nejlevnější volání a SMS ze zahraničí

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 5. 11. 2007 21:21

Super! Moc Vám všem děkujeme, už v tom máme jasno! Pokusíme se pořídit nějaký notebook za rozumnou cenu na ty emaily a bude se muset snažit sehnat tamnější SIM a svůj 50 naplno snížíme na odepiš, což nám radil i pán ve Vodafone obchodu.
Ještě jednou díky!!! :wink:
Alcatel wap -> Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230 -> Nokia 5800 -> Samsung galaxy S III NEO -> LG G6
Mischelinka.OK
Junior

Odeslat příspěvekod AiR 5. 11. 2007 21:32

urcite doporucuji prevest na odepis a hlavne nezapomenout aktivovat roaming a treba i Inkaso, aby se mu faktury automaticky platily z uctu

a co se tyka zahranicni SIM, muzete se mrknout na tyto stranky http://www.gsmworld.com/roaming/gsminfo/cou_rs.shtml - je zde seznam srbskych operatoru s mapou pokryti a kdyz kliknete na Network Information, tak je tam i odkaz na domovskou stranku operatora, takze jiz pred odjezdem, muzete zjistit hodne informaci

ja bych asi zvolil kombinaci psani SMS z odepis v CZ na odepis v zahranici
pokud maji v srbsku stejne podminky jako u nas, ze SMS do jine zeme stoji stejne jako do cizi site, tak bych odpovidal pomoci SMS z tamni site
a co se volani tyce, tak 40 volnych minut mate a pokud by Vam nestacily mozna bych zauvazoval o zvyseni tarifu a kdyz Vam dojdou, tak Vam bude partner volat z tamni site
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 6. 11. 2007 09:38

domovská stránka operátora Telekom Srbija je sice pěkná ale všude se jen chválí jak se jim daří a nikde žádné ceny, jen jsem narazila na tarify pro pevné linky. No zkusím dalšího operátora. Musím se ale přiznat že neumím anglicky, takže mi to půjde ztuha :?
Alcatel wap -> Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230 -> Nokia 5800 -> Samsung galaxy S III NEO -> LG G6
Mischelinka.OK
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 6. 11. 2007 13:31

Tak pokud jde o Srbsko, zadny z nasich operatoru tam neposkytuje zadne roamingove zvyhodneni.
Cesky pausal tak je vhodny v podstate jen na prijem sms a to hlavne proto, ze na ceske cislo je mozne poslat sms z internetove brany.
Prijem hovoru v Srbsku se celkem prodrazi (u Vodafonu je to 17,85 Kc/min.) a je fakt vyhodnejsi volat od nas primo na srbske cislo (z Vodafonu 11.31 Kc/min. a z pevne site nebo VoIP jeste levneji).
Uplne nejlepsi by bylo, pokud tam bude mit pristup k netu, volat pres internet z notebooku.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 6. 11. 2007 13:38

o volaní z NETu se právě chceme pokusit, pokud splašíme notebook, protože přípojku by tam měl mít. Horší bude jak si to nastaví v PC, aby mu NET šel, on je totiž počítačový antitalent :lol: ale nejede sám tak snad někdo pomůže.

Dívala jsem se, že v Srbsku jsou opravdu inteligentní, oba operátoři, kteří tam jsou mají prodejní místa jen kolem hlavního města a dál jen málokde, takže od města, kde přítel bude je nejbližší pobočka 90 km daleko a přes internet se SIM myslím objednat nedá, nabízelo mi to tam jen paušál. U jednoho operátora jsem četla, že snad prodávají SIM na poště ve větších městech tak uvidíme...
Mischelinka.OK
Junior

Předchozí stránka