Blokování IMEI ve všech českých sítích - spuštěno!

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Slávek 14. 10. 2007 17:31

jenže tel je 4x tolik, jestli ne víc.
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 15. 10. 2007 21:04

chapi mi připada jako typický lobista a kdyby bylo na něm, tak celou kauzu kolem IMEI smete do šuplíku. Proč? protože mu teď kšefty pudou o dost huř, a to je dobře. Kdyby bylo na mně tak má IMEI i varná konvice ( vlastně všechno co nejde přibít ). Bych měl být poslancem, kdo mě bude volit ?
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Junior

Odeslat příspěvekod michal99 17. 10. 2007 00:02

Vcera jsem ztratil mobilni telefon, v mziku byl vyply, takze bez sance se dopatrat. Ovsem jak jiste vsichni vime, najit ho teoreticky neni zadny problem (pokud se nenechame osalit a nevyuzijeme skveleho vydobytku zablokovani telefonu:) ), Policie ma prostredky, aby zjistila jaka SIMka je ve ztracenem telefonu. Pokud je to nejaka SIM s pausalem, je vyhrano - pokud ne, Policie konci.

Tak tomu ale nebylo vzdy, drive (dle pracovnika Policie uz je tomu rok) si mohli vyzadat i seznam hovoru dle IMEI. To se ale dnes uz pry nedela (ackoliv se da dohledat par pripadu a ne nutne nasilnych trestnych cinu, kde podrobne vypisy k nalezeni telefonu pouzity byly).

Zajimalo by me, NA JAKEM PODKLADE se podrobne vypisy dle IMEI telefonu jiz "nedela", jestli je nejake narizeni nebo se jedna jen o pohodlnost a pouze slova z ust policistu. Na netu jsem stravil cely den a nenasel jsem zadnou zminku o teto problematice. Svuj telefon chci zpet a kdyz je ta moznost v podstate na dosah, nechci se nechat odbit radovym policistou, ktery mi nechce vyjit vstric.
michal99
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Szapet 17. 10. 2007 08:11

Tak tahle problematika mně - a určitě nejen mně - opravdu velmi zajíma ... Jestlipak nám někdo podá bližší informace ??? Taky bych chtěl zpátky MŮJ telefon !!! Nechci ho zablokovat - chci ho zpátky ... :hm
A nejhorsi ze vseho jsou trpaslici - ty potvory vam vlezou vsude ...
Szapet
Junior

Odeslat příspěvekod Mike-biker 17. 10. 2007 08:35

Chlapi, musíte pochopit, že PČR nemůže a nesmí bez souhlasu vyšších orgánů kradené či ztracené telefony lokalizovat. Kromě toho by se to projevilo jinde. Až by vám vykradli byt se škodou 100.000, tak byste několik dní třeba čekali, protože mezitím by příslušníci vyšetřovali "závažnou" ztrátu ci odcizení Nokie 3310. Pokud se tak děje, jde o velmi velmi řídké vyjímky a spíše souhru náhod. Nebuďme naivní, pokud se telefony budou blokovat, tak je to alespoň trocha komplikací pro zloděje a překupníky. Že se po několika týdnech najde ztracený či ukradený telefon je malá. :hm
iPhone 15 Pro Max Natural Titan 256GB.
iPhone 13 Mini 128GB Red as reserved
MacBook Pro 16" 32GB RAM + 24GB GPU + 1TB SSD.
Mike-biker
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Já Osobně 17. 10. 2007 08:57

m.a.x.i.m.u.s píše:Fakt je takový, že málokterý zlodějíček si posledních pár let troufne na autorádia, protože se mu hůře prodávaly a to i díky policii, která po tom šla mnohem více než po telefonech. A srovnávat krádeže telefonů s krádežemi celých aut, nebo kamionů je už hodně uhozené :roll:l/quote] Já chápu, žes třikrát zapomněl schovat z auta autorádio, tak ti zloději při vnikání rozflákali okýnko nebo zámek, ale pořád nějak nechápu co ti vadí. Kradení autorádií bylo (podle tebe) znesnadněno, zloději přešli na telefony. Teď bude o dost více znesnadněno udávání kradených telefonů, zloději přejdou na něco jednoduššího. Třeba zpátky na autorádia, začnou krást disky, dětské chůvičky... Nějak mi uniká podstata příspěvku, kterým jsi reagoval na ten můj :eh

}quote="michal99"]Vcera jsem ztratil mobilni telefon, v mziku byl vyply, takze bez sance se dopatrat. Ovsem jak jiste vsichni vime, najit ho teoreticky neni zadny problem (pokud se nenechame osalit a nevyuzijeme skveleho vydobytku zablokovani telefonu:) ), Policie ma prostredky, aby zjistila jaka SIMka je ve ztracenem telefonu. Pokud je to nejaka SIM s pausalem, je vyhrano - pokud ne, Policie konci.
Koukám, že ty jsi ošálený dost. Kamarádi u piva o tom slyšeli v TN na Nově a hned spapali Šalamounovo houno, viď :mrgreen: I po zablokování founu operátor vidí, co je v něm za SIMku, kdyby to stálo za to, mohla by to vědět i policie. Jenže! Blokováním telefonů nejde primárně o vypátrání telefonu ztraceného, ale o v jistém smyslu prevenci před dalšími krádežemi founů :idea:

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Szapet 17. 10. 2007 09:00

Panečku, co je tam k vyšetřování - mám doklady, nemám telefon, policie sepíše protokol a odešle příkaz k operátorům ke zjištění tel. čísla a popř. adresy osoby, která z něj teď volá ... Pokud je to předplacenka, jdu po číslech hovorů, které byly z toho telefonu uskutečněny. Opravdu je to tolik práce ??? Myslím, že za půl roku by už toho bylo rapidně míň !!! Vím, že je policistů málo, ale já s tím nic nenadělám (hlavně, že budem mít knihovnu za nevímkolik miliard korun :oboze , ale na práci policie, bohužel finance nejsou)... Blokace mohli klidně dát k vyřizování operátorům - šrot z telefonu bude tak jako tak, tak proč by to muselo jít přes policii ???

to : Já Osobně - Jak můžou vědět operátoři, co je v telefonu za SIMku, když je blokovaný ? Jde to monitorovat i z pouhého pokusu o přihlášení ???
Szapet
Junior

Odeslat příspěvekod michal99 17. 10. 2007 11:31

Mike-biker: Ja jsem si procetl cele forum, ale ty tady zastavas opravdu podivnej nazor.. Nejde o zadne lokalizovani ani dramaticke stihani. Uvedom si, ze dotujes jak Policii tak operatora, tak kdyz po nich jednou za 5 let neco potrebujes a je to stoji dohromady par hodin casu a to vcetne papirovani a vyzvednuti telefonu u dotycne "prechovavajici" osoby, rekni mi duvod, proc toho nevyuzit? Ne, to si radsi vsichni zablokujeme telefony a budeme mit aspon skodolibou radost, ze to nekomu jinemu umrelo. Nedivim se, ze blokovani mame jako treti v Evrope, hezky to sedi k ceske povaze :-)

Já osobně: Nepochopil jsem, na co u mě narážíš. Nejde o žádnou hospodu, tam bereš informace možná ty. Novu jsem nevidel 2 roky. A nereaguj na me uz prosim, stejne nevneses do diskuze asi nic vecneho :-)
michal99
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Szapet 17. 10. 2007 12:07

michal99 píše:Uvedom si, ze dotujes jak Policii tak operatora, tak kdyz po nich jednou za 5 let neco potrebujes a je to stoji dohromady par hodin casu a to vcetne papirovani a vyzvednuti telefonu u dotycne "prechovavajici" osoby, rekni mi duvod, proc toho nevyuzit?

Vidíš, to mně ani nenapadlo, že jsem zatím po Policii - chválabohu - nikdy v životě nic nechtěl (tedy kromě zaprotokolování dvou mnou nezaviněných žďuchanců do mého auta, pro pojišťovnu), a to je mi 36 ... V tomhle by mi - nám všem - pomoct možná mohli ...
Szapet
Junior

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 17. 10. 2007 12:47

Já Osobně"t[quote="m.a.x.i.m.u.s píše:Fakt je takový, že málokterý zlodějíček si posledních pár let troufne na autorádia, protože se mu hůře prodávaly a to i díky policii, která po tom šla mnohem více než po telefonech. A srovnávat krádeže telefonů s krádežemi celých aut, nebo kamionů je už hodně uhozené :roll:l/quote] Já chápu, žes třikrát zapomněl schovat z auta autorádio, tak ti zloději při vnikání rozflákali okýnko nebo zámek, ale pořád nějak nechápu co ti vadí. Kradení autorádií bylo (podle tebe) znesnadněno, zloději přešli na telefony. Teď bude o dost více znesnadněno udávání kradených telefonů, zloději přejdou na něco jednoduššího. Třeba zpátky na autorádia, začnou krást disky, dětské chůvičky... Nějak mi uniká podstata příspěvku, kterým jsi reagoval na ten můj :ehA/quote]

Nikde nepíšu, že mne vykradli :roll:
Znám se s lidma, kteří se setkávají s dalšíma lidma a proto vím, že autorádia už nejsou v modě tak jako to bývalo před 10 či 15 lety...
Má hlavní reakce byla na tvé srovnávání kradnehé telefonu s krádežemi aut a kamonů takže mi nějak uniká podstata příspěvku, kterým jsi reagoval na ten můj :eh
m.a.x.i.m.u.s
Junior

Odeslat příspěvekod Já Osobně 18. 10. 2007 09:16

Szapet píše:Panečku, co je tam k vyšetřování - mám doklady, nemám telefon, policie sepíše protokol a odešle příkaz k operátorům ke zjištění tel. čísla a popř. adresy osoby, která z něj teď volá ... Pokud je to předplacenka, jdu po číslech hovorů, které byly z toho telefonu uskutečněny. Opravdu je to tolik práce ???./quote] Ano, je to hodně práce. U jednoho mobilu se to ještě dá, ale u tisíců? Na tom by jeden člověk dělal nemohl, byly by to náklady navíc a pokud je nikdo nenutí, dělat to dobrovolně nebudou. Welcome in capitalism :twisted:

tquote="Szapet"]to : Já Osobně - Jak můžou vědět operátoři, co je v telefonu za SIMku, když je blokovaný ? Jde to monitorovat i z pouhého pokusu o přihlášení ???i/quote] No, a jak by sis představoval, že mobil zjistí, že je blokovaný? Dáš SIMku do mobilu, přihlásíš se do sítě operátora, v tom momentu op ví, že na téhle a téhle BTSce v telefonu s tím a tím IMEI je SIMka s tím a tím číslem SIMky, tedy ví i její telefonní číslo. Při pokusu o hovor se zkontroluje někde na ústředně jestli je mobil na blacklistu a pokud ano, ozve se hláška, že je blokovaný a je ho třeba odnést na Policii ČR nebo do bazaru k i]chapi[/i]mu :mrgreen:

michal99 píše:Já osobně: Nepochopil jsem, na co u mě narážíš. Nejde o žádnou hospodu, tam bereš informace možná ty. Novu jsem nevidel 2 roky. A nereaguj na me uz prosim, stejne nevneses do diskuze asi nic vecneho :-)!/quote] Narážím na to, že haníš blokování mobilů, aniž bys cokoliv věděl o tom jak to zhruba v síti chodí. Něco věcného je o kousek výše, ještě jednou polopatisticky: I když je mobil blokován, operátor ví co je v něm za SIMku :idea:
"size=75]Sorry s tou hospodou, ale právě většinou tam se setkávám se zkreslenými informacemi (nejen o mobilech), které se snažím houževnatě uvádět na pravou mírun/size] :wink:

m.a.x.i.m.u.s píše:Má hlavní reakce byla na tvé srovnávání kradnehé telefonu s krádežemi aut a kamonů takže mi nějak uniká podstata příspěvku, kterým jsi reagoval na ten můj :ehv/quote]
Mě šlo o ten tvůj první příspěvěk, kde jsi mne okřikl, že si dělám legraci z kradení autorádií, a že mobily jsou proti tomu malichernost :wink: Nechme toho, prostě by se nemělo dát ukrást a jednoduše zpeněžit nic. Kontrola, kontrola, kontrola a přísné postihy, jinak se té verbeže nezbavíme. Holt, chybějí lidi. Na tom se snad shodneme, ne? :)

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Szapet 18. 10. 2007 10:44

[quote="Já Osobně"t Ano, je to hodně práce. U jednoho mobilu se to ještě dá, ale u tisíců? Na tom by jeden člověk dělal nemohl, byly by to náklady navíc a pokud je nikdo nenutí, dělat to dobrovolně nebudou. Welcome in capitalism :twisted: /quote]
No - škoda, že to došlo tak daleko ... Tak to holt necháme tak ... Blbý, ale asi nic jiného nezbývá ...

Szapet
Junior

Odeslat příspěvekod Já Osobně 18. 10. 2007 11:48

Szapet píše:O tom systému přihlašování se do sítě moc nevím - a co pak třeba pokus o nouzové volání - bez SIM ? Nejde do systému nejdřív IMEI a pokud je vyhodnocen jako bloknutý, vůbec SIMku nepřihlásí ? Tedy pokud tam ta SIM je ...u/quote]
Pokud není v telefonu SIMka, jde do systému jen IMEI, pokud v telefonu SIMka je, jde IMEI i číslo SIMky (IMSI) :wink: Viz oldskůlový článek z Mobilit :mrgreen: Nevím proč, ale zdá se mi, že i s bloknutým founem se dovoláš na 112. Možná se mi to jen nějak motá, na stránkách ministerstva o tom nepíšou, ale mám pocit, že jsem to někde četl...

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod AgentSvr 18. 10. 2007 22:03

Já Osobně: Nouzová linka 112 funguje za naprosto každých okolností i v případě blokace IMEI samozřejmě.
AgentSvr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pan Y. 18. 10. 2007 22:04

Myslím, že blokovat nouzové volání z ukradeného mobilu by bylo řekněme nelidské. Ukradený telefon se dostane do rukou člověka, který nemá potuchy o původu telefonu, a neměl by možnost se nouzově dovolat? Určitě ta nouzová volání z ukradených mobilů blokována nebudou.
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka