T-Mobile: 3G - UMTS-FDD - že by?

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kaper 2. 10. 2007 23:29

Vodafone UŽ DŘÍVE začal na budování své sítě pracovat.Firma Siemens se pochlubila uzavřením příslušného kontraktu:
"Společnost Siemens buduje významnou část rádiové přístupové sítě 3G pro Vodafone v České republice. Rámcová smlouva byla podepsána na tři roky a zahrnuje výstavbu přístupové sítě UTRAN (UMTS Terrestrial Radio Access Network) a služby, jako je plánování a optimalizace sítě. Instalace sítě bude probíhat v postupných krocích."
Řekl Fred Hrenchuk, viceprezident pro technologie společnosti Vodafone Czech Republic." Nic to nemeni na faktu že 3G v lednu začne v Praze u VDF.
HTC Desire X 16 GB SDHC (Root) , T-Mobile
kaper
Junior

Odeslat příspěvekod Cittellus 3. 10. 2007 15:26

To o čem píšeš bych hledal jinde, nevadí. Víš o tom něco víc. O tom kdy Vdf spustí 3G jsem slyšel a četl tolik. Nikdy se nic nepotvrdilo. Když prohledáš diskuze, tak už to jen tenhle rok mělo třikrát běžet. Dík.
Cittellus
Junior

Odeslat příspěvekod kaper 3. 10. 2007 15:59

jasny,bohuzel šefove techto telekomunikacnich kolosu jsou taky jen lidi a jejich managment nema rad novinare a pisalky pac vse co unikne ven tezce nesou a kopou kolem sebe a zpochybnujou jak svoje plany tak spini konkurenci a tvari se jako spojenci. A prispevek X-Brace na predchozi strane NAZORY Salvadora Anglada Gonzalese - Šéfa firmy Telefónica O2 Czech Republic.. zkreslujici informace o tom jak daleko je konkurence VDF a TMO Czech Republic vi prd a chce pomnik. Jiste ze neni O2 jediny co ma vybudovanou infrastrukturu. Prave ze fy. Siemens tu triletou smlouvu dodrzi a VDF sit brzo dostavi,ale je to opet tech nahore co zas vymysli. tato spoluprace mi pripomina pakt , stejne falesnyho spojenectvi jako za 2.sv valky USA a SSSR ..az spolecne vyresi problem site nastane studena valka i mezi operatory. Co nadelame.. :hm :oboze
HTC Desire X 16 GB SDHC (Root) , T-Mobile
kaper
Junior

Odeslat příspěvekod Cittellus 3. 10. 2007 16:28

Jo, máš pravdu. Já docela lítám po naší drahé vlasti a je mi divný, že ve volné krajině rostou nové vysílače víc jak houby. To nemůže být jen o čtvrtém opovi. Ale pořád se nic neděje. Jen mlžení. Já jsem na mobilním připojení docela závislý a rád bych to řešil jedním paušálem.Což sice už dnes jakž takž jde. Ale co rychlost a kvalita? Různá,rozdílná a někdy hrůzná. To tady asi v nejbližší budoucnosti nehrozí.
Cittellus
Junior

Odeslat příspěvekod mmarek26 9. 10. 2007 00:24

jak to tedy je panove?
mmarek26 píše:UMTS a HSDPA - Lokality - Praha - Novodvorska P4, Chodovec P4, Narodni trida P1, Estonska P10 a dalsi lokality, spojnice mezi temato lokalitama atd atd.

mmarek26 píše:
Sibstr píše:to mmarek26: Kamarád provozuje VOIP na Nokii N80 a v pohodě to prej jede přes UMTS. Co používá za aplikaci netušim a momentálně ho nemůžu sehnat, ale pokusim se to zjistit. Jinak to prej funguje i s EDGE ale latence je prej úděsná, prostě vteřinový spoždění obou stran. Jinak UMTS má rychlost 384kbps up i down, takže pro VOIP naprosto dostačující, ani to HSDPA nemusíš doplácet, podle mě UMTS bude naprosto dostačující.T/quote]

dulezije jsou havne ty lokality

tak to by bylo vazne super, jak jsem psal, volam cca 500-1000min na mobily do zahranici - SK, IT, UK, DE a hodne by mi pomohlo volat pres BETAMAXi produkty - viz http://www.voipbuster.com/en/mobile.html, nebo tak podobne.

Pres FRING mi behal i SKYPE, ale spozdeni bylo vic nez znatelne, dale u N70 to bylo slyset velice slabo. Bezel jsem na to pres VFcz - tzn pres jeho EDGE. Tym se potvrzuje domenka, ze by na BETAMAX mol stacit i UMTS 384/384. Jenze jak to vyzkouset? Tohle vse jsou papirove predpoklady a otazka co jak to bude behat?
Lokality - Praha - Novodvorska P4, Chodovec P4, Narodni trida P1, Estonska P10 a dalsi lokality, spojnice mezi temato lokalitama atd atd.
Dale BVV v Brne. Zahranici radsi neuvadim, v LOND, kde sviti 3G u vsech by to melo fungovat.
mmarek26
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zekon 31. 7. 2008 21:10

Už jednou to tu bylo. Dneska je to tady zase:

Obrázek
Obrázek

Někde mezi Prahou a Ústí nad Labem...
R.
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod michalreznar 2. 8. 2008 13:24

Chtěla tomu zřejmě náhoda, že jsem si při cestování vlakem z Přerova do Ostravy na mém telefonu Nokia 6120 Classic všiml pokrytí 3G sítě. Zprvu mě to zarazilo a považoval jsem to za náhodu, ovšem za městem Suchdol nad Odrou se tento stav ještě opakoval. Síla signálu byla ale minimální, ale přesto v některých místech byla. Zkoušel jsem v rámci pokrytí 3G sítě odeslat textovou zprávu, ale na to signál bohužel nestačil.
michalreznar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod X-Brace 2. 8. 2008 13:58

Že by se konečně začalo něco (třeba díky iPhone) dít?!
@peroutka
X-Brace
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 2. 8. 2008 14:16

:oboze teď cokoliv se kdekoliv stane, je to kvůli iPhone, kterýmu praská kryt :-) ono jde taky o to, že se něco dít musí. T-Mobile poznal, že s 4G udělal krok špatnou stranou. Minimálně do pěkně lepícího bahna. Takže předpokládám, že když nedojde k sdílení, operátoři přesto pokryjou aspoň hlavní a krajská města 3Gčkem, kvůli marketingu, propagaci a zpětným investicím.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ingman 2. 8. 2008 14:58

Tyto spekulace jsou spíše vysněná přání lačnících technoidů. Také jsem kdysi měl 3G mánii, ale nemá se tím u nás vůbec cenu zaobírat. Mám Nokii E65 a N70 a v nich Vodafone a T-mo karty. Obě jednou za čas ukáží ,,3G´´ ikonku, takže je to spíše chybka v telefonech nokia než pokrytí signálem. Lokalita: bezvýznamný řepákov uprostřed pustiny. Bohužel.
ingman
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 2. 8. 2008 16:03

tak 3G Nokie ukážou ikonku 3G vždy, když nemají signál, což bude v tom řepákově zřejmě tím :mrgreen:
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod eRiper 2. 8. 2008 18:05

michalreznar píše: za městem Suchdol nad Odrou se tento stav ještě opakoval.

Kousek zde bydlím a 3G zde opravdu není. Jen 4G od T-Mobile a EDGE/GPRS.
eRiper
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sandra 2. 8. 2008 18:45

snowboarder píše:tak 3G Nokie ukážou ikonku 3G vždy, když nemají signál, což bude v tom řepákově zřejmě tím :mrgreen:

Tak mi zaskočil lupínek, jak jsem se začala smát, dobrý :D :tleskani
iPhone Xs :-*
sandra
Poslední varování

Odeslat příspěvekod bjirka 2. 8. 2008 20:37

Kecy o ničem.
Bohužel O2 má jako jediný rychlá mobilní data do mobilu a to jsou prostě fakta. Ostatní operátoři se svými 4G anebo EGPRS hrají prostě druhé housle! To o tom Chorvatsku můžu jen potvrdit i na blbém Ostrově mají 3G! Takové nesmysly, že rychlá datová siť v mobilu je k ničemu a nikdo jí nechce jsou jen řeči lidí, kteří si nevidí do pusy nebo nechtějí dát měsíční někřesťanský paušál za neomezená data!
HS(D)PA by měla být samozřejmost u každého našeho operátora obzvlášť pokud svoje teritorium má v tak "malé" kotlině jako je ČR tečka
bjirka
Junior

Odeslat příspěvekod Thom 3. 8. 2008 10:37

bjirka píše:Bohužel O2 má jako jediný rychlá mobilní data do mobilu a to jsou prostě fakta.

Hlavně mimo Prahu a Brno, viď? :lol:
Thom
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka