Obrovskej účet za 10 dní (Vodafone)

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Aliiik2 21. 5. 2007 19:57

Dobrý den,
stala se mi nepříjemnost. Používám asi měsíc mob. telefon Sony Ericsson K800i, kterej byl zakoupen ve Spojených Arabských Emirátech. Telefon tam používán nebyl. Jen zakoupen a používán až tady. Asi po dvou týdnech používání jsem si tam nahrál aplikaci jimm ver. 0.5.1 (icq). Asi po 10ti dnech přišly smsky od operátora (Vodafone - paušál), který oznámil, že 3/4 jistiny (tzn. asi 8000Kč bylo vyčerpáno, další den už byla celá jistina pryč (12000Kč). Nastavení telefonu pro Vodafone jsem prováděl podle návodů na těchto stránkách. Jimma jinak používám i na K700i na Twist kartě od T-M a nikdy s tí, žádnej problém nebyl (vysoký účty). Je nějak možné, že se ten telefon nějak připojoval třeba pře již zmíněné Arabské Emiráty?? Žadné cizí nastavení v něm ale nebylo. Máte někdo podobné zkušenosti? Poraďte pls.
Jinak operátor mi sdělil, že částku budu muset uhradit. Že tak vysoký účet způsobil wap. Zatím čekám na výpis, odkud se snad dozvím víc.
Aliiik2
Junior

Odeslat příspěvekod XXTeens 21. 5. 2007 20:04

Jestli se Ti mobil připojoval přes CSD do SAE, tak to good luck.. :-P
XXTeens - Simply closer...
XXTeens
Junior

Odeslat příspěvekod (CZ)Mirek 21. 5. 2007 20:47

Fíla: Pravděpodobněji se připojoval přes CSD tedy jako "mezinárodní odchozí datový hovor" s účtováním tak 40 Kč za minutu.
Nejde se připojit na GPRS přes zahraniční síť. a u CSD žádné APN není.
mobily: T2288R > OT311 > T192 > S25 > MT50 > M55 > MC60 > CT65 > OT303 > K300i > ME75 > K750i
Internet: garantovaná linka 4 Mbps
Disky: 200 GB Seagate, 250 GB Seagate, 640 GB Western Digital
(CZ)Mirek
Junior

Odeslat příspěvekod Aliiik2 21. 5. 2007 21:02

zadne datove ucty tam nebyly. ucet s APN jsem vytvoril sam, tudiz to stale nechapu, co se stalo. prosim vysvetlete mi to s tim CSD. co se teda mohlo stat? zadne nastaveni v telefonu nebylo (na operatora)
Aliiik2
Junior

Odeslat příspěvekod Aliiik2 21. 5. 2007 21:12

a jak je mozny, ze se pouzivalo CSD spojeni kdyz tam zadny nastaveni od operatoru nebylo? myslel jsem ze kdyz aktivuju nastaveni pro vodafone (APN internet), ze spojeni bude probihat normalne pres gprs. navic u operatora na toto tel cislo byl nastavenej blok na 400 za mesic
Aliiik2
Junior

Odeslat příspěvekod Aliiik2 21. 5. 2007 21:17

jinak telefon je z volnyho prodeje. operatori tam telefony neprodavaji, dodavaji jen telefonni sluzby

takze zadny nastaveni od operatora tam byt nemohlo

//ales76: Příspěvky sloučeny. I po odeslání příspěvku ho můžete Obrázek
Aliiik2
Junior

Odeslat příspěvekod Aliiik2 21. 5. 2007 21:27

jj sorry. zkusim a uvidim. doufam ze slo spis o chybu od operatora a bude to ok

jeste jeden dotaz, jak funguje ten Sony Ericsson Update Service? to se jako firmware aktualizuje pres net? to je blbost ne...
jinak dik
Aliiik2
Junior

Odeslat příspěvekod Aleš P. 21. 5. 2007 21:34

Aliiik2 : Sekce Sony Ericsson -> FAQ (nejčastěji kladené dotazy) - K700i/K750i/D750i/W800i -> Firmware

Ano, firmware jde prostřednictvím SEUSu aktualizovat pomocí internetu.
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod goob 21. 5. 2007 21:43

Pokud se Ti měl ale bloknout telefon díky službě FlexiStrop, tak zavolej operátora a požádej o reklamaci. Tiskový mluvčí VF říkal, že všechny, kteří díky nefunkčnosti této služby budou poškozeni, tak nebudou tuto částku platit. Zatím to ale vypadá, že se tak děje pouze u lidí, kteří o to požádají. Takže směle do toho, máš docela šanci, že to nepůjde z Tvojí kapsy.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ovo 21. 5. 2007 22:16

[quote="Fíla";(CZ)Mirek: U APN internet to není možné, u APN wap je někdy možné se připojit i přes zahraniční síť (v případě aktivovaného roamingu),
Ovocné víno každý den, tvůj život se změní v sen.
Ovo
Junior

Odeslat příspěvekod Policak 22. 5. 2007 18:07

Jimm se neumi pripojit pres vytacene pripojeni. Musel by wapovat, ale o tom nic nepsal. Je to nejake divne. :wink:
Podpis....to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.
Policak
Junior

Odeslat příspěvekod pan Y. 22. 5. 2007 18:58

Celé se mi to zdá nějaké divné. Jde o neblokovaný telefon ne od operátora, ale od prodejce, který nemá důvod v něm nastavovat datové profily. Možná za to nakonec bude moci nějaký error v systému Vodafonu (víme, jak poslední dobou funguje).

Aliiik2: Ve Tvé situaci bych provedl 2 věci:
1) v každém případě reklamovat překročený flexistrop (viz příspěvky gooba a Fíly)
2) pokud nemáš aktivní Podrobné vyúčtování, tak si jej aktivuj (automaticky je zdarma k zvýhodnění Po svém) - z něj se dozvíš použitý APN
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vaclavbarak 22. 5. 2007 19:33

Mě se stalo něco podobného akorát že ten telefon co sem měl byl koupen v ČR, přišel mi účet na 700 za wap. Od té doby se řídím heslem uš nikdy víc paušál a pořádně skontrolovat nastavení wapu.
vaclavbarak
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vaclavbarak 22. 5. 2007 19:41

Fíla: Byla to Nokia 6030 ale už je to přes rok a pak sem ten mobil prodal.
vaclavbarak
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Aliiik2 22. 5. 2007 19:47

jeste jsem zapomnel dodat, ze operator mi sdelil ze ten limit se nevztahuje na wap...je to mozne?? (tuto informaci mi sdelil samozrejme az po tom co jsem se zeptal, jak je mozne ze system automaticky toto tel. cislo nezablokoval po prekroceni limitu)

....jinak diky vsem za rady
Aliiik2
Junior

Další stránka