla na IČO?
Myslím že by to neměl být problém.
IWEPro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 9. 8. 2016 17:41

zivan píše:Myslim, ze vysla dalsi novela, ktera tu Husakovu novelu dost oklestila a sankce jen 1/5 zavazku se uz na firmy nevztahuje:
http://www.mobilmania.cz/clanky/o2-neva ... fault.aspx

Zkus si zjistit, jetli by neslo odejit diky zmene chovani po FUPu, tedy pokud se meni i pro firemni tarify.

Tarif převedeš z IČO na rodné číslo i se závazkem a pak tradááá... Samozřejmě si pak poslední období nenarveš do ..., ale to už si musíš vybrat, co chceš.
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod Angelus224 12. 8. 2016 16:25

Ahoj, prosím o radu.

Mám několik tarifů od O2 Family.
1 tarif byl tarif mini za 0.-Kč. Smlouva na 12 měsíců s automatickým prodloužením. Nyní mi přišel dodatek na změnu na 99.-Kč. To se mi nelíbilo a podal jsem výpověď s tím, že přecházím k jinému OP. Dnes mi přišel dopis, že mám doplatit 1/5 tarifu za zbývajících 10 měsíců.
Před 2 měsíci bylo na faktuře malými písmenky upozornění, že se obnovením smlouvy se přechází na nové podmínky.
Můj dotaz je jestli mám šanci uspět s reklamací. Je to sice blbých 200.-Kč, ale jde mi o princip. Pokud mi přijde faktura, tak ji zaplatím a reklamy a žvásty nestuduji. Dle mého názoru jsem se o změně dozvěděl, když mi poslali dodatek.
Angelus224
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 12. 8. 2016 19:07

Angelus
O2 horší jak smrt :-)
Zaplatit, nedávat si to do hlavy ČVOP a pryč.
Utíkej...
A vím o čem mluvím, za 200,- Kč ztráta času.
anonymni

Odeslat příspěvekod vpe 16. 8. 2016 20:24

Angelus224 píše:Ahoj, prosím o radu.

Mám několik tarifů od O2 Family.
1 tarif byl tarif mini za 0.-Kč. Smlouva na 12 měsíců s automatickým prodloužením. Nyní mi přišel dodatek na změnu na 99.-Kč. To se mi nelíbilo a podal jsem výpověď s tím, že přecházím k jinému OP. Dnes mi přišel dopis, že mám doplatit 1/5 tarifu za zbývajících 10 měsíců.
Před 2 měsíci bylo na faktuře malými písmenky upozornění, že se obnovením smlouvy se přechází na nové podmínky.
Můj dotaz je jestli mám šanci uspět s reklamací. Je to sice blbých 200.-Kč, ale jde mi o princip. Pokud mi přijde faktura, tak ji zaplatím a reklamy a žvásty nestuduji. Dle mého názoru jsem se o změně dozvěděl, když mi poslali dodatek.

A je skutecne upozorneni na fakture - danovem dokladu?

Namitnul jsem, ze upozorneni poslali v nejakych prilohach, tvaricich se jako reklamni sdeleni, rozhodne to nebyla listina danoveho dokladu, sklapli paty a po 5 minutach handrkovani prestali otravovat.

Pokud bude kazdy mavat rukou nad 200 Kc, operator nezmeni nic (v tomto pripade ma dle meho nazoru upozornit na danovem dokladu a ne az kdesi v prilohach, ktere ne kazdy clovek studuje). Jedna se dle meho soudu o nekalou obchodni praktiku. Anebo by meli zakonodarci stanovit, ze dodatek ke smlouve musi byt dorucen pred nabehem noveho zavazku/zmeny smlouvy...

Zavolat muzes na CTU, maji tam odd.ochrany spotrebitele, na COI... Udelas tim neco pro dalsi obeti ...
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod Danarr 16. 8. 2016 21:00

Informace o změnách musí být zaslána stejným způsobem jakým se zasílá vyúčtování.
Může a nemusí být součástí stejné zásilky, případně na stejném listě.
Danarr

Odeslat příspěvekod vpe 16. 8. 2016 21:20

No prave, zamichame to mezi reklamu v obalce, kterou vetsina lidi necte... Zakon splnime a lidi si uvazeme...
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod christyK 19. 8. 2016 11:47

Dobrý den! Prosím o radu ohledně odchodu OD Vodafonu - mám smlouvu na dobu určitou. POdepsala jsem v dubnu 2015 na 2 roky. Doufám, že se od té doby automaticky neprodloužila.... Chci odejít, protože už mám Vodafonní sebranky plné zuby. Je to jak zpátky k feudalismu opravdu. Jejich pobočky jsou výsměch, jejich podmínky ubohé.. Má někdo zkušenost, jak se odchází před uplynutím smlouvy?
Díky moc
christyK
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mmmjack 19. 8. 2016 15:24

Nejlépe písemnou výpovědi smlouvy.... A také si přečíst platné obchodní podmínky.
mmmjack
Junior

Odeslat příspěvekod Shampoo 19. 10. 2016 08:12

Ahoj,
zrovna resim, zda nemam odejit od tmobile k vodafone (tarif jetovtobe)...
Do konce smlouvy zbyva cca 4 mesice.
Mel bych prechod (prevod cisla) resit uz ted?

Popripade dat vedet na tarifomat? A zkusit, jestli se zacnou hadat?

Diky za info
Shampoo
Junior

Odeslat příspěvekod Shampoo 19. 10. 2016 09:31

Vodafone ma plzenskym kraji trochu horsi pokryti, ale anad nijak zasadne...
Shampoo
Junior

Odeslat příspěvekod piski 31. 10. 2016 13:30

Ahoj lze podat vypoved bez sankci diky zmene podminek (uplne zastaveni dat) u O2? O2 tvrdi ze je to pouze zmena doplnkovych podminek. Ctu tvrdi ze je mozne ukoncit smlouvu. Jak je to doopravdy? Diky
piski
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka