Řeším to, že pokud bych měl vykupovat věci pouze s papírama tak bych mohl shop rovnou zavřít, protože bazary drží nad vodou právě mobily. Jak už jsem tu jednou psal tak většina vykoupeného či zastaveného zboží je 90% bez papírů, proč tomu tak je, jsem tu již psal a nemíním se opakovat. Bazary prostě půjdou s výkupní cenou někam na cenu nové baterie a vyplatí se mu to, ze 100 koupených mobilů se třeba s pěti kousky rozloučí a nemá co řešit. S padělaným dokladem jsem se opravdu ještě nesetkal a to ani s doslechu

. Tak ted k těm zlodějům. Možná byste se měli zamyslet nad otázkou Proč se vlastně krade? Lidi nemaj peníze na nájem, nemaj co do huby, nemaj na fet, nemaj práci atd atd atd. Věřte, že je malá částka z jednoho ukradeného telefonu rozhodně neuspokojí, bude se krást prostě furt a všechno co není přivařený a kdo si myslí že ne, tak má špatnou představu o realitě. Mobil je trend druhého tisícletí, má ho každé malé dítě a je a bude stále v topu nejkradenějších věcí.
Pokud si někdo koupí bazarový telefon bez dokladů tak rozhodně není hloupí, konkrétně my držíme záruku na 1 rok pro poruchu a v případě že by mobil byl do budoucna z nějakého důvodu zablokován tak mu vyjdeme vstříc a vrátíme mu peníze a nebo nabídneme jiný mobil.
Blokace mobilů je nehoráznej nesmysl a pouze hlupák ho nechá zablokovat, tím si uzavře cestu k jeho možnému nalezení a potrestání zloděje.
[quote="Já Osobně"tto chapi: Nezlobte se na mne, ale těmi svými ubohými výmluvami jen podporujete vizáž většiny bazaristů a zastavárníků jako napomahačů zlodějům telefonů. Svoje riziko snížíte tím, že bez papírů mobil nevezmete. Nechápu co řešíte?

Vykupování na padělané nebo kradené občanky je přece běžnou praxí, ne?
Přestanete vykupovat mobily

přestanou se krást. To, že se začnou krást ještě víc považuju za vtip. Pokud jste to myslel vážně, tak mi vysvětlete, proč se doteď mobily kradly "jen" v takové míře? Jako, že zloději jsou tak hodní, že jim stačí tisícovka za jeden mobil a víc jich ten týden neukradou, a aby ji teď získali potřebují ukrást mobilů pět? Vždyť to nemá žádnou logiku. Spíš začnou krást autorádia nebo něco výnosného - taková rekvalifikace

A ten kdo koupí mobil bez papírů musí s tím, že je kradený počítat. Je to blb, nic jiného než nefunkční mobil si nezaslouží...
Já Osobně

./quote]