O2 - změna všeobecných podmínek

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod a.b.a.c.u.s 19. 8. 2007 16:51

Někdy na začátku července se tu v bleskovkách objevila zpráva, že O2 bude měnit k 1. 9.2007 své všeobecné podmínky. Ve zprávě bylo napsáno i to, že zákazníci, kteří uzavřeli závazek do 1. 4.2007 mohou od závazku do 31. 8.2007 bez sankcí odstoupit. Infolinka O2 tuto skutečnost popíra...

Jak to tedy je??
a.b.a.c.u.s
Junior

Odeslat příspěvekod AgentSvr 20. 8. 2007 23:37

Tak odkaz k bleskovce je zde: http://www.mobilmania.cz/default.aspx?s ... le=1116108

Jinak ve všeobecných podmínkách jsem to nenašel. Zavolal jsem tedy na operátora. Zvednul mi to vyjímečně naprosto skvělý operátor, který mi odpověděl na moje otázy zcela bezchybně a srozumitelně.

Věc se má tedy takto: Opravdu je možný vypovědět smlouvu bez sankce do 31.8.2007. Smlouvu můžou vypovědět ti, kteří ji podepsali v období XXX až do 1.4.2007. Je to proto, že nové všeobecné podmínky uvádějí, že do minimálního měsíčního plnění se nepočítají platby poskytnuté třetím stranám (premium SMS).

Stydím se za sebe. Tuto informaci máme napsanou již skoro měsíc v poslední vystavené faktuře.

Srozumitelné info podají školení operátoři, jako ten, s kterým sem mluvil. Je to hezký krok po dlouhý době pro zákazníka.
AgentSvr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod X-Brace 21. 8. 2007 05:31

Tak to znamená, že když má máma do konce září 2letý závazek tak to můžu vypovědět a upsat se znovu s novým telefonem???
@peroutka
X-Brace
Junior

Odeslat příspěvekod AgentSvr 21. 8. 2007 11:21

Jo, klidně. Teoreticky bych mohl vypovědět smlouvu i já. V únoru sem se upsal s dotovaným telefonem na dva roky a když budu chtít, mohu vše klidně zrušit, telefon si nechat a dělat si co chci. Bezplatně. Jelikož mám Pohodu, která se již nenabízí, tak to rušit nebudu.
AgentSvr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Szapet 21. 8. 2007 15:23

Pokud tu dvouletou smlouvu vypovím, dá se s číslem přejít přímo na GO nebo to číslo zanikne ?
Editace : Takže já mám situaci takovou - mám tarif větší než minimální plnění - tarif 470 - plnění 230 a prý se mně tudíž ta změna podmínek nedotkne, neboť už ten tarif mi zaplatí to plnění a platby třetích stran už na to nemají vliv ... Tak jsem teď z toho jelen, protože jde jednoznačně o jednostrannou změnu ve smlouvě a já jakožto druhá strana bych s tímto snad měl souhlasit, ne ? Pokud mi toto nové znění nevyhovuje a bude to mít v budoucnu na můj závazek vliv - např. změna tarifu na nižší - nemusel bych s tím souhlasit a mohl podat výpověď ??? Co by tak na to asi pověděl právník ???
Opravdu bych uvítal nějaké oficiální vysvětlení této situace z kompetentních kruhů ... Ale toho se asi nedočkáme dřív, než bude pozdě ... :hm
Naposledy upravil Szapet dne 22. 8. 2007 14:48, celkově upraveno 3
A nejhorsi ze vseho jsou trpaslici - ty potvory vam vlezou vsude ...
Szapet
Junior

Odeslat příspěvekod X-Brace 21. 8. 2007 16:16

A musím to provést na prodejně nebo stačí na infolince?
@peroutka
X-Brace
Junior

Odeslat příspěvekod AgentSvr 22. 8. 2007 00:18

:-D hoši, hoši. Dyť jde o výpověď jako každou jinou. To znamená, že by mělo jít číslo převést na GO. No a pouze přes infolinku to nepůjde, to by bylo moc jednoduché, neformální a lehce zneužitelné. O2 není Vodaone.
Takže jedině Značkovka

/bez záruky,čerpám z obecných informací, logiky a zkšeností/
AgentSvr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod fiel 22. 8. 2007 14:16

:tleskani tak proto mi při rušení smlouvy, u které zbývá ještě 1,5roku nabídli k Bronzu, že mi dají Bronz Max bez úvazku, tedy smsky za korunu a k tomu dalších 200minut do všech sítí na 1 rok :D ještě jsem to nepřijal, to je perfektní, hned běžím dát výpověď :)
fiel
Junior

Odeslat příspěvekod Szapet 22. 8. 2007 14:56

To víš, že se to budou snažit obcházet, jak jen to bude možné ... :pozor2
Szapet
Junior

Odeslat příspěvekod AgentSvr 22. 8. 2007 23:07

Szapet: Ale no tak, já to mám z důvěryhodného zdroje. Když poznám, že se operátor vyzná a mluví pravdu, tak se mu dá věřit.

Vysvětlení máš tady: Nemusíš se ničeho bát. Buď budeš mít možnost číslo bez sankce zrušit (i když k tomu nebudeš mít sebemenší důvod), protože...

...tebe se změny všeobecných podmínek vůbec nedotkne. Žádný snižování tarifu nebude. Všeobecný podmínky mají pouze 2 zásadní změny:

1) do 31.8.2007 mohou uvázaní zákazníci bez poplatku zrušit paušál, který byl uzavřen do 30.4.2007. Po tomto datu musí zákaznící dále plnit smluvní podmínky.

2)Do monimálního plnění se již nepočítají služby třetích strany(všichni známe) jako dřív. Toť vše.

Druhý bod byl logicky uveřejněn od 1.5.2007, protože museli o tom být zákazníci informování. Do tohoto data se zákazníkum řikalo mimo jiné, že do plnění se počítají taky Premium SMS.

fiel: To s tim nemá nic společnýho. Je to udržovací strategie O2.
AgentSvr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod fiel 23. 8. 2007 00:12

2AgentSVR
moment, který byl uzavřen do 30.4.2007? Předtím se tu psalo do 1.4.2007? Jak to je? Potřeboval bych zrušit paušál z 2.4.2007
fiel
Junior

Odeslat příspěvekod Szapet 23. 8. 2007 11:26

2 AgentSVR : Našel jsem tu změnu o premium sms v těch nových VP, ale kde je tam psáno o těch výpovědích ? Je to tam vůbec ? Nevíš konkrétní článek těch VP kde se o tom píše ?
Szapet
Junior

Odeslat příspěvekod fiel 23. 8. 2007 14:10

takže je to skutečně následovně:

Smlouvy uzavřené v rozmezí od libovolného data do 30.4.2007 máte možnost vypovědět zcela výjimečně do 31.8.2007 bez jakýchkoliv sankcí jako jsou doplatky paušálních tarifů nebo mobilního telefonu. Nejrychlejším způsobem, nejpřijatelnějším by pro Vás mohla být možnost přechodu na předplacené služby, kdy takový převod probíhá do pěti dnů a nadále zůstanete v naší síti bez závazků. Stejně tak můžete požádat pouze o zrušení závazku, pokud si tarif necháte a změní se jen na dobu neurčitou.
Já kdybych si koupil trpaslíka, tak má do rána dva metry
fiel
Junior

Odeslat příspěvekod a.b.a.c.u.s 23. 8. 2007 14:24

OK, a jaký je "nejlehčí" způsob, jak využívat tarif dál, ale s neurčitým závazkem?? Co bych pro to měl udělat??
a.b.a.c.u.s
Junior

Odeslat příspěvekod fiel 23. 8. 2007 14:26

a.b.a.c.u.s.: na prodejně nevěděl, jak to udělat, tak mi navrhl to dát na goučko a pak znovu na tarif už bez závazku (přitom hlupáci, kdyby jen zrušili závazek, tak jim dost lidí navíc zůstane, takhle už si to rozmyslí a půjdou třeba i rovnou jinam)
Já kdybych si koupil trpaslíka, tak má do rána dva metry
fiel
Junior

Další stránka