od Petr T. 11. 8. 2009 20:00
Mám SIMku O2, naposled dobito 200 Kč 25.10.2008. Od té doby se při zadání *104*# správně zobrazovalo sdělení "Platnost kreditu vyprší 25.04.2009". SIM jsem téměř nepoužíval, někdy v tom dubnu jsem se s kreditem dostal na 1.50 Kč. Od té doby čas od času jen tak zkusmo vložím SIM do mobilu, jestli mi tam třeba nepřistála nějaká bonusová nabídka (i když vím, že to obvykle O2 nabízí až před koncem platnosti SIM, tedy v mém případě někdy v říjnu-listopadu 2009, a i když je mi jasné, že mi případná motivační SMS může uniknout, pokud nebudu SIM kontrolovat aspoň každé 3 dny).
Včera jsem opět takto zkusmo vložil SIM do mobilu, a hle - "Platnost kreditu vyprší 27.07.2010". Kredit je stále 1.50 Kč, takže mi ho nikdo (třeba omylem) nedobil. Je to nějaká akce O2, jak si uměle navýšit počet aktivních SIM? Nebo mi někdo přece jen omylem dobil, vyreklamoval to, ale platnost SIM už zůstala posunutá? Nebo to může souviset s chaosem při přechodu O2 na nový systém? No, moc mě to nepotěšilo, na bonusovou nabídku si asi budu muset na další rok nechat zajít chuť (předpokládám, že když se prodloužila platnost kreditu, prodloužila se i platnost SIM, ačkoliv u O2 člověk nikdy neví ...).
A co, když si teď dobiju 200 Kč? Uplatní se pravidlo, které funguje za standardních okolností, že novým dobitím se stávající platnost kreditu nemůže zkrátit (platí vždy nejvzdálenější datum), nebo se v tomto případě na 6 měsíců zkrátí? No, chápu, že mi na to tady asi nikdo nemůže odpovědět, jsou to jen takové řečnické otazky. Asi by to měla umět zodpovědět infolinka, ačkoliv ...