Ověřeno: Vodafone má nejslabší pokrytí !

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Fido+ 24. 7. 2007 21:36

No mam jednu zajimavost. V centru Trebone byl signal vsech operatoru dobry. Stejne dobry byl i signal rakouskeho Teleringu. Zajimave ovsem je ze po vejiti do baraku se ztratil zhruba metr od dveri signal vsech tri nasich operatoru ale Telering zustal silny a pouzitelny. Ponekud zvlastni. Rakousky signal byl vzdalenejsi a mel by tedy byt teoreticky i slabsi. Skutecnost byla ale presne opacna.
To bylo zhruba pred rokem. Jak je to ted netusim.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Mario 24. 7. 2007 21:37

No ja presel od VF k TM, a je pravda, ze mne signal mile potesil - hlavne na novych zel. koridorech Kolin - Brno a Kolin - Ostrava... Signal mam na vice mistech, jen mi prijde slabsi.. Okoli Usti n. O je fakt des... Na to, ze lezi na zeleznicni dalnici po ktere se pohybuje denne tisice lidi... Meli by to pokryt jako dalnice...
Nedělám to ale znám to, možná bych to dokázal provést...
Mario
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod AgentSvr 24. 7. 2007 23:15

Rashka: Takhle, vysvětlím to jednodušejc. Mám jednu penou linku. Z té linky volám na číslo v síťi Vodafone. Slyším tam vrčení. Po pár vteřinách volám na číslo v síti O2 a nic tam neslyším. Celý proces se klidně může opakovat a to i s jinejma číslama a výsledek bude podobný. to znamená, že jde pravděpodobně o externí problém, pokud tedy nebylo vytáčecí zařízení alergické na Vodafone.
Jinak to taky může být telefonem těch volaných účastníků, ale proč jen u lidí, keří mají předvolbu Vodafonu?...

Edit//
Martuška a paja3 : Držte se prosim tématu a neřešte tu věci zcela mimo signál operátorů...
Naposledy upravil AgentSvr dne 25. 7. 2007 21:37, celkově upraveno 2
AgentSvr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mario 25. 7. 2007 19:34

2 AgentSvr: Tento problém míváme při volání na O2 a TM, nově se to začalo projevovat i u VF...
Nedělám to ale znám to, možná bych to dokázal provést...
Mario
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Já Osobně 28. 7. 2007 12:36

[quote="Stripped"]Byl jsem týden v Krkonoších (...) S klidným srdcem říkám, že Vodafone měl prázdná místa, hodně prázdných míst a často hledal signál. S TM jsem posílál sms ze Sněžky (...) /quote] Já Osobně taky a nebylo to nijak strašné :pozor2 Signál nebyl na polské straně Sněžky, ale z vrcholu nebylo volání ani SMS problém... Teda volání problém byl, protože foukal silný vítr (ani lanovka nejela, takže víc než 54 km/h) :D
[quote="Stripped"]Jak jsem ale koukal i po číslech na různých poutačích a na reklamních materiálech v Peci a širokém okolí, používají nebo uvádějí jen čísla s předvolbou 602 a 606.
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mates.75 28. 7. 2007 17:47

Já jsem neměl signál s Vodafonem zatím pouze kolem Josefova Dolu...Sice fanda Vodafonu jsem,ale zase bych se ho nezastával vždycky...V Praktičnosti mě nejvíce s..e O2.T-mobile jsem nikdy neměl , takže nemůžu posuzovat... :|
M55(FW91),CSL65(FW53),CX75(FW25),..
mates.75
Junior

Odeslat příspěvekod Stripped 28. 7. 2007 18:10

Ja Osobně: Tvé poznámky vždy beru jako přínos k debatě. To myslím vážně. Ale k Tvé druhé připomínce si jen dovolím říct, že byla debata o Horské službě a tam jsem tedy uváděl to předčíslí 602 a 606. Takže si dovolím říct a dál tvrdit, že jsem koukal dobře.
Stripped
Junior

Odeslat příspěvekod x655 28. 7. 2007 21:09

Stripped píše:... Horské službě a tam jsem tedy uváděl to předčíslí 602 a 606. . /quote]

To že HS používá O2 je dáno historicky, před tím používali NMT od Eurotelu, tak prostě jedou dál... (nakonec proč ne, pro ET byl aspoň důvod pokrýt pěkně hory-jako první :) ).
¨¨¨¨{Vodkafone, Oshit, Tea-Mobile} CZ ¨¨¨¨ :::: x655 ××> made by Divadroid
x655
Junior

Odeslat příspěvekod T.E.CH 30. 7. 2007 15:02

V mém okolí a tam kde se pohybuji je nejlepší TMO....je mi jasné že všude je to jinak.Imho všobecně v průměru na tom bude TMO v rámci celé ČR nejlépe, ale to nic neznamená.Každej se musí rozhodnout dle signálu kde bydlí, či pracuje, či se nejvíce pohybuje.
T.E.CH
Junior

Odeslat příspěvekod Ajvou 9. 6. 2010 09:14

Ahojte,
chci se zeptat, kdo pouziva VF na Ostravsku, konkretne v Havirove? Uvazuju, ze prejdu od TM, ale mam strach, ze bude se signalem trochu problem (ikdyz v dnesni dobe:)) Diky
Ajvou
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka_2 9. 6. 2010 20:56

V Havířově není problém se signálem žádného mobilního operátora. Vodafone město pokrývá město v obou pásmech GSM 900/1800 MHz. Jediný problém je v oblasti datových služeb (TMO i VDF celoplošné EDGE, O2 - zaprašené, rezavé :-D a nespuštěné 3G sajty na střechách a katastrofální GPRS).
Teprve pivo dělá žízeň krásnou...
Jirka_2
Junior

Předchozí stránka