O2 - minimální měsíční plnění (MMP)

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Jind005 3. 8. 2009 23:32

A teda zapocitava se porad do MMP cena tarifu.. ptam se na firemni zakazniky.. dik
Jind005
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Snekac 18. 1. 2010 23:21

Tak mám super zkušenost. Přestože jsem obdržel telefon 28.11. a od té doby platím paušál, bylo mi MMP zapnuto až 8.1., což já samozřejmě nemohu vědět a proto mi na poslední faktuře bylo k tarifu Zero napočteno 240 Kč jako dopočítání MMP. Neskutečné. Na reklamaci mi odpověděli, že je vše OK, a z jejich odpovědi jsem se dozvěděl jejich systémové datum zahájení počítání MMP. Tak jsem jim poslal rovnou stížnost. Věřím že jim dojde co to je za blbost, protože ani to, že to počítají od nového zúčtovacího období (což stejně bylo 8.12.), nikde v podmínkách nepíší.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MrViki 19. 1. 2010 21:15

Mám dotaz. U O2 mám tarif s 50% zvýhodněním, ale bez úvazku. Pokud bych chtěl dotovaný mobil, musím podepsat smlouvu na poskytování služeb na 2 roky nebo stačí na 2 roky podepsat MMP a v případě zájmu toto MMP zrušit a doplatit rozdíl v kupní ceně telefonu?
MrViki
Junior

Odeslat příspěvekod wit.cz 20. 1. 2010 14:05

aby se to mmp pak nedoplacelo za cely 2 roky, ani bych se nedivil :D
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audiobullys 5. 7. 2011 13:44

co se tyce MMP - dosud jsem myslel ze se pocita z ceny tarifu nikoliv z faktury , napr ze mam 50 proc, a jeste stokorunu . no vcera me op a prodavac vyvedli z omylu. nekdo tu tvrdil v diskuzich pod clanky ze to neni z ceny faktury ale dle vysky tarifu. tak jsem z toho jelen.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod snowboarder 5. 7. 2011 19:51

MMP se vždy vztahovalo na fakturu, nicméně před zaúčtováním některých služeb (premium sms, služeb třetích stran, atd).
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jiri.tyn 7. 7. 2011 15:32

audiobullys píše:co se tyce MMP - dosud jsem myslel ze se pocita z ceny tarifu nikoliv z faktury , napr ze mam 50 proc, a jeste stokorunu . no vcera me op a prodavac vyvedli z omylu. nekdo tu tvrdil v diskuzich pod clanky ze to neni z ceny faktury ale dle vysky tarifu. tak jsem z toho jelen.

Dobrý den,
primárně se výše minimálního plnění odvozuje ze základní ceny tarifu. Na vyúčtování se do MP
započítává vše kromě služeb třetích stran.
S přáním krásného dne,
Jiří Týn, Online Media Konzultant, O2
jiri.tyn
Zástupce operátora

Odeslat příspěvekod audiobullys 8. 7. 2011 01:03

tak proc me 2 lidi z O2 tvrdili opak ? ze to neni z ceny tarifu ale z toho co mam za cenu na fakture ?
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Miroslav Trčka 8. 7. 2011 09:33

Zdravím,

možná jste tu narazili na dvě diskuze, kde se v jedné říká o MMP jedna věc, v druhé zase jiná. Nicméně obojí platí.

1. Do MMP se započítává pouze cena hlasového tarifu – platí u akční nabídky zvýhodněných cen mobilních telefonů k Internetu v mobilu.

2. Do klasického MMP se započítává jak cena hlasového tarifu, tak volání, SMS zprávy, datové služby atp. bez služeb třetích stran.

Pokud tedy budeme porovnávat ceny např. u telefonu Samsung/Google Nexus S (odkaz zde), pak u nadpisů Zvýhodněná cena pro nové zákazníky/Cena Extra Mobil pro stávající zákazníky platí varianta 2 (klasické počítání MMP), a u ostatních nadpisů Cena pro nové zákazníky k O2 Internetu v mobilu/Start/Cena pro stávající zákazníky k O2 Internetu v mobilu/Start platí varianta 1 (počítání MMP pouze z ceny hlas. tarifu).

Snad už je to tedy lépe pochopitelné :)

S přáním hezkého dne
Miroslav Trčka, Guru pro Social Media, O2
Miroslav Trčka
Zástupce operátora

Odeslat příspěvekod audiobullys 8. 7. 2011 10:21

no tak konkretne uvedu priklad mam neon l+ ale neplatim za nej 950 Kc ale 375 Kc.
plneni by bylo na 375 Kc tedy nejblizsi je 480 Kc , nebo dle ceny tarifu 950 kc splnuji plneni 720 Kc ?
na mobilmanii v diskuzi jsem cetl ze plneni nezavisi na slevach na tarifu .
co se pocita do plneni vim ze sms, dobiti kreditu, internet...
audiobullys
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.tyn 8. 7. 2011 17:13

Dobrý den,
pokud máte nastavenou takovou slevu na paušál, je potřeba volit variantu MP (minimální plnění)
400 Kč bez DPH, tedy 480 vč. DPH. Počítá se Vám totiž výše paušálu v akční nabídce.
S přáním krásného dne,
Jiří Týn, Online Media Konzultant, O2
jiri.tyn
Zástupce operátora

Odeslat příspěvekod tapkaman 23. 8. 2011 14:47

Miroslav Trčka píše:Zdravím,

možná jste tu narazili na dvě diskuze, kde se v jedné říká o MMP jedna věc, v druhé zase jiná. Nicméně obojí platí.

1. Do MMP se započítává pouze cena hlasového tarifu – platí u akční nabídky zvýhodněných cen mobilních telefonů k Internetu v mobilu.

2. Do klasického MMP se započítává jak cena hlasového tarifu, tak volání, SMS zprávy, datové služby atp. bez služeb třetích stran.

Pokud tedy budeme porovnávat ceny např. u telefonu Samsung/Google Nexus S (odkaz zde), pak u nadpisů Zvýhodněná cena pro nové zákazníky/Cena Extra Mobil pro stávající zákazníky platí varianta 2 (klasické počítání MMP), a u ostatních nadpisů Cena pro nové zákazníky k O2 Internetu v mobilu/Start/Cena pro stávající zákazníky k O2 Internetu v mobilu/Start platí varianta 1 (počítání MMP pouze z ceny hlas. tarifu).

Snad už je to tedy lépe pochopitelné :)

S přáním hezkého dne

Dobrý den pane Trčko,
mohl by jste zde prosím uvést odkaz, kde v podmínkách O2 najdu tohle dělení MMP na klasické a neklasické? Nemohu to totiž nikde najít a i na infolince mi tvrdili, že to tak není.

Děkuji.
tapkaman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod snowboarder 23. 8. 2011 15:08

Asi by ses musel podívat na jejich prodejních argumentů, to bude podle mě jediné, kde to je :) Přijde maminka něco koupit synkovi, řeknou jí, že se to tam nepočítá a maminka mu ještě poděkuje. Je to svinstvo, ale prostě se tam počítá.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Předchozí stránka