Dobil vám někdo "omylem" kredit? POZOR!!!

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod alexxx 22. 10. 2007 15:50

Já bych je poslal někam... Odkázal bych je na infolinku at si to tam vyřeší jinak je pravda s tou reklamací převodu stejně jak u dobíjení se může stát že pošleš někomu na špatný účet peníze a řeší se to většinou že banka dotyčnýmu "důrazně" vysvětlí že má dát souhlas s vrácením peněž jinak mu hrozí různé postihy. Takže když už někdo poslal peníze přes účet a kredit mu taky ubyl tak reklamovat převod a pohoda.
...Vy se mi smějete že jsem jiný???...
...Já se směju vám že jste všichni stejný!!!...
alexxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 22. 10. 2007 16:42

no, díky za info, taky se mi to stalo a já to dobil zpátky (jednalo se ale jen o 200 Kč). A jestli mi pak kredit zůstal, jsem už neřešil.
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod S474N 22. 10. 2007 17:21

alexxx: banka ti "durazne" nic nevysvetli, pouze ti napisi, ze pokud sam nezareagujes do dane doby, predaji tve osobni udaje dotycnemu cloveku. Ten si to pak musi resit klasickym obcanskopravnim sporem s nahradou skody.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod Honza D. 22. 10. 2007 18:55

ten fígl s vrácením do 24 hodin od dobití- to funguje jen u 02 nebo je to možné i u T-Mobile a Vodafone?
Honza Dadák
Honza D.
Junior

Odeslat příspěvekod vaclavbarak 22. 10. 2007 20:38

Protože vím že ten kdo omylem dobyl kredit může požádat o jeho vrácení, tak kdyby se mi stala podobná situace, tak dotyčnému řeknu ať požádá operátora o navrácení kreditu. A obě strany budou spokojený.
vaclavbarak
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kubííík 22. 10. 2007 20:45

Driver píše:Tak tohle je fakt nářez... Ted uz maji na sbernach sazky cedulky, ze prijimaj jen predvyplneny karty na dobijeni nebo ty karticky s carovym kodem primo od operatora a ze na pozdejsi reklamace nebude bran zretel.l/quote]

Tak to je teda fakt nářez - už minimálně půl roku, možná i rok.
Jen někteří prodejci ve sběrnách Sazky to ještě dělají ručně, aby nepřišli o kšeft.
Kubííík
Junior

Odeslat příspěvekod SmOkYi 22. 10. 2007 23:56

polda píše:Vždycky se říkalo: Spěchej pomalu !!! /quote]

NEASI [carpe diem, carpe noctem et festina lente -> užívej dne, užívej noci a spěchej pomalu]

8)
SmOkYi
Junior

Odeslat příspěvekod matho83 24. 10. 2007 09:51

Podla mna blbost aby ten co sa zmylil dostal kredit bez suhlasu tomu komu bezdovodne prisiel,

niekto o tom ani nevie a nemusi byt hned podvodnik

spravne ked nahlasi, tak by mal operator zavolat a poziadat o suhlas na strhutie a ziadny problem nenastane
Konecne klud
ale nie od s60
v.i.p. roku 2008
Kto sa smeje naposledy ten sa smeje najlepsie
matho83
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Buřinka 26. 10. 2007 20:44

U T-M žádné "lhůty" na vrácení kreditu nejsou.

Teď nechápu - neseriózní operátor by nevrátil omylem dobitý kredit. A vrácení kreditu "dárci-podvodníkovi" seriózní je? Vrátit/nevrátit je dvojsečné, záleží, na jaké straně zrovna jste.

A jak se dá u dobíjení prokázat omyl?
Buřinka
Junior

Odeslat příspěvekod AgentSvr 27. 10. 2007 22:41

Buřinka: Dyť ty vůbec nečteš, co se tu píše!

Omyl se dá prokázat tehdy, že se dobité číslo od původně plávovaného čísla na dobití příliš neliší, mají nějakou podobnost.
To zn. Chtěl sem dobít 720456789, ale paní za pultem mi špatně rozuměla a tak dobila 720456889. V takový případech to musí operátor určo uznat.

Tvůj druhý odstavec je trochu zmatený, co tak to formulovat jinak?
AgentSvr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 29. 10. 2007 10:59

AgentSvr: pani za pultem davas vyplneny formular a nic ji nerikas.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod AgentSvr 29. 10. 2007 23:23

Dyt přece lze přímo nadiktovat číslo, aniž by se musel člověk párat s nákym vyplnováním. Není to stopro, ale jsou, kteří to tak stále praktikují, nebo třeba, když hoodně spěchám...
AgentSvr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 30. 10. 2007 09:48

AgentSvr: tak v tom pripade dela to, co by delat nemela.

S474N
Junior

Odeslat příspěvekod Yarda 18. 6. 2009 06:46

Používám týmobajl twist.
Teď mi neznámý dobrodinec omylem dobil kredit. Ale chce to zpátky:-(
Pro mne je to dost velká částka kterou tak hned neprovolám. Tak mne zajímá, jestli tu částku lze nějak poukázat z mého na jeho kredit, pokud možno tak aby polovina z té částky nepadla na poplatky za transakci.
A jak by to v takovém případě bylo kdybych používal tarif.
Naposledy upravil myšpulín dne 10. 3. 2011 08:06, celkově upraveno 1
Důvod: připojeno ke staršímu tématu řešící stejný problém
Svět je divadlo, které se jen proto tak špatně hraje, abych já se měl čemu smát. Ladislav Stroupežnický
Yarda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod snowboarder 18. 6. 2009 10:04

jednak tarif dobít nelze
druhak u t-mobile to nijak napravit opět nelze - jedině mu navrhnout, že mu to budeš splácet - že mu ten kredit budeš posílat postupně

u O2 to jde do 24 hodin přesměrovat na jiné číslo, pokud je podobné a je tam jasná záměna, u TM bohužel, do dvou minut pouze tuším
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka