Výpověď smlouvy s operátorem

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod morki 23. 10. 2014 11:12

Vy ji podepíšeme a oni vám řeknou ze najednou mate smlouvu na 24 měsíců a ještě po vas budou chtít smluvní pokutu :))))
City: Praha
morki
Junior

Odeslat příspěvekod Spike26 23. 10. 2014 12:49

Vubec o tom s nema nediskutuj. Zavolej na operatora a pozaduj okamzity prechod na predplacenou kartu. Nerikej nic o tom, ze chces od nich odchazet. Pokud nejsi vazany uvazkem, tak te prevedou behem par minut. Az pote zavolej znovu a pozadej o CVOP. to je kod na prenos k jinemu operatorovi.
U tebe je ale mozna problem, ze i kdyz jsi jim nepodepsal smlouvu, tak ta nejakym zpusobem i tak plati. Co mas v samoobsluze v polozce UCET, SMLOUVA&SPLATKY? Tam by mela byt doba trvani smlouvy. Pokud nejsi vazan, tak to tam bude uvedeno.
Spike26
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tonda512 23. 10. 2014 14:55

V samoobsluze závazek mám do 11/15.

Ale to takový problém není, ten litr odstupného jim rád zaplatím.

Jen mi leze na nervy, že chtejí i ten převod na kredit řešit písemnou výpovědí.

A to i v samoobsluze píšou, že převod na předplacenou kartu je možný ihned.
Ale chtějí neustále písemnou výpověď. Což to převedení odsune o měsíc...
Tonda512
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Spike26 23. 10. 2014 15:56

Tak na to uz budou me rady kratke. Mam obavy, ze to budes muset opravdu vypovedet pisemne a pretrpet ten mesic. Nevim, jak to berou, pokud jsi jim nic nepodepsal, ale asi to povazuji i tak za uzavreny zavazek. Vse co jsem psal vyse plati pouze pro lidi bez uvazku.
Spike26
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod monicka24 23. 10. 2014 21:16

Jak nejjednodušeji zruším SIM u Vodafonu s nulovým tarifem?
monicka24
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 23. 10. 2014 21:36

Zruseni u nuloveho tarifu bych extra neresil, prevod viz vyse pres predplacenku nebo pockat 30 dni.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod .357. 23. 10. 2014 21:43

Zlomit a zahodit, to by mělo stačit.
.357.
Junior

Odeslat příspěvekod DanyP 11. 11. 2014 18:56

Ahoj,
půjdu rovnou k věci. V měsíci květen roku 2013 jsem uzavřel smlouvu s O2 na tarif Chytrá pohoda (280 Kč základ). Vždy jsem se vešel do cenové relace, kterou jsem si představoval, ale poté mi to před čtyřmi měsíci změnili na O2 Cool (300 Kč základ) s tím, že je vše lepší. No.. Není a každý měsíc platím o 200,- nad tarif, což si jako student dovolit zkrátka nemohu.
Chtěl bych se zeptat, jak je to u zrušení smlouvy - zda platím nějaké "odškodné" O2, že chci předčasně ukončit smlouvu nebo nikoliv a jestli ano, kolik to je.

Díky moc za odpověď.

S pozdravem
DanyP
DanyP
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zdenecek5 11. 11. 2014 19:38

Je to jednostranná změna podmínek ze strany operátora, takže bys měl mít možnost vypovědět smlouvu bez jakkékoliv sankce. Ale jelikož si čekal 4 měsíce tka máš možná smůlu, sankce je myslím nějakých 20% za všechny zbývající platby (do konce závazku)
Já jsem jim to vypověděl tehdy když mě převáděli na o2 free, posílal jsem něco v takovém znění:

http://www.mobilmania.cz/clanky/zmatek- ... ticleStart

(Doporučeně!)

Ale hajzlíci stejně pokutu poslali, tak jsem tam musel ještě volat a zprcat je a nechal si to písemně (u o2 člověk nikdy neví).
Z3C
Zdenecek5
Junior

Odeslat příspěvekod DanyP 11. 11. 2014 19:54

Dobrá. No víš jak.. Jeden měsíc mě to vyšlo a další tři ne, tak jsem si řekl, házím na to bobek. Chtěl jsem zavolat rovnou na O2, ale raději jsem se nejdříve obrátil sem.

Tak snad ještě se něco dělat dá.

Díky :)
DanyP
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Falty 1. 12. 2014 11:35

Koukal jsem, že budou zase měnit všeobecné podmínky u Vodafone. Jde to využít ke zrušení datového tarifu?
SIM Vodafone mVolání (300min+neom.+300Mb data) smlouva do 31.8.2016 za 299kč
SIM Vodafone 500Mb smlouva do 30.9.2016 za 89kč - chtěl bych vypovědět :)
SIM T-mobil 10Gb smlouva do 30.11.2016 za 266kč
Falty
Junior

Odeslat příspěvekod Tiskové oddělení Vod 1. 12. 2014 12:52

Dobrý den,
od nového roku měníme adresu sídla Vodafonu, která musí být změněna i ve Všeobecných podmínkách. Pokud máte na mysli zrušení smlouvy u datového tarifu bezplatně, tak to nové podmínky neumožňují. Lenka
Tiskové oddělení a péče o zákazníky Vodafonu
Pro řešení konkrétních požadavků nás můžete kontaktovat přes ikonku webu.
Tiskové oddělení Vod
Zástupce operátora

Odeslat příspěvekod BeznyFrantaUzivatel 1. 12. 2014 13:39

Pokud je nová adresa delší, jde jednoznačně o zhoršení pro zákazníka. Bo uživatel, který tam bude psát, vypíše při jejím psaní víc náplně z propisovačky (nebo spotřebuje víc toneru), a vznikne mu tím oproti současnosti škoda :-)
BeznyFrantaUzivatel
Moderátor

Odeslat příspěvekod Falty 1. 12. 2014 14:55

Tuším, že po každé změna všeobecných podmínek je možné do určité doby vypovědět smlouvu. To je dané ze zákona a ještě je tu § 1818 nového občanského zákoníku. Už jsem kdysi zápasil s Telecomem u ČTÚ, úspěšně.
SIM Vodafone mVolání (300min+neom.+300Mb data) smlouva do 31.8.2016 za 299kč
SIM Vodafone 500Mb smlouva do 30.9.2016 za 89kč - chtěl bych vypovědět :)
SIM T-mobil 10Gb smlouva do 30.11.2016 za 266kč
Falty
Junior

Odeslat příspěvekod Pepan_z_Depan 29. 12. 2014 23:04

Ahoj,

jsem u T-Mobile s tarifem 790 HIT s 50% slevou a smlouva mi končí 21. 3. 2015. Chtěl bych skončit co nejdříve a přenést si číslo k virtuálovi (provolám vždycky jenom půlku tarifu).

Od října T-Mobile slibuje nucenou změnu tarifu na S Námi, která by mi umožnila vypovědět služby bez sankce. Zatím ale nic nezměnili. Asi čekají na doběhnutí smlouvy.

Pokud tedy teď (30.12.2014) sám podám výpověď, kolika měsíční odstupné zaplatím? Platí se 1/5 z 790 Kč nebo 1/5 z 50% (tj. z 395 Kč)? Jak dlouho bude zhruba trvat, než budu u jiného operátora?

Máte zkušenost s výpovědí operátorovi formou odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů? Tj. já písemně odvolám souhlas se zpracováním osobních údajů a oni musí sami smlouvu vypovědět.

Díky za názory ;)
Pepan_z_Depan
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka