Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz
m.a.x.i.m.u.s píše:Fakt je takový, že málokterý zlodějíček si posledních pár let troufne na autorádia, protože se mu hůře prodávaly a to i díky policii, která po tom šla mnohem více než po telefonech. A srovnávat krádeže telefonů s krádežemi celých aut, nebo kamionů je už hodně uhozenél/quote] Já chápu, žes třikrát zapomněl schovat z auta autorádio, tak ti zloději při vnikání rozflákali okýnko nebo zámek, ale pořád nějak nechápu co ti vadí. Kradení autorádií bylo (podle tebe) znesnadněno, zloději přešli na telefony. Teď bude o dost více znesnadněno udávání kradených telefonů, zloději přejdou na něco jednoduššího. Třeba zpátky na autorádia, začnou krást disky, dětské chůvičky... Nějak mi uniká podstata příspěvku, kterým jsi reagoval na ten můj
![]()
}quote="michal99"]Vcera jsem ztratil mobilni telefon, v mziku byl vyply, takze bez sance se dopatrat. Ovsem jak jiste vsichni vime, najit ho teoreticky neni zadny problem (pokud se nenechame osalit a nevyuzijeme skveleho vydobytku zablokovani telefonu:) ), Policie ma prostredky, aby zjistila jaka SIMka je ve ztracenem telefonu. Pokud je to nejaka SIM s pausalem, je vyhrano - pokud ne, Policie konci.
michal99 píše:Uvedom si, ze dotujes jak Policii tak operatora, tak kdyz po nich jednou za 5 let neco potrebujes a je to stoji dohromady par hodin casu a to vcetne papirovani a vyzvednuti telefonu u dotycne "prechovavajici" osoby, rekni mi duvod, proc toho nevyuzit?
Já Osobně"t[quote="m.a.x.i.m.u.s píše:Fakt je takový, že málokterý zlodějíček si posledních pár let troufne na autorádia, protože se mu hůře prodávaly a to i díky policii, která po tom šla mnohem více než po telefonech. A srovnávat krádeže telefonů s krádežemi celých aut, nebo kamionů je už hodně uhozenél/quote] Já chápu, žes třikrát zapomněl schovat z auta autorádio, tak ti zloději při vnikání rozflákali okýnko nebo zámek, ale pořád nějak nechápu co ti vadí. Kradení autorádií bylo (podle tebe) znesnadněno, zloději přešli na telefony. Teď bude o dost více znesnadněno udávání kradených telefonů, zloději přejdou na něco jednoduššího. Třeba zpátky na autorádia, začnou krást disky, dětské chůvičky... Nějak mi uniká podstata příspěvku, kterým jsi reagoval na ten můj
A/quote]
Szapet píše:Panečku, co je tam k vyšetřování - mám doklady, nemám telefon, policie sepíše protokol a odešle příkaz k operátorům ke zjištění tel. čísla a popř. adresy osoby, která z něj teď volá ... Pokud je to předplacenka, jdu po číslech hovorů, které byly z toho telefonu uskutečněny. Opravdu je to tolik práce ???./quote] Ano, je to hodně práce. U jednoho mobilu se to ještě dá, ale u tisíců? Na tom by jeden člověk dělal nemohl, byly by to náklady navíc a pokud je nikdo nenutí, dělat to dobrovolně nebudou. Welcome in capitalism![]()
tquote="Szapet"]to : Já Osobně - Jak můžou vědět operátoři, co je v telefonu za SIMku, když je blokovaný ? Jde to monitorovat i z pouhého pokusu o přihlášení ???i/quote] No, a jak by sis představoval, že mobil zjistí, že je blokovaný? Dáš SIMku do mobilu, přihlásíš se do sítě operátora, v tom momentu op ví, že na téhle a téhle BTSce v telefonu s tím a tím IMEI je SIMka s tím a tím číslem SIMky, tedy ví i její telefonní číslo. Při pokusu o hovor se zkontroluje někde na ústředně jestli je mobil na blacklistu a pokud ano, ozve se hláška, že je blokovaný a je ho třeba odnést na Policii ČR nebo do bazaru k i]chapi[/i]mu
michal99 píše:Já osobně: Nepochopil jsem, na co u mě narážíš. Nejde o žádnou hospodu, tam bereš informace možná ty. Novu jsem nevidel 2 roky. A nereaguj na me uz prosim, stejne nevneses do diskuze asi nic vecneho!/quote] Narážím na to, že haníš blokování mobilů, aniž bys cokoliv věděl o tom jak to zhruba v síti chodí. Něco věcného je o kousek výše, ještě jednou polopatisticky: I když je mobil blokován, operátor ví co je v něm za SIMku
"size=75]Sorry s tou hospodou, ale právě většinou tam se setkávám se zkreslenými informacemi (nejen o mobilech), které se snažím houževnatě uvádět na pravou mírun/size]m.a.x.i.m.u.s píše:Má hlavní reakce byla na tvé srovnávání kradnehé telefonu s krádežemi aut a kamonů takže mi nějak uniká podstata příspěvku, kterým jsi reagoval na ten můjv/quote]
Pokud není v telefonu SIMka, jde do systému jen IMEI, pokud v telefonu SIMka je, jde IMEI i číslo SIMky (IMSI)Szapet píše:O tom systému přihlašování se do sítě moc nevím - a co pak třeba pokus o nouzové volání - bez SIM ? Nejde do systému nejdřív IMEI a pokud je vyhodnocen jako bloknutý, vůbec SIMku nepřihlásí ? Tedy pokud tam ta SIM je ...u/quote]
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků