nejlevnější volání a SMS ze zahraničí

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 2. 11. 2007 10:47

Ahoj, chtěla bych radu. Přítel odjíždí na půl roku do zahraničí, má Vodafone 50 naplno, zajímalo by mě jestli jde tarif pozastavit, smozřejmě se zeptám operátora ale jen kdyby to tady náhodou někdo věděl.
Druhá důležitější věc: dá se pořídit nějaká SIM karta (česká), která by byla speciálně na roaming? Nebo jaké jsou Vaše zkušenosti při delších pobytech v zahraničí? Zajímá mě jak to udělat, abysme byli co nejlevněji ve spojení, já mám taky Vodafone (odepiš).
Díky!
Alcatel wap -> Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230 -> Nokia 5800 -> Samsung galaxy S III NEO -> LG G6
Mischelinka.OK
Junior

Odeslat příspěvekod XXTeens 2. 11. 2007 11:19

Pokud chcete být v zahraničí co nejlevněji ve spojení, je nesmysl volat roamingově přes český Vodafone, pořiďte si nějaknou tamní službu...
XXTeens - Simply closer...
XXTeens
Junior

Odeslat příspěvekod wit.cz 2. 11. 2007 11:23

oba tam dle popisu nebudou ;)
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 2. 11. 2007 11:25

já zůstávám v česku a přítel jede do zahraničí... já mu můžu normálně volat ze svých volných minut když budu volat na Vodafone nebo ne? Vím, že on bude platit za přimání hovoru ale shánět jejich SIM nevím jestli půjde...
Alcatel wap -> Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230 -> Nokia 5800 -> Samsung galaxy S III NEO -> LG G6
Mischelinka.OK
Junior

Odeslat příspěvekod Slávek 2. 11. 2007 14:52

Nevím kam jede, ale O2 má do určitých zemí službu za 350,- měsíčně příchozí hovory zdarma, pak mám známého, který je služebně v Srbsku a měsíčně provolal okolo 19000, po tom co začal volat ze srbské simky ho to stálo 3000. Takže jestli by nestálo za to si zjistit, jestli by nebylo lepší využívat nějakého místního operátora.
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 2. 11. 2007 14:54

ale kde se takova srbska SIM shani?
Mischelinka.OK
Junior

Odeslat příspěvekod Slávek 2. 11. 2007 14:59

On jede do Srbska?
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 5. 11. 2007 10:40

Ano, promiň nebyla jsem celý víkend na internetu
Mischelinka.OK
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 5. 11. 2007 13:12

Idealni je mit dve karty. Jednu ceskou s nejakym tarifem na prijem hovoru a jednu zahranicni na odchozi hovory a sms.

Prijimat hovory je samozrejme mozne zdarma na te zahranicni karte ale vy zaplatite volani do zahranici. Lepsi proto bude karta s VF passport, O2 my europe, T-mobile cestovatel nebo neco takoveho podle zeme kam pojede. Na passport staci predplacenka, na my europe nebo cestovatele je treba pausal (staci ten nejnizsi).

Zahranicni predplacenou kartu koupi na miste v podstate kdekoliv (prodejna operatora, obchodni domy atd.) ale v mnoha zemich je k tomu nutna registrace (staci pas). Pokud bude chtit pausal, asi budou chtit nejake potvrzeni o dlouhodobem pobytu.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 5. 11. 2007 13:19

Takže když já budu volat se svým odepišem na Vodafone do zahraničí nevztahují se na to moje volné minuty? Ale bude to asi pěkně mastný když mimo Vodafone má odepiš drahé hovory.
No jejda bude to asi pěkně složitý.... :? no ale když chceme ušetřit...
Mischelinka.OK
Junior

Odeslat příspěvekod speedy 5. 11. 2007 15:36

Vstahuji. Pokud vy volate na jakekoliv cislo ceskeho Vodafone, tak se vam na to vztahuji volne minuty.
Da se to vysvetlit tak, ze vy prece nemuzete vedet kde ten clovek fyzicky s tim telefonem je. Vy proste volate do Vodafone, i kdyz fyzicky je ten telefon treba v Tibetu.
Tak už je doma Nokia E51 a je moc pěkná :-)
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 5. 11. 2007 15:39

