pondělí 1.10.2007
- rozhodl jsem se přejít od O2 k Vodafone, zavolal na zákaznickou linku Vodafone, požádal o objednávkové číslo na přenos čísla k jinému operátorovi
- obratem jsem objednávkové číslo obdržel a dohodl všechny formality
- do 60 min. mě volal operátor O2 s nabídkou 3.000 volných minut měsíčně po dobu 6 měsíců, pokud výpověď stáhnu
- vysvětlil jsem, že na výpovědi trvám
středa 3.10.2007
- u operátora O2 jsem vyřídil ukončení smlouvy
pondělí 8.10.2007
- obdržel jsem SMS od O2, že číslo bylo uvolněno
uterý 9.10.2007
- Vodafone potvrdil, že číslo ještě stále nebylo uvolněno a ze zákona na to má O2 pět pracovních dní
středa 10.10.2007
- ptám se operátorky O2, proč ještě číslo nebylo uvolněno, dostávám odpověď, že již uvolněno bylo, ale že teď probíhá přenos a na ten mají 30 dní, na námitku že se domnívám, že tomu tak není se mě dostalo ujištění, že mají skutečně k dispozici lhůtu 30 dní (prý se musejí přenést data z telefonu k novému operátorovi a to je náročné)
- přibližně za 2 hodiny jsem dostal SMS s opětovnou nabídkou 3.000 volných minut měsíčně po dobu 6 měsíců, pokud výpověď stáhnu
- obratem jsem volal operátorovi O2, že na výpovědi trvám a že chci urychlené uvolnění čísla. Dostalo se mne odpovědi, že na to mají ze zákona 5-6 pracovních dní a že to stihnou.
Nedělám si iluze o tom, že by se boj o zákazníka vedl v rukavičkách, ale považuji takovéto jednání ze strany O2 za nekorektní a zoufalé.