Číslo ze sítě NMT se jeví jako neexistující

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod RADEONX800 23. 6. 2007 22:59

cus lidi mam takovej problem mam simku s cislem ktery zacina 601XXXXXX tu nema asi moc lidi ale problem je v tom kdyz mne chce volat nekdo z O2 tak jediny co mu to rekne pip pip volane cislo neexistuje docela haluz z pevny mne volat de a vodafone a Tmobile taky OK :pozor2

//Aleš P.: Upraven název vlákna. | > Tipy, jak napsat správný titulek | To se mi nezdá, pošlete mi ho v SZ a já to vyzkouším, pokud v tom není problém..
RADEONX800
Junior

Odeslat příspěvekod Hangars 23. 6. 2007 23:07

No hele obrat se na infolinku.

/a ten nadpis nic moc :?

No číslo už v síti NMT není asi rok, takže chybička bude jinde.
Nokia E51 + 1GB microSD + HS-47
Hangars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod AgentSvr 23. 6. 2007 23:11

Tuhletu věc řeš s operátorem. Chyba bude někde na ústředně. I takové věci se stávaj. Operátor číslo deaktivuje a potom zase nasadí. Klasickej postup, jestli nepomůže nic jinýho. Zavolal si vůbec na opa?? hmmmm?
AgentSvr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod RADEONX800 23. 6. 2007 23:13

jo volal ale hazeli si mne jako horkej brambor mezi vodafone a 02
ja tu sim totiz prevedl od o2 na vodafone protoze jako 02 neslo volat vubec nikam jen SMS ma vubec este nekdo cislo zacinajici 601
to by mne zajmalo
RADEONX800
Junior

Odeslat příspěvekod Hangars 23. 6. 2007 23:18

No tak to řeš jen z VF. A třeba zajdi na prodejnu.
Hangars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod RADEONX800 23. 6. 2007 23:23

uz sem to nechal na technikach ale ty najko nic neudelali :cry:
ale muj nazor je ze ja chyba na straneO2 protoze ja volat na O2 mobily muzu ale oni mne ne docela kamosi haluzily kdyz sem jim zavolal a voni volane cislo neexistuje :shock:
RADEONX800
Junior

Odeslat příspěvekod Hangars 23. 6. 2007 23:27

No tak zajdi na prodejnu O2 a řekni jim ad ti zavolají. Nebo se obrat na ČTU.
Hangars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod RADEONX800 23. 6. 2007 23:32

hmm to uz taky probehlo prej ani z jejich servisniho telefonu mne nejde volat :lol: fakt by mne zajmalo jestli ete nekdo ma cislo zacinajici 601 ja mam fakt dobry na pamtovaka myslis ze ctu by to mohlo zvladnout :?:
RADEONX800
Junior

Odeslat příspěvekod Hangars 23. 6. 2007 23:37

No určitě by to mělo prošetřit. :wink:
Hangars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod AgentSvr 23. 6. 2007 23:37

tak čtú je až krajní řešení. Třeba bude špatná SIM.
AgentSvr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Aleš P. 23. 6. 2007 23:39

RADEONX800 : Panebože, zkuste prosím psát spisovně s diakritikou, děkuji.

Abych si to ujasnil. Máte číslo ze sítě NMT a to je přeneseno ze sítě O2 od sítě Vodafone? A při volání z jaké sítě se hlásí jako neexistující? Je jasné, že i zde jsou uživatelé s číslem 601.. ale toto slyším (vidím) prvně.
Naposledy upravil Aleš P. dne 23. 6. 2007 23:39, celkově upraveno 1
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod RADEONX800 23. 6. 2007 23:39

sim je nova vodafone pausal NABIT 300 ale u 02 rikaly ze nemelo vubec dojit k prevodu tohodle cisla ale tak na co tam ty lidi sedej kdyz k prevodu doslo proste mam blokovany prichozi hovory od ERRORTELU a na diakritiku nejedu nejsem ve škole :mrgreen:
RADEONX800
Junior

Odeslat příspěvekod Rashka 24. 6. 2007 08:36

RadeonX800: Tady nejde jen o diakritiku, ale o celkový význam vět - tvoje věty si musím přečíst nejmíň 3x, abych je vůbec pochopil..

Hmm, ale stejně je to divný - takže, pokud to chápu, tak se ti nikdo nedovolá pouze z O2, ale z ostatních čísel jo?
Rashka
Junior

Odeslat příspěvekod Já Osobně 24. 6. 2007 09:11

Já Osobně ty věty Radeona chápu napoprvé :mrgreen:
Možná proto, že nemělo dojít k převodu ústředna O2 si myslí, že číslo neexistuje, když není v O2 síti... Každopádně zajímavý problém :)

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Michal P 24. 6. 2007 09:12

Problém vidím v tom že čísla začínající 601 a 711 určená pro síť NMT nebyla určena k přenositelnosti čísel. Pravidla pro přenositelnost mobilních čísel a samotná přenositelnost byla spuštěna dříve než tehdejší Eurotel dnes O2 rozhodl o zrušení sítě NMT pro telefonování.
To že čísla z NMT přenesl do GSM udělalo v přenositelnosti GSM čísel trochu zmatek a O2 se s tím asi nesrovnal.
Tohle je jen můj názor na danou věc, může to však být zcela jinak.
...
Michal P
Pokročilý

Další stránka