T-Mobile: 3G - UMTS-FDD - že by?

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kaper 28. 7. 2007 19:05

Nokez : dozvíme se ve které lokalitě jsi to naměřil? Plzensko?
HTC Desire X 16 GB SDHC (Root) , T-Mobile
kaper
Junior

Odeslat příspěvekod nokez 28. 7. 2007 20:03

Nevím proč, ale nedorazí mě mejl, že se na diskuzi něco děje. Dřív to tak fungovalo, nyní již nikoli. Přitom na autorevue.cz to funguje.
To jen proto, proč nepíšu.
Nebylo to nikde ve velkém městě (okres Kolín). Jinak jsme to hned zkusili i s ostatníma SIM všech tří operátorů (ještě, že měl kámoš Odepiš :-) ). O2 ani Vodafone nic. Data jsme nezkoušeli, neměli jsme notebook, tak to nemělo cenu.
Pokud to vydrží a vážně to pojede (hlavně data), bude to super. V místě totiž funguje pouze GPRS a EDGE od t-mobile, GPRS od O2 a Vodafone (ten ještě před necelým rokem zde neměl ani signál). Proto mě zaráží, že nová BTS nemá EDGE. Jestli má, tak nechápu tu rychlost připojení. Škoda, že nemám N9300i nebo jiný telefon, který ukazuje přítomnost EDGE.
R.

edit: abych nevypadal, že nadržuji t-mobile, tak jeho EDGE v lokalitě funguje tak 3/4 roku, dříve také pouze GPRS.
nokez
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 28. 7. 2007 20:13

Loli píše:o2 taky ne, jediny kde si muzu prohlidnout log volani je vodafone.

mluvím samozřejmě o paušálních tarifech a zjištění základního stavu účtu jako je třeba zbytek kreditu nebo minut, což už O2 umí, ale poskytuje jen u nové generace tarifů, tzv SIMPLE. Nemluvím o předplacených kartách. Log hovorů u paušálů neumí ani vf. Až zpětně, ale to umí všichni.

(byl bych rád, kdyby se to tu už neřešilo, protože to je mimo téma)
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mmarek26 28. 7. 2007 23:43

Jinak vyhodu 3G vubec nechapu - zere to vic baterku, za datovy sluzby budu platit stejne, videohovory muzu pres gprs taky a stejne nechapu na co to je? Aby se mi nekdo pri volani dival na ucho, lol? Voip? No tak za nej zaplatim stejne jako ted pres gprs tunu. Hmm, celkove - nuda.

Chtelo by to nejaky 3G veci jako treba data zadarmo, jinak je 3G knicemu a chapu, ze to operatori nechtej, uzivatele taky ne.

OK, ja ti rikam, ze kvalitni VOIP, alespon v te variante jak je napr od BETAMAXU (http://www.lowratevoip.com) pouzivam 1/2roku zdarma a usetrilo mi to dost penez, kdyz jsem v zahranici a potrebuji volat na CZ landline, nebo SK landline, nebo UK landline, nebo mobily v techto krajinach. Normalni volani z mobilu je spravidla drahsi a nepomuze mi ani tarif za 10tis, protoze mezinarodni hovory nejsou levnejsi nez 10,- Kc. Chapala jiz pro chci VOIP kde dam za minutu hovorneho na mobil cca do 4,- Kc a na pevnou volam vesmes zdarma (a to spousty minut?) a nejsem omezenej zda jsem v roamingu, nebo kde? Proste staci mi mistni zakladni pausal z daty - 800-900 Kc, nebo do 2tis CZK v ENG a nebo pod 1000skk a muzu volat jak potrebuji. A mit ceske cislo z O2 MY ROAMING, kde mam denne 2hod prich hovoru zdarma zakaznici ani nepoznaji kde prave po EU beham a normalne se mi dovolaji.

Samozrejme ze by pubertaci potrebovali 3G killer aplikace - vim vsichny jake, ale to je jen pro ne. Normalni zakaznici potrebuji pouzit a vic se o to nestarat - nepotrebuje travit z telefonem v ruce, nebo u ucha x-hodin denne pro zabavu.

add: log volani - to ze to u pausalu jde az po ukonceni uctovaciho obdobi je myslim dano billingovy SW - tak se o tom nehadejte
mmarek26
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Já Osobně 29. 7. 2007 10:06

polda píše:dle kvality dálnic ale už můžu pochybovat o blbým Chv a sqělým čsl/quote]
Neporovnáváš rok starou chorvatskou dálnici s 40 let starou D1, že ne? :mrgreen:

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Loli 29. 7. 2007 12:03

mmarek26 píše:

Jinak vyhodu 3G vubec nechapu - zere to vic baterku, za datovy sluzby budu platit stejne, videohovory muzu pres gprs taky a stejne nechapu na co to je? Aby se mi nekdo pri volani dival na ucho, lol? Voip? No tak za nej zaplatim stejne jako ted pres gprs tunu. Hmm, celkove - nuda.

Chtelo by to nejaky 3G veci jako treba data zadarmo, jinak je 3G knicemu a chapu, ze to operatori nechtej, uzivatele taky ne.

OK, ja ti rikam, ze kvalitni VOIP, alespon v te variante jak je napr od BETAMAXU (http://www.lowratevoip.com) pouzivam 1/2roku zdarma a usetrilo mi to dost penez, kdyz jsem v zahranici a potrebuji volat na CZ landline, nebo SK landline, nebo UK landline, nebo mobily v techto krajinach. Normalni volani z mobilu je spravidla drahsi a nepomuze mi ani tarif za 10tis, protoze mezinarodni hovory nejsou levnejsi nez 10,- Kc. Chapala jiz pro chci VOIP kde dam za minutu hovorneho na mobil cca do 4,- Kc a na pevnou volam vesmes zdarma (a to spousty minut?) a nejsem omezenej zda jsem v roamingu, nebo kde? Proste staci mi mistni zakladni pausal z daty - 800-900 Kc, nebo do 2tis CZK v ENG a nebo pod 1000skk a muzu volat jak potrebuji. A mit ceske cislo z O2 MY ROAMING, kde mam denne 2hod prich hovoru zdarma zakaznici ani nepoznaji kde prave po EU beham a normalne se mi dovolaji.

Samozrejme ze by pubertaci potrebovali 3G killer aplikace - vim vsichny jake, ale to je jen pro ne. Normalni zakaznici potrebuji pouzit a vic se o to nestarat - nepotrebuje travit z telefonem v ruce, nebo u ucha x-hodin denne pro zabavu.

add: log volani - to ze to u pausalu jde az po ukonceni uctovaciho obdobi je myslim dano billingovy SW - tak se o tom nehadejte
No a kolik lidi jako ty je? Vetsinou tak maximalne firemni zakaznici ... a to jeste jen par. Vetsina ani neco jako voip neumi.

Takze pro me furt nic, platit litr, za to, ze me pujde v mobilu web o neco rychleji ale furt bude k nicmenu me prijde knicemu.

Normalni zakaznik neni jeden z par 'podnikatelu' co navic chapou neco jako voip, to uz spis ten pubertak.
Loli
Junior

Odeslat příspěvekod bjirka 29. 7. 2007 21:10

No, čéče měl by jsi se trochu probudit. Ty doby, kdy by byl Tvůj příspěvek "in" jsou už pryč :mrgreen: .
Samozřejmě, souhlasím s Tebou ve věci ceny neomezeného skutečně mobilního datového připojení. Dle mého názoru by se měla cena za měsíc pohybovat někde v půlce současné ceny ( 653:2= cca 329,- Kč za rychlost 384/384 kb/s, ale na větším území než jen rozloha 2,5 města jako je tomu dnes). "Pěkný dospělý mobil" je dnes dle mého názoru bez neomezených dat (nemusí být nutně HSDPA od O2, stačí alespoň sice trochu "rychlostně" nestabilní, ale zato velice slušně pokryté EDGE od TM) spíše hloupá frajeřina.
No a i kdyby, pak jsou zde přece ještě i sítě wi-fi ...

P.S. zřejmě ne nadarmo máš "Poslední varování"....
bjirka
Junior

Odeslat příspěvekod m.cut 31. 7. 2007 09:17

Tak koukam ze asi jen v Koline testujou 3G.
HTC Desire | ROOT | ROM: AuraxTSense v8.0 HTC Sense 2.2 |

T-Mobile G1 white | T-Mobile G1 black | HTC Magic | Samsung Spica | HTC Desire ......
Twitter: m_cut
m.cut
Junior

Odeslat příspěvekod sandra 2. 8. 2007 20:35

Také už jsem několikráte viděla místo anténky 3G a k tomu se stále umím připojit k buňce z TM :wink:
iPhone Xs :-*
sandra
Poslední varování

Odeslat příspěvekod polda 4. 8. 2007 18:29

[quote="Já Osobně"]Neporovnáváš rok starou chorvatskou dálnici s 40 let starou D1, že ne? :mrgreen:

porovnávám výsledky 10 let výstavby dálnic v ČR a HR, v návznosti na velkou podobnost fungujících dat služeb během 4 let. :shock:
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Aleš P. 4. 8. 2007 23:10

Já Osobně & polda : garaz.autorevue.cz je o dům dál chlapci..
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kaper 5. 8. 2007 00:20

sandra píše:Také už jsem několikráte viděla místo anténky 3G a k tomu se stále umím připojit k buňce z TM :wink:s/quote]
v Praze to nebude az tak divny, kazdopadne od ledna by opravdu asi mela byt spustena 3G ONE SITE zdilena sit tri nasich operatoru :hm :nenapadne
HTC Desire X 16 GB SDHC (Root) , T-Mobile
kaper
Junior

Odeslat příspěvekod Luigy 5. 8. 2007 06:06

No a bude to 3G jen na datove prenosy nebo se s tim bude dat volat?
Nokia E51 Black Steel; Nokia 6310i Bronz 1600mAh Li-Pol battery
Luigy
Junior

Odeslat příspěvekod X-Brace 5. 8. 2007 07:25

Bude to normální 3G na videohovory a data :D
@peroutka
X-Brace
Junior

Odeslat příspěvekod Luigy 5. 8. 2007 07:54

Tak to mam radost jeste kdyby to rozsirili do tech mensich mest nez je Brno Praha atd jeste by mohla byt akce jak u O2 minuta za korunu a to se bude volat :-D
Nokia E51 Black Steel; Nokia 6310i Bronz 1600mAh Li-Pol battery
Luigy
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka