Blokování IMEI ve všech českých sítích - spuštěno!

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Já Osobně 11. 10. 2007 17:21

to chapi: Nezlobte se na mne, ale těmi svými ubohými výmluvami jen podporujete vizáž většiny bazaristů a zastavárníků jako napomahačů zlodějům telefonů. Svoje riziko snížíte tím, že bez papírů mobil nevezmete. Nechápu co řešíte? :eh
Vykupování na padělané nebo kradené občanky je přece běžnou praxí, ne?
Přestanete vykupovat mobily :arrow: přestanou se krást. To, že se začnou krást ještě víc považuju za vtip. Pokud jste to myslel vážně, tak mi vysvětlete, proč se doteď mobily kradly "jen" v takové míře? Jako, že zloději jsou tak hodní, že jim stačí tisícovka za jeden mobil a víc jich ten týden neukradou, a aby ji teď získali potřebují ukrást mobilů pět? Vždyť to nemá žádnou logiku. Spíš začnou krást autorádia nebo něco výnosného - taková rekvalifikace :lol:
A ten kdo koupí mobil bez papírů musí s tím, že je kradený počítat. Je to blb, nic jiného než nefunkční mobil si nezaslouží...

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Szapet 11. 10. 2007 21:05

Mike-biker píše: to je jasný že každý vám nemusí přinést krabici a záručák. Ale třeba to majitele zastaváren a bazarů donutí požadovat doklad totožnosti s vlastnoručním prohlášením člověka, který mobil prodává. A kdo ho neukradl a potřebuje peníze, tak rád občanku ukáže. A kdo ne, tak od toho mobil nevykoupím. :pozor2. To je pánové váš problém.o/quote]

Tohle opravdu není o osobních dokladech (to jsem věděl) a navíc už tady taky bylo psáno o nastavení limitu ceny věci pro naplnění něčeho více než pouhého přestupku ... S tím bohužel nic nenaděláme - páni zákonodárci to prostě nastavili takto a šmytec - pro ně je to pakatel, pro nás půlka výplaty ... :hm Řešením je požadování něčeho o původu telefonu nebo prostě odmítnutí výkupu, jinak je riziko plně na straně bazaru ...
to : Já Osobně - díky za podporu ... :oboze
A nejhorsi ze vseho jsou trpaslici - ty potvory vam vlezou vsude ...
Szapet
Junior

Odeslat příspěvekod chapi 12. 10. 2007 01:06

Řeším to, že pokud bych měl vykupovat věci pouze s papírama tak bych mohl shop rovnou zavřít, protože bazary drží nad vodou právě mobily. Jak už jsem tu jednou psal tak většina vykoupeného či zastaveného zboží je 90% bez papírů, proč tomu tak je, jsem tu již psal a nemíním se opakovat. Bazary prostě půjdou s výkupní cenou někam na cenu nové baterie a vyplatí se mu to, ze 100 koupených mobilů se třeba s pěti kousky rozloučí a nemá co řešit. S padělaným dokladem jsem se opravdu ještě nesetkal a to ani s doslechu :) . Tak ted k těm zlodějům. Možná byste se měli zamyslet nad otázkou Proč se vlastně krade? Lidi nemaj peníze na nájem, nemaj co do huby, nemaj na fet, nemaj práci atd atd atd. Věřte, že je malá částka z jednoho ukradeného telefonu rozhodně neuspokojí, bude se krást prostě furt a všechno co není přivařený a kdo si myslí že ne, tak má špatnou představu o realitě. Mobil je trend druhého tisícletí, má ho každé malé dítě a je a bude stále v topu nejkradenějších věcí.
Pokud si někdo koupí bazarový telefon bez dokladů tak rozhodně není hloupí, konkrétně my držíme záruku na 1 rok pro poruchu a v případě že by mobil byl do budoucna z nějakého důvodu zablokován tak mu vyjdeme vstříc a vrátíme mu peníze a nebo nabídneme jiný mobil.

Blokace mobilů je nehoráznej nesmysl a pouze hlupák ho nechá zablokovat, tím si uzavře cestu k jeho možnému nalezení a potrestání zloděje.

