Vodafone - dotazy chci přejit od TM

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod pan trojtý X 26. 10. 2007 15:13

No můj otec přešel s firmou od TM k VF a po měsíci se vracel zpět!!!

Sice měl menší účty (sice jen o 1000,-) ale kvalita služeb a pokrytí signálem to už bylo horší!!! POhybuje se po celé ČR a říkal že když jede po dálnici a telefonuje tak stále vypadával hovor nebo to strašně šumělo!!!
Používám SE K750i, T-Mobile
pan trojtý X
Junior

Odeslat příspěvekod goob 26. 10. 2007 16:47

pat71 píše:...Pokrytí EDGE má U NÁS Vodafone násobně lepší než O2 - pro xxxxx navážející se do dat...s/quote]

No, O2 EDGE již nerozšiřuje. Má ho jen v některých velkých městech a místech s větším trafficem a tam, kde se staví nové BTS, které mají EDGE jako svoji součást. Takže VF dá v EDGE na budku O2 s velkým nadhledem. Jedině pak T-M má ještě lepší pokrytí, než VF.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pat71 26. 10. 2007 19:09

To sice vím, ale reagoval jsem na:

XXTeens píše:4) je dostupné nějaké rychlé datové spojení?

Ne, Vodafone je jediný operátor, který svým zákazníkům doposud nebyl schopen nabídnout rychlá mobilní data. Je to ostuda, stejně jako absence spousty dalších služeb...d/quote]

A konstatuji, že Vodafone je mi schopen naídnou rychlejší data, než O2 - v MÉ lokalitě. Takže místo pubertálnních vylevů (1010nezletilý) by bylo lepší mrknout na pokrytí.
V 3G si přechodem od TM jistě pohorší, v EDGE zůstane pravděpodobně na svém - JEDINÝ kdo mu nenabídne rychlá data je O2
SE K750i + Palm T/X + Toshiba Satellite Pro M70
pat71
Junior

Odeslat příspěvekod nokez 26. 10. 2007 20:24

pat71 píše:S TM nemám zkušenosti, ale nedokážu si představit jak by měl řádově lepší signál - teď mám 5 čárek to budu mít 50? /quote]

Kurnik, pochopíte už, že "čárky" značí sílu signálu, ale ne jeho kvalitu. Někdy si zavoláš s jednou "čárkou" lépe něž z pěti.

Podobné je to u DVB-T. Doma mám signál 60%, ale kvalita je pouze 27%.
R.
nokez
Junior

Odeslat příspěvekod andre (novy) 26. 10. 2007 21:51

ono kazdy operator ma sva pro a proti, u vodafone passport mi napriklad vadi levnejsi volani jen v partnerske siti, ano krasa, parada, ale kdyz tam dana sit nebude mit signal ? Nebo se budu pred kazdym hovorem koukat na displej mobilu jakeho tam mam operatora ? Ne dekuji. Co se tyce datoveho pripojeni, nelze vodafone zatim brat nejak vazne, jelikoz sit zatim neni stavena na datove prenosy, treba casem, uvidime.
Kvalita sluzeb na slusne urovni, jen nabidka trosku omezena, za vse se musi platit, zmena pausalu smerem dolu, tohle a tamhle to, proste za vsechno chteji nejake penize. Za neomezene volani na cisla chteji penize, pritom u konkurence je to ted mozne ziskat zdarma na celkem dlouhou dobu, neprijde mi u vodafone zrovna nejlepsi za vse vybirat penize.

Ale jeste na zaver, bordel je v kazde firme i kdyz to tak navenek nevypada, uvinitr je bordel naprosto stejny at uz se jedna o TM VDF nebo O2.
,,The World is not Enough"

Blackberry 9700 Bold
andre (novy)
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod goob 26. 10. 2007 23:11

andre (novy): To bezesporu ano, "chaos" mají všichni, ale přiznejme si, kdo z nás někdy nechyboval ;-) Spíš jde pak o to, jak se firma dokáže poprat s tím, když takovou věc řeší.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pat71 27. 10. 2007 10:02

nokez píše:Kurnik, pochopíte už, že "čárky" značí sílu signálu, ale ne jeho kvalitu. Někdy si zavoláš s jednou "čárkou" lépe něž z pěti.
Podobné je to u DVB-T. Doma mám signál 60%, ale kvalita je pouze 27%.
R.l/quote]

To je jistě možné - víte co je to ŘÁDOVĚ lepší? Oba mají sílu 100% a jeden kvalitu max. 10% a druhý min. 100%. Pokud si opravdu myslíte, že to tak je tak OK - řadím si to hned za Sněhurku a sedm trpaslíků
pat71
Junior

Odeslat příspěvekod nokez 27. 10. 2007 10:10

pat71: ono to je asi jako s tím, jak jsem psal, že se s O2 nedovolám v garáži, ale s t-mobile jo. Přitom i na t-mobile mám pouze jednu "čárku" a hovor je naprosto kvalitní a nevypadává. V jiné garáži je to zase obráceně.
Dneska je velmi složité určit jen tak od boku, kdo má lepší signál.
R.
Nokia E90 + 8GB SDHC + BH-604, Nokia N70 + 1GB, MDA Touch + 1GB, BT GPS i-tec 339
nokez
Junior

Odeslat příspěvekod X-Brace 27. 10. 2007 11:52

pat71 píše:...U nás nemá 3G žádný operátor....
r/quote]

3G u nás má O2 ve 4 městech
@peroutka
X-Brace
Junior

Odeslat příspěvekod polda 27. 10. 2007 12:19

X-Brace: jo a dnes v Braníku rychlost 3G lehce přesahující EDGE 8)
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Já Osobně 27. 10. 2007 13:33

X-Brace píše:
pat71 píše:...U nás nemá 3G žádný operátor....
r/quote]

3G u nás má O2 ve 4 městeche/quote]
Kromě toho, že to je naprosto ostudné a tristní číslo, se navíc netýká oblasti, na kterou se tázající ptá :wink:

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pat71 27. 10. 2007 13:38

nokez: Ano, takže se shodnem, že tvrzení
XXTeens píše:Obecně je pokrytí Vodafone o řád horší než ustatních operátorů. r/quote]

je blbost. A na nic jiného jsem nereagoval.

X-Brace:
Nebydlím ani v jednom z těchto měst a nemám v úmyslu tam zajíždět kvůli připojení k netu.
Pokud je kolega ze Zlínska, tak má s 3G větší šanci u TM, jak jsem již psal
pat71
Junior

Předchozí stránka