Výpověď smlouvy s operátorem

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Uživatel77 9. 9. 2023 12:03

Zatím se nikdo nevyjádřil. Uvidíme, jestli se to stihne vyřešit před splatností faktury.
Uživatel77
Junior

Odeslat příspěvekod Uživatel77 9. 9. 2023 17:30

Výše odškodnění je prý v pořádku. Sleva se počítá ode dne jejího skutečného čerpání a né ode dne, kdy mi na ni vznikl nárok. Počítá se dle měsíců a ne dle dnů a prý mají zaznamenaný jen hovor, kde mi to údajně mezi řečí operátor upřesnil. Další hovory k poslechu nemají, prý se nahrává jen náhodně.

Takže smolík. Ještě telefonu začíná blbnout nabíjení, tak poletí na reklamaci s žádostí o vrácení peněz.
Uživatel77
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 9. 9. 2023 17:48

Řekl bych, že reklamaci telefonu vyřeší jeho opravou. Pokud se jedná o jeho první reklamaci, tak s vrácením peněz moc nepočítej.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Uživatel77 9. 9. 2023 18:58

Nepocitam, ale zaskrtnout se to jako pozadovany zpusob reseni muze.
Uživatel77
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 9. 9. 2023 19:07

Tak tak. U splátek zařízení nebo minimálního měsíčního plnění kvůli zařízení se slevou bych čekal, že se počítá v násobcích splátek, tedy celých měsících.

Ad reklamace zařízení:
ze zákona se vracejí peníze (nebo výměna přístroje za stejný nebo jiný cenově odpovídající) provádí po 3 záručních opravách TÉŽE závady (třetí oprava se už nemusí provádět, stačí že je servisem diagnostikovaná třetí stejná závada).

Nebo 4 záruční opravy různých závad (zase - tu 4. stačí potvrdit jako závadu).

V některých případech obchody postupují "s rozumem" a peníze vrátí nebo výrobek vymění po první závadě - ať už kvůli ceně zařízení (stojí méně než oprava) nebo jeho neopravitelnosti, nebo nemožnosti odstranit zrovna danou příčinu závady. U mne např. vada paměťové karty, která "ztrácela" data (po měsíci od zformátování byla nečitelná). Tam to došlo na vracení peněz okamžitě, protože jak opravit kartu, že. Ale obchod si tak trochu pomohl tím, že peníze vrátil jen do kreditu... na další nákup u sebe.
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Uživatel77 9. 9. 2023 19:27

Mě nebude vadit ani když to vyřeší opravou, jen chci za ty prachy plně funkční zařízení déle než necelé dva roky.

Teď ještě koukám (což jsem měl udělat mnohem dříve, moje chyba) do podmínek a opravdu tam mají tučně, že se při výpovědi smlouvy před koncem platnosti, počítá odškodné (1/24) na celé měsíce.
Uživatel77
Junior

Odeslat příspěvekod Uživatel77 15. 9. 2023 10:24

Tak nakonec to dopadlo relativně dobře. Odškodnění ve výsledku nebylo 400,- ale cca 200,-
Uživatel77
Junior

Odeslat příspěvekod Izibia 29. 10. 2023 00:18

Scénář: odcházím od operátora a měl jsem předplacenou kartu, a budu žádat o vrácení nespotřebované částky. V O2 mi řekli, že stačí přijít do pobočky, oznámit číslo za které přeplatek vybírám a ukázat občanku.
Jak ale operátor pozná, že jsem to já kdo číslo používal? Předplacenky jsou přeci anonymní.
Izibia
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 29. 10. 2023 00:23

No... řekněme, že jejich anonymita končí tím požadavkem na proplacení kreditu. 8-)

Můj názor:
V zásadě to ověření přes občanku není o tom, aby měli jistotu, že kredit proplatili tomu pravému...
ale aby měli krytí v podobě záznamu, komu ho proplatili. Aby se vracení kreditu nedalo třeba zneužívat k praní špinavých peněz. Víc za tím nehledejte. Stejně na tom nic nevykoumáte a nezměníte.
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Izibia 29. 10. 2023 02:06

Já rád koumám ... napadá mě chodit si vybrat přeplatky na náhodná čísla ... třeba se občas strefím? :D

(Anonymita asi často končí dřív - dobitím čísla z bankovního účtu. Ale to není informace o kterou by se operátor při vyplacení přeplatku mohl opírat ... )
Naposledy upravil Izibia dne 29. 10. 2023 02:08, celkově upraveno 1
Izibia
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 29. 10. 2023 02:08

No tak právě operátor bude vědět, kdo si ty peníze z cizí předplacenky vybral. To dává smysl ne? 8-)

Jo, a smysl by dávalo i to, že se bude vyžadovat i to, aby člověk přišel s tou rušenou předplacenkou. I když... proti tomu mluví některé případy užití (rušení ztracené předplacenky). V zásadě stačí znát toho, komu se peníze vyplatily. V případě zneužití postupu operátor ví, komu má policie dělat nepříjemnosti. ;-)

Pravděpodobnost, že se střílením naslepo podaří ukončit předplacenka, a že to bude někdo. kdo si toho nevšimne... je dost malá.
A pokud se bude střílet číslo rušené předplacenky úplně naslepo, tak je dost velká pravděpodobnost vzbuzení podezření operátora - že budete chtít vrátit kredit z paušálu nebo neexistujícího čísla (pravda, to druhé se dá ověřit, to první možná také, ale ne jednoduše).
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Izibia 29. 10. 2023 02:15

No ale co s tím operátor bude moci dělat? Snad až si pro přeplatek přijde skutečný vlastník a bude moci prokázat že za dobíjení platil? Pak v nejhorším řeknu že jsem se spletl ...
Přijde mi to celé takové trochu "na vodě" ... Ale jasně, v praxi to fungovat bude, a masivní podvody možné asi nebudou.
Izibia
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 29. 10. 2023 02:25

Je hezká intelektuální výzva hledat v systému skuliny.
Ale je nemorální je využívat a zneužívat. Život je příjemnější a jednodušší, když se hraje fér (i navzdory tomu, že pár jedinců okolo fauluje).

A tady by to šlo s (určitou mírou štěstí) zneužít nejvýše v jednom případě. Pokud si operátorovi budou stěžovat na zrušení čísla a odsátí kreditu dva lidé, a kredit skončí u jedné jediné třetí osoby... komu bude operátor nebo policie věřit?

Skutečný vlastník to pozná podle toho, že jeho číslo bude zrušeno. Případně si všimne, že bylo převedeno k jinému operátorovi a hlavně - zmizí mu na něm kredit. Pouze v případě šuplíkových SIM si toho může nevšimnout dlouhou dobu.
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Jan Kašík 29. 10. 2023 05:14

Taková hezká naše vlastnost, když kradou jini tak se přidáme a je to v pořádku
Jan Kašík
Junior

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 29. 10. 2023 09:27

Po mně chtěl operátor sdělit ICCID předplacené SIM karty nebo PUK2. Takže samotné tel. číslo nestačí, to by bylo moc jednoduché.
Jean_Valjean
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka