T-Mobile: 3G - UMTS-FDD - že by?

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod STaTOM 28. 9. 2007 16:04

Věř, že právě obyčejný lidi by videohovory nezajímaly vůbec pokud by za ně měli platit standardní cenu(nedotovanou - např. promo ke spuštění), která je ve světe běžně cca 3x větší než u normálních hovorů. Já bych tuto službu popravdě asi nevyužíval ani pokud by byla za cenu stejnou. S většinou lidí s kt. volám se vidět přes mobil opravdu nemusím. A na mobilu mi EDGE na hranici max rychlosti celkem taky stačí. A většina zákazníků přes mobil stejně nedatuje, ale používá standardní služby - volání, SMS.
-use your brain-
STaTOM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gurus11 28. 9. 2007 16:27

Je to urcite o cene pokud bude videohovor stat pres 10,- kč tak to nikoho zajimat urcite nebude,pokud 5,- kč (promo snad mene)urcite by to bylo zajimave,znam okolo lidi kteri by to i vyuzily ne pokazde ale obcas.Je to jako s MMS pokud stoji 10 kč,- tak to lidi nechteji a radsi pouziji mail.
Co se tice dat tak 3G maji moznost nadstavby HSDPA/HSUPA a staci na data i telefonovani jedno zarizeni.V soucastnosti se pouzivaji dve zarizeni mobil a 4G modem coz neni moc mobilni.

Obrázek
HTC Desire
gurus11
Junior

Odeslat příspěvekod STaTOM 28. 9. 2007 17:47

Modem ne. Ale 4G Combi karta ano. A pokud to máš na cestování je předpoklad, že necestuješ s PC, ale s NTB tzn. že můžeš použít kartu a druhou máš ve svym mobilu a můžeš v pohodě bejt na příjmu.
-use your brain-
STaTOM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gurus11 29. 9. 2007 17:18

Mam takovou otazecku,ma cenu posilat mail na T-Mobile jestli spusti 3G sit?Nebo je to jen ztrata casu.Dik
gurus11
Junior

Odeslat příspěvekod STaTOM 29. 9. 2007 17:58

Je :mrgreen:
-use your brain-
STaTOM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mmarek26 30. 9. 2007 21:03

tak koukam, ze tady docela cila debata - sice casto o blbostech, ale ok.

kdo pouziva UMST / HSDPA v PHA? Realne, na data, na VOIP - volam cac 1000min mesicne na zahranicni mobily z terenu a hodilo by se usetrit. Dnes mi totiz jeden clovek technik mobilnych telefonu rikal, ze UMTS po PHA funguje asi jen na 4mistech, tak nevim jak to je.
Nemam to jak zkouset, jen ze bych si v bazaru na zkousku koupil E65 a GOkartu a na mesic si aktivoval UMTS a uvidel bych. Ale jako hlavni tel mam VFcz a N70 a tam mam vsechnu agendu a nechci to prenaset do dalsiho tel. nez nebudu mit jasno ze to bude muj hlavni mobil.

Dale ohledne tech zarucenych info o sdileni 3G site - jak to teda vypada? Mam konecne prejit k O2, nebo pockat az to zavede take VFcz?
mmarek26
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mik68 30. 9. 2007 21:27

Odkud stahuješ TV přes EDGE?

Dík předem

M.
mik68
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sibstr 30. 9. 2007 22:14

to mmarek26: Tak mě UMTS jede naprosto bez problémů po celé Praze, ale místa bez pokrytí se asi najdou. S HSDPA zkušenosti moc nemám, zkoušel jsem to jednou s kamarádovim mobilem v centru a chodilo to pěkně (HSDPA se musí dodatečně aktivovat k UMTS). Jinak UMTS se dá v pohodě chytnout i kolem Prahy, konkrétně oblast na jih od Prahy až po řeku Sázavu je už solidně pokryt UMTS signálem, do ostatních koutů kolem Prahy nejezdim, tak nevim, ale bude to dost podobné, na mapy pokrytí nemá cenu koukat, protože už rok nebyly aktualizovány. Jo a UMTS se nemusí aktivovat, aktivovat se musej například neomezená data (v ceně neomezených dat GPRS jsou i data UMTS). Jinak UMTS mi jede kolem 42kB a pingy jsou tak 90 - 130ms jak kde.
Sibstr
Junior

Odeslat příspěvekod polda 1. 10. 2007 08:06

VF od jisté doby v čele některých zvláště datových novinek rozhodně není a neočekával bych v budoucnosti nějakou změnu.Mi jede v Praze HSDPA / WCMDA všude kde jsem byl.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mmarek26 1. 10. 2007 08:36

zkousel nekde HSDPA nebo UMTS na VOIP? Konkretne SKYPE, BETAMAX v terenu bez NTB?Pisete ze pokryti UMTS je v PHA solidni, OK, ale co to HSDPA coz bude na pouziti VOIP klicove.

to: Sibstr .... nemas v mobilu FRING - http://www.fring.com nebo tak neco, abys vyzkousel VOIP-SKYPE?
Nebo spis na E65 nebo E90 volat pres SIP branu, nebo jak to tam je pripraveno na VOIP. Resp. mozno asi budem muset jit na nejake WM, ale to by take nevadilo - jen potrebuji vedet realne jak to funguje.

Nakonec asi koupim E65 v bazaru, koupim GOkartu z 1000,- aktivujem HSDPA a vyzkouseim si to sam, ale nac tak zlozite. Nektery lidi mi zase tvrdi, ze ta UMTS rychlost po PHA klesa na 40kb, ja potrebuji pres 300kb, ze jo.
mmarek26
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nokez 1. 10. 2007 15:41

Třeba v Kunraticích, Praha 4 HSDPA nefunguje (nefungovalo).
R.
Nokia E90 + 8GB SDHC + BH-604, Nokia N70 + 1GB, MDA Touch + 1GB, BT GPS i-tec 339
nokez
Junior

Odeslat příspěvekod Sibstr 1. 10. 2007 22:32

to mmarek26: Kamarád provozuje VOIP na Nokii N80 a v pohodě to prej jede přes UMTS. Co používá za aplikaci netušim a momentálně ho nemůžu sehnat, ale pokusim se to zjistit. Jinak to prej funguje i s EDGE ale latence je prej úděsná, prostě vteřinový spoždění obou stran. Jinak UMTS má rychlost 384kbps up i down, takže pro VOIP naprosto dostačující, ani to HSDPA nemusíš doplácet, podle mě UMTS bude naprosto dostačující.
Sibstr
Junior

Odeslat příspěvekod X-Brace 2. 10. 2007 09:13

Salvador Anglada Gonzales - Šéf firmy Telefónica O2 Czech Republic
Rozhovor o sítích 3. generace na Mobil.cz

...
Šéf Vodafonu Grahame Maher již více než rok propaguje společné vybudování sítě třetí generace mezi mobilními operátory. Jak je projekt daleko?

To je jeho oblíbené téma (smích). Podle mě jsou úvahy o sdílení sítí v naší branži spíše taková móda. Nejsem proti, když to pomůže zákazníkovi, budu pragmatický. Z technického hlediska to není problém, ale zatím se nenašel vhodný obchodní model, a asi se jen tak nenajde. Zatím neexistuje žádný "mezi-operátorský tým", který by na tom pracoval.

Co je největší překážkou?

Žádná překážka neexistuje. Je jen realita, podle níž my síť třetí generace máme a T-Mobile ani Vodafone ji nemají. Možná by měli přestat méně mluvit a službu pro své zákazníky vyvinout.

Věříte vůbec ještě v její úspěch? Technologie už je stará několik let, ale komerčně se téměř nepoužívá.

Někdy se stane, že se potřeby zákazníků nevyvíjí tak rychle jako technologie. To se stalo 3G síti. Ale rozhodně není mrtvá. Zákazníci ji začnou v dohledné době využívat. Nejlepším příkladem je mobilní internet. Lidé budou chtít mít stejné připojení v telefonu, na jaké jsou zvyklí z počítače. Ceny už jdou dolů, operátoři začínají nabízet tarify bez omezení, je to budoucnost.
...
@peroutka
X-Brace
Junior

Odeslat příspěvekod m.cut 2. 10. 2007 13:01

Kód: Vybrat vše
Zatím neexistuje žádný "mezi-operátorský tým", který by na tom pracoval.[/code]

Tak to vyvraci nektere prispevky v tomto vlakne,kde se psalo ze dohoda je na spadnuti.

Tak to teda vypada ze T-Mobile zustane u 4G,Vodafone asi spusti 3G jen v Praze podle licencnich podminek(do 1.1.2008) a 02 bude zatim stagnovat. :cry:
Operatori se opravdu snazi! :tleskani
HTC Desire | ROOT | ROM: AuraxTSense v8.0 HTC Sense 2.2 |

T-Mobile G1 white | T-Mobile G1 black | HTC Magic | Samsung Spica | HTC Desire ......
Twitter: m_cut
m.cut
Junior

Odeslat příspěvekod mmarek26 2. 10. 2007 21:48

Sibstr píše:to mmarek26: Kamarád provozuje VOIP na Nokii N80 a v pohodě to prej jede přes UMTS. Co používá za aplikaci netušim a momentálně ho nemůžu sehnat, ale pokusim se to zjistit. Jinak to prej funguje i s EDGE ale latence je prej úděsná, prostě vteřinový spoždění obou stran. Jinak UMTS má rychlost 384kbps up i down, takže pro VOIP naprosto dostačující, ani to HSDPA nemusíš doplácet, podle mě UMTS bude naprosto dostačující.T/quote]

tak to by bylo vazne super, jak jsem psal, volam cca 500-1000min na mobily do zahranici - SK, IT, UK, DE a hodne by mi pomohlo volat pres BETAMAXi produkty - viz http://www.voipbuster.com/en/mobile.html, nebo tak podobne.

Pres FRING mi behal i SKYPE, ale spozdeni bylo vic nez znatelne, dale u N70 to bylo slyset velice slabo. Bezel jsem na to pres VFcz - tzn pres jeho EDGE. Tym se potvrzuje domenka, ze by na BETAMAX mol stacit i UMTS 384/384. Jenze jak to vyzkouset? Tohle vse jsou papirove predpoklady a otazka co jak to bude behat?
Lokality - Praha - Novodvorska P4, Chodovec P4, Narodni trida P1, Estonska P10 a dalsi lokality, spojnice mezi temato lokalitama atd atd.
Dale BVV v Brne. Zahranici radsi neuvadim, v LOND, kde sviti 3G u vsech by to melo fungovat.
mmarek26
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka