Vodafone: Doporuč a získej

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod snowboarder 6. 8. 2007 09:52

Vodafone opět upravoval službu Doporuč a získej, nové podmínky:

- http://www.vodafone.cz/web/pravni_podmi ... ziskej.htm
- doporučovat může kdokoliv
- doporučený musí být úplně nový zákazník (dle RČ/IČ)
- odměnu lze získat i za více SIM, pokud si jich nováček aktivuje víc
- odměna je 100 minut do všech sítí (500 Kč pro Nabité tarify)
- Podmínkou pro vyplacení odměny jsou: celková měsíční útrata doporučeného za Vodafone služby za první 3 měsíce alespoň 450Kč

--------------------------------------------------------------
Původní příspěvek:
se službou doporučte a získejte jsou nějaké problémy, protože samoobsluha kód opravdu nevygenerovala a tak jsem to zkoušel zadat přes operátorku - rovnou objednat. Prý přijde potvrzení emailem. Email opravdu přišel od doporucte.ziskejte@vodafone.cz , jenže antivir z něj okamžitě odstranil veškeré přilohy a informace jako naprosto nebezpečný email s nejvyšším stupněm ohrožení :eh takže opět nevím nic.

navíc nová informace pro mě je, že se nedá již údajně doporučit někdo, kdo již u Vodafone je. Tedy podle těchto informací už by snad ani nemělo jít doporučit sami sebe :(
Naposledy upravil Snekac dne 18. 2. 2011 14:20, celkově upraveno 4
Důvod: Aktualizace
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Snekac 6. 8. 2007 10:10

Ne, doporučení je vázané na RČ
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod pan Y. 6. 8. 2007 17:52

snowboarder píše:navíc nová informace pro mě je, že se nedá již údajně doporučit někdo, kdo již u Vodafone je. Tedy podle těchto informací už by snad ani nemělo jít doporučit sami sebe :(d/quote]

Hm, jestli to tak vážně je, tak to zamrzí. Hlavně, že tisková zpráva se hemžila výhodami inovovaného DaZ a tuto novou skutečnost férově nezmínili :?
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Snekac 6. 8. 2007 18:17

Ale zmínili, bylo jasně řečeno, že jde o zisk nového zákazníka, jako člověka. Tedy ne pouze novou aktivaci tarifu. Jinak bych to přece nevedel, kdyby to nezmínili.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vodafone-maniak 6. 8. 2007 18:52

Tak nad tím, tak uvažuji, toho by šlo i přece zneužít. Na netu si vygeneruješ kód, zavoláš na operátora, aby ti k tomu kódu přiřadil jméno doporučeného a jeho číslo a máš odměnu tak i tak. Ale to jen čistě hypoteticky, nikdy jsem to nezkoušel, ani nedělal, ale možná by to šlo i takto.... :D :D Kdo ví, jestli je to možné a je to i ošetřeno podmínkami, nebo že by se mohl doporučit i stávající zákazník... to myslím se srandy ...
vodafone-maniak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod AiR 6. 8. 2007 19:55

pokud vim, tak jde doporucit i stavajici zakaznik, ale nove doporucene cislo nesmi byt prirazeno k jiz existujicimu zakaznickemu uctu, v praxi to znamena, ze Vam potom budou chodit 2 faktuty pro kazde cislo zvlast a nebudete moci vyuzivat nektere sluzby jako Moje rodina atd.
nikdo vsak nerika, ze si treba za par mesicu nemuzete ucty sloucit v jeden a odmenu za doporucte a ziskejte jiz mate

ale jestli to tak opravdu v praxi funguje netusim ;(
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod snowboarder 7. 8. 2007 08:58

AiR: není to tak, při doporučte získejte operátor ověřuje podle rodného čísla, zda již někdo tarif u Vodafone má. Takže takhle to obejít nelze.
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod SmartBOY 7. 8. 2007 11:58

Pro vsechny pochybnosti a jejich potrvzeni ci vyvraceni doporucuji precist Podminky akce: http://www.vodafone.cz/consumer/switch/ ... dition.htm
SmartBOY (KIN.G) // Take it easy. :o)
SmartBOY
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 7. 8. 2007 12:52

pravda, takže potvrzeno :roll: škoda :( navíc mi přijde zcela zcestná věta: "Výše odměny závisí na tarifu, který doporučený zákazník užívá v den, kdy jsou splněny podmínky pro její vyplacení."

To znamená doporučený si pořídí Nabito119, zaplatí 2 vyúčtování, od 3 měsíce si nastaví Nabito2100, získá 2000Kč a hned další den to může převést na kartu. To je panečku logika ;)
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MartinC 7. 8. 2007 13:04

To znamená doporučený si pořídí Nabito119, zaplatí 2 vyúčtování, od 3 měsíce si nastaví Nabito2100, získá 2000Kč a hned další den to může převést na kartu. To je panečku logika ;)[/quote]

No tak snadné to není.Pokud máš tarif s telefonem,tak si ho nemůžeš libovolně snížit a pokud máš tarif bez telefonu,tak změnu ti udělají až v dalším účtovacím období.
Jinak jsem si bral včera nový tarif s telefonem a skutečně už nejde doporučit sám sebe,ani nikoho známého. Musí to být úplně nový zákazník, kterého si prověří podle rč.
MartinC
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 7. 8. 2007 13:08

MartinC: no samozřejmě, že by si to ten člověk vzal bez telefonu, kdyby chtěl jen vydělat ty 2000/1772Kč. A snadné? Každý, kdo doporučte/získejte využil ví, že se odměna automaticky připíše do chytrého přehledu první den třetího celého účetního období následující po dvou uhrazených fakturách. Tedy když se ten den ráno změní tarif v souvislosti s nutností "od nového účetního období", tak přes den se mu připíše daná odměna ;) Nehledě na to, že převod na předplacenou kartu trvá max 3 dny, většinou je od nejbližší půlnoci ;-)
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MartinC 7. 8. 2007 13:23

Kolik ale na tom vyděláš? Technicky to jde. Navýšíš si tarif na 2100 a zrušíš ho. Problém je v tom, že ti za to doporučte a získejte nemusí odečíst celé ty 2000. To vím z vlastní zkušenosti, že mi měli odečíst 500 a já provolal ten měsích jen nějak 300, tak mi odečetli z doporučte a získejte jen poměrnou část a zbytek až další měsíc. Takže když to za 3 dny zrušíš,tak ti podle mně neodečtou celou částku.
MartinC
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 7. 8. 2007 17:20

MartinC: dělí to jen když máš trochu poškozenou platební historii, jinak se částka přiděluje hned a celá.

Návod jak získat 150Kč při doporučení ODEPIŠ.

Nový zákazník si pořídí na doporučení vodafone kartu s kreditem 200Kč. Poté ji navýší o 800Kč na nutnou hranici pro dobitou simku pro převod. Tím se splní motivační bonus a bude připsán kredit 150Kč za doporučte získejte. Na simkartě bude kredit 1150Kč, na rozdíl od přímé koupě tarifu jste získali 150Kč navíc za doporučte získejte a volací jistina bude jen 500kč (500kč se převede do přeplatku). Po telefonu provedete převod na ODEPIŠ. Operátor změnu zadá, bude provedena do 10minut. Strhne se volací jistina 500Kč a v přeplatcích vám zůstane 650Kč na placení příštích vyúčtování.
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod pan Y. 8. 9. 2007 20:02

Tak jsem dnes zjistil, že mohu doporučit sám sebe - u nově pořizované VF divoké karty to stále lze, protože u ní zákazník neuvádí své RČ, podle kterého se doporučení kontroluje.
Operátor mi sdělil, že odměnu 150 Kč dostanu do 3. vyúčtování a že není podmíněna tím, že by se na nově pořizované VF kartě musel dobít kredit ve výši 500 Kč - pravděpodobně mi sdělil blud, protože podmínky nového DaZ uvádějí opak.

snowboarder: K Tvému návodu jen malá poznámka - jestli platí, že při přechodu na Odepiš stačí volací jistina 500 Kč, pak kredit VF karty netřeba navyšovat o 800 Kč, ale stačilo by 500 Kč (podmínka pro přiznání odměny DaZ).
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod snowboarder 8. 9. 2007 20:43

pan Y: áno, to by šlo, ale je třeba o 800, protože historie dobíjení musí být minimálně 1000Kč aby přechod na tarif mohl proběhnout. Kredit pak už stačí jen 500. Při přechodu na ODEPIŠ se strhne stejně jako při přechodu na jakýkoliv tarif 500Kč a zbytek kreditu se dá do přeplatku na zákaznickém účtu.
snowboarder
VIP uživatel

Další stránka