Fido+ píše:...ale vy zaplatite volani do zahranici...

takže kdo má pravdu? :hm

Já jsem si taky původně myslela, že ať volám kamkoliv na Vodafone vždycky to mám zadarmo (z volných minut) ale Fido mě zmátl...
Mischelinka.OK
Junior

Odeslat příspěvekod Já Osobně 5. 11. 2007 18:07

Protože Fido psal o situaci, kdy přítel má zahraniční SIMku a ty českou. V tom případě on sice neplatí za příchozí hovory, zato ty platíš hodně za volání do zahraničí.
Druhý případ je, že tvůj přítel má v zahraničí český Vodafone, takže musí platit za příchozí hovory, ale tebe to stojí jako když voláš do českého Vodafone a vztahují se na to i volné minuty.
Zas tak těžké to není :wink:

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Thomyy 5. 11. 2007 18:45

Nejlepší bude, když mu budeš psát SMS z webové brány VF na jeho VF a on ti bude odepisovat z tamní SIM karty... Ovšem by si nesměl přerušit paušál. Ale mohl by třeba dočasně přejít na VF kartu a pak až se vrátí zase na paušál. :D
SE KW800i, Samsung i900 Omnia -> O2
N1600 -> VF
Thomyy
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 5. 11. 2007 19:09

Pohled uživatele v CZ:
- volání / SMS na číslo s CZ předvolbou +420 - platí dle svého paušálu, včetně čerpání volných minut, bez ohledu na to, kde se volaný nachází.
- volá na číslo s předvolbou +XX - platí podle domácího ceníku pro volání do dané země.
- SMS na číslo s předvolbou +XX - platí podle domácího ceníku pro SMS (čeští operátoři nerozlišují cenu SMS do cizí domácí a zahraniční sítě).
- Příchozí hovory vždy zdarma
- volání z pevné linky na +XX číslo v zahraničí vyjde někdy v úhrnu levněji, že příjem hovoru na +420 čísle v zahraničí.

Pohled uživatele v zahraničí s CZ číslem +420:
- cena za volání na CZ čísla, jiná zahraniční čísla a příjem hovoru se řídí českým ceníkem pro roaming (žádná velká sláva)

Pohled uživatele v zahraničí se zahraničním číslem +XX :
Vše dle ceníku místního operátora. Výrazně levněji vyjde místní volání, odesílání SMS (i do zahraničí). Volání do CZ bývá též obvykle levnější než z CZ čísla. Příjem hovorů bývá zdarma.

Doporučení, tipy, triky:
- Uživatel v CZ volá a posílá SMS na +420 CZ číslo uživatele v zahraničí, případně volá z pevné linky na +XX číslo.
- Uživatel v zahraničí má CZ číslo na příjem hovorů a SMS
- Uživatel v zahraničí má místní číslo +XX (předplacená karta) k uskutečňování levnějších hovorů a SMS.
- Při delším pobytu v zahraničí je vhodné převést číslo na nejnižší paušál (Odepiš) :D nebo předplacenku - v zahraničí nelze využít volné minuty a u kreditních tarifů "kredit", vše se platí nad rámec paušálu dle ceníku roamingu.
- Webová SMS brána operátora funguje i pro odeslání SMS na CZ číslo v zahraničí...
- ...a samozřejme i v zahraničí lze použít Webovou bránu CZ operátora k odeslání SMS na CZ číslo.
- Zvažte možnost textové komunikace přes MMS - odeslání SMS z CZ čísla v zahraničí dává lepší poměr cena/výkon než SMS
- Zvažte možnost komunikace jiným kanálem (mail...)

Snad jsem teď s radami pro šetřílky více pomohl než zmátl :-)
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Další stránka