[quote="Já Osobně"tto chapi: Nezlobte se na mne, ale těmi svými ubohými výmluvami jen podporujete vizáž většiny bazaristů a zastavárníků jako napomahačů zlodějům telefonů. Svoje riziko snížíte tím, že bez papírů mobil nevezmete. Nechápu co řešíte? :eh
Vykupování na padělané nebo kradené občanky je přece běžnou praxí, ne?
Přestanete vykupovat mobily :arrow: přestanou se krást. To, že se začnou krást ještě víc považuju za vtip. Pokud jste to myslel vážně, tak mi vysvětlete, proč se doteď mobily kradly "jen" v takové míře? Jako, že zloději jsou tak hodní, že jim stačí tisícovka za jeden mobil a víc jich ten týden neukradou, a aby ji teď získali potřebují ukrást mobilů pět? Vždyť to nemá žádnou logiku. Spíš začnou krást autorádia nebo něco výnosného - taková rekvalifikace :lol:
A ten kdo koupí mobil bez papírů musí s tím, že je kradený počítat. Je to blb, nic jiného než nefunkční mobil si nezaslouží...

Já Osobně 8)./quote]
chapi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Szapet 12. 10. 2007 06:12

Já taky nemluvím o VĚCECH všeobecně - bavíme se o mobilech - televizi člověk taky nepotřebuje a může ji dát do bazaru a policie ji asi blokovat nebude (pokud bude kradená ...) . S tím, že se bude krást něco jiného souhlasím, stejně jako s tím, že si blokací člověk napůl zavírá cestu k NÁHODNÉMU nalezení - třeba v bazaru . Já bych to udělal tak, že bych telefon nahlásil a třeba po dvou třech týdnech požádal o blokaci a to už přibývá práce Vám - budete vracet peníze nebo se vymlouvat na nějakou vadu. K té Vaší "záruce vrácení peněz" se vyjadřovat nebudu - dokážu si představit to kvantum výmluv, které se budou vymýšlet, aby se peníze vrátit nemusely. Jak pozná laik, že je telefon blokovaný a né pokažený ? Nijak ! Tak mu řeknete, že ho polil nebo mu spadnul a ať si to dá třeba k soudu ...Kolik lidí se bude obtěžovat ? Pak si trošku protiřečíte s tím POTRESTÁNÍM zloděje ... Jak jste psal sám - trest je mizerný a zloděj ho téměř nepocítí ... Jakpak se trestají přestupky ? Pokutou ? Hmmm ... To je o ničem - ať dělají veřejné práce apod. . Navíc se mi nelíbí, že ty krádeže vlastně omlouváte, že jsou ze sociálních důvodů ... to snad né ? Nemají co do huby, nemají práci atd. To by se mělo řešit snad taky jiným způsobem ... Já když nemám na dovolenou, taky na ni nejedu a nepůjdu snad kvůli tomu vykrást banku ...
Szapet
Junior

Odeslat příspěvekod chapi 12. 10. 2007 08:21

Jak píšete: Já bych to udělal tak, že bych telefon nahlásil a třeba po dvou třech týdnech požádal o blokaci - to jej přesně ono! Telefon Vám samozřejmě nikdo po 3 týdnech nenajde a bazar ho třeba dávno prodá a vy ho vzápětí zablokujete. To znamená že se nehojíte na zloději, ale na bazaru. Nemám už sílu to tady dále rozvíjet, Vaše myšlení je evidentně jednostranné a proto tuto diskuzi zakončuji.
PS: je velký rozdíl nemít peníze na dovolenou a nemít co do huby

//Sh4dow: Odstranena citacia. predchadzajuci prispevok sa necituje!
chapi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slávek 12. 10. 2007 10:50

Je pravda, že 90% lidiček a někdy už i po 14 dnech nemá záručák, krabici, donesou tel. s nabíječkou, to je vše. Teď ale kdo nemá doklad o koupi, vykoupím mobil jen za cenu náhradních dílů, však oni si časem zvyknou schovávat si paragon nebo aspoň záručák.
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chapi 12. 10. 2007 12:00

Ano tak nějak to bude, ale je to otázka ještě pár měsíců :)

//Sh4dow: odstranena citacia
chapi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Szapet 12. 10. 2007 13:19

[quote="Slávek";Je pravda, že 90% lidiček a někdy už i po 14 dnech nemá záručák, krabici, donesou tel. s nabíječkou, to je vše. Teď ale kdo nemá doklad o koupi, vykoupím mobil jen za cenu náhradních dílů, však oni si časem zvyknou schovávat si paragon nebo aspoň záručák.n/quote]
Ten, kdo po čtrnácti dnech nemá krabici ani záručák ani účtenku je magor a asi mu vůbec nezáleží na penězích, protože záruční opravy si bude platit sám ... A to platí u všeho - nejen u mobilních telefonů ! Hlavně, že každému prodejce vždy připomíná, ať si doklady pečlivě uschová, kvůli záruce ... Tedy aspoň mně na to vždy upozorňují ...
to chapi : Ano mám jednostranný názor - krást se nemá a (jak jste napsal i vy) pokud mám sebemenší podezření, že je COKOLIV kradené - nekoupím to !!! A o slovním spojení - nemá co do huby - bychom se mohli pobavit v nějaké jiné diskusi, protože v tom přirovnání s mojí dovolenou jsem chtěl jen poukázat na to že když na něco nemám, nejdu si to ukrást ! Vy tohle snad považujete za normální ?
Szapet
Junior

Odeslat příspěvekod Já Osobně 12. 10. 2007 15:01

Tak zákazník samozřejmě pozná, že ten mobil je kradený, protože se mu při pokusu o odchozí hovor ozve do ucha, že mobil je blokovaný Policií ČR a ať ho odnese na nejbližší policejní oddělení. Tak co udělá nový "majitel"? Buď to zanese policajtům a přijde o svoje peníze, nebo to zanese bazarníkovi, otříská mu to o hlavu a už nákup mobilu u něj riskovat nebude. Takže vám bazarníkům nebude zbývat nic jiného než vždycky vyžadovat papíry, jinak má prodejce smůlu. Však vy ty svoje dodavatele rychle přeučíte na autorádia :mrgreen:

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 12. 10. 2007 15:36

Odpovědi na přeučení na autorádia jsou vážně vtipné a tady by jste si mohli uvědomit, že vznikají mnohem větší škody než na nějakých telefonech :roll:
m.a.x.i.m.u.s
Junior

Odeslat příspěvekod Slávek 12. 10. 2007 20:57

Já mám spíš tuchy, že vznikne bártr mezi sousedama, pro mě malýho by to nemělo smysl, ale ve velkým by se to vyplatilo a blokování by ztratilo smysl aspoň do té doby, než by se dala dohromady celá unie.
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Já Osobně 13. 10. 2007 12:18

m.a.x.i.m.u.s píše:Odpovědi na přeučení na autorádia jsou vážně vtipné a tady by jste si mohli uvědomit, že vznikají mnohem větší škody než na nějakých telefonech :roll: /quote]
Tak vtipné to možná není, což však nemůže změnit nic na tom, že to je prostě fakt :mrgreen: Autorádio neblokneš, telefon ano. I když jde "jen" o telefony, každá překážka zlodějům je vítána :wink: Vaším stylem bychom mohli pokračovat dále: Copak autorádia, ale kola! Copak kola, ale celá auta! Copak celá auta, ale kamiony!... :D

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 14. 10. 2007 10:26

Fakt je takový, že málokterý zlodějíček si posledních pár let troufne na autorádia, protože se mu hůře prodávaly a to i díky policii, která po tom šla mnohem více než po telefonech. A srovnávat krádeže telefonů s krádežemi celých aut, nebo kamionů je už hodně uhozené :roll:
m.a.x.i.m.u.s
Junior

Odeslat příspěvekod Slávek 14. 10. 2007 13:33

Ono taky porovnej kolik je autorádií a kolik telefonů.
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 14. 10. 2007 15:48

Autorádií hodně a telefonů taky hodně?
Každou noc máš na výběr plná parkoviště...
m.a.x.i.m.u.s
